Donald Trump, condoleanțe transmise lui Vladimir Putin după ce 71 de persoane au murit în urma prăbușirii unui avion al companiei ruse Saratov Airlines

Președintele SUA Donald Trump i-a transmis luni condoleanțe președintelui Rusiei, Vladimir Putin, după ce 71 de persoane aflate la bordul unui avion AN-148 au decedat în urma prăbușirii acestuia în apropiere de Moscova, potrivit Politico Europe și unui comunicat la Kremlinului, care anunță că cei doi au avut o discuție telefonică. 

Foto: Kremlin.ru

”Președintele Trump a spus că Statele Unite sunt pregătite să ofere asistență autorităților ruse în ancheta lor”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

Autoritățile au confirmat duminică că toți cei 65 de pasageri și șase membri ai echipajului de la bordul unui zbor Saratov Airlines au murit în acea zi după ce avionul s-a prăbușit în apropiere de capitala Rusiei, Moscova. Anchetatorii spun că accidentul ar fi putut fi cauzat de vremea defavorabila, de erori umane, dar și de o defecțiune tehnică.

Casa Albă a adăugat că cei doi lideri au discutat alte câteva chestiuni diplomatice, precum eforturile de a detensiona situația din Peninsula Coreeană și problema israeliano-palestiană.

Președintele rus, Vladimir Putin s-a întâlnit luni la Moscova cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, care caută asigurări din partea ocupantului fotoliului de la Kremlin, după ce președintele american Donald Trump a recunoscut în luna decembrie a anului trecut Ierusalimul drept capitală a Israelului, lucru ce a atras un val de îngrijorări și nemulțumire la nivel internațional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.