Donald Trump alimentează tensiunile dintre Washington și Beijing. Acesta acuză China că fură echipament subacvatic de la SUA

Donald Trump a acuzat China că a furat o dronă subacvatică a marinei americane, care a fost observată în apele internaționale ale Mării Chinei de Sud vineri, informează The Independent.

China fură de la Statele Unite drone de cercetare din apele internaționale – le smulg din apă și le duc în China, ca urmare a unui act bolnav”, a precizat Donald Trump în cadrul unui mesaj postat pe o rețea de socializare.

Vineri, un oficial american din domeniul apărării a precizat că o navă de război chineză a capturat o dronă subacvatică trimisă de o navă americană de cercetare oceanografică în apele internaționale din Marea Chinei de Sud, potrivit Agerpres.

Incidentul — primul de acest tip în istoria recentă — a avut loc pe 15 decembrie nord-vest de Subic Bay chiar atunci când USNS Bowditch, o navă de observare oceanografică, urma să recupereze vehiculul subacvatic fără pilot (UUV), a declarat oficialul sub rezerva anonimatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.