Donald Trump declară că fiica sa, Ivanka, ar fi „dinamită” ca ambasadoare la ONU

Președintele Donald Trump crede că fiica sa, Ivanka, în prezent consilier la Casa Albă, ar fi „excelentă” pentru postul de ambasador al Statelor Unite la ONU, funcție devenită vacantă în urma demisiei neașteptate a lui Nikki Haley. Numirea fiicei sale Ivanka în postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU „ar fi dinamită”, a afirmat marţi Donald Trump întrebat despre zvonurile care o vedeau în locul lui Nikki Haley, ambasadoarea SUA la ONU, care a demisionat, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Foto: Facebook/ Ivanka Trump

Preşedintele american a adăugat însă imediat că suspiciunile de nepotism ar împiedica probabil o asemenea desemnare. Iar Ivanka Trump a exclus această posibilitate într-un mesaj pe Twitter: „E o onoare să fiu în slujba Casei Albe alături de atât de mulți colegi merituoși și știu că președintele va nominaliza un înlocuitor formidabil pentru ambasadoarea Haley. Dar nu voi fi eu”, a scris Ivanka Trump.

„Avem multe nume”, le-a spus Donald Trump jurnaliştilor. El a amintit numele lui Dina Powell, fostă responsabilă a Consiliului Naţional de Securitate al preşedinţiei SUA. E „o persoană la care mă voi gândi”, a promis președintele american.

„Vă voi spune ceva: oamenii care ştiu ştiu că Ivanka ar fi dinamită. Ştiţi însă că aş fi acuzat de nepotism, puteţi crede asta?”, a declarat Donald Trump, vizibil încântat să se joace în faţa jurnaliştilor cu ideea unei numiri a fiicei sale de 36 de ani în acest post-cheie al administraţiei, după cum notează AFP.

Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, şi-a anunţat marţi dimineaţă demisia, care va deveni efectivă la sfârşitul anului. Ea a fost una dintre personalităţile proeminente ale începutului de mandat al lui Donald Trump.

„Slujesc cu mândrie în această administrație și susțin cu entuziasm majoritatea deciziilor sale și direcția pe care o ia țara”, a scris Haley în The Washington Post luna trecuta, după ce The New York Times a publicat un editorial trimis de un oficial anonim de rang înalt din cadrul Administraţiei Donald Trump. „Dar nu sunt de acord cu președintele în toate privințele”, scria aceasta.

Ea s-a aflat recent în centrul unui conflict cu Casa Albă în aprilie, când un consilier al lui Trump a acuzat-o că a anunţat prematur o nouă serie de sancţiuni impusă Rusiei. Consilierul pe probleme economice Larry Kudlow le-a spus unor jurnalişti că Haley „a luat-o înainte” în dezvăluirea măsurilor respective şi i-a catalogat intervenţia drept „o confuzie de moment”. Ea i-a replicat câteva ore mai târziu, la Fox News: ”cu tot respectul, eu nu devin confuză”.

Nikki Haley a susținut comunitățile asiatice și africane, ea însăși provenind dintr-o familie din India, dar s-a pronunțat împotriva migrației musulmane. În 2013, Haley a apărat amendamentul constituțional în Carolina de Sud referitor la căsătoria definită ca fiind între un bărbat și o femeie. Haley este cel mai tânăr guvernator în țară și a devenit primul guvernator femeie al Carolinei de Sud în 2011, potrivit EVZ.ro.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.