Donald Trump, declarații de presă alături de Theresa May: Indiferent ce decideți în legătură cu Brexit, e ok. Asigurați-vă că putem să facem comerț împreună, doar asta contează

Indiferent care este planul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană,pentru SUA este foarte importantă semnarea unui acord comercial, a declarat vineri, președintele american Donald Trump, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de premierul britanic Theresa May, în cadrul vizitei sale în Marea Britanie. Declarațiile sale vin după ce a criticat dur planul Guvernului britanic privind Brexit, explicând că liderul britanic nu a ţinut cont de recomandările sale, astfel că Statele Unite probabil vor prefera un acord comercial cu Uniunea Europeană, nu cu Marea Britanie.

Orice decideți, este în regulă cu noi” a spus Trump, adăugând ”doar asigurați-vă că puteți face comerț cu noi, doar asta contează”. După discuțiile avute cu premierul britanic, liderul de la Casa Albă s-a declarat încrezător că ”un acord” bilateral va fi posibil.  Totodată, Trump a negat că ar fi criticat-o pe Theresa May, catalogând drept ”fake news” știrea. ”Am un respect enorm pentru doamna prim-ministru, nu am criticat-o”, a declarat Trump. 

Foto: captură foto/White House

VIDEO| Declarațiile de presă susținute de cei doi oficiali: 


Theresa May a declarat că ”nu sunt limite” pentru Marea Britanie în obținerea unui acord comercial bilateral odată ce vor părăsi Uniunea Europeană. ”Vom semn un acord comercial cu SUA, dar și cu alte țări din întreaga lume”, a adăugat ea. 

”Multe persoane îmi oferă sfaturi legat de modul în care ar trebui să negociez cu UE. Treaba mea este să fac asta”, a declarat ferm premierul britanic, la întrebările reporterilor privind comentariile făcute de conducătorul SUA.

Citiți și: Donald Trump își temperează declarațiile, după criticile aduse premierului britanic: Am o ”relație foarte puternică” cu Theresa May

Preşedintele Trump a ajuns joi după-amiaza în Marea Britanie, pentru o vizită de lucru de patru zile, în cursul căreia are întâlniri cu premierul britanic Theresa May şi Regina Elizabeta a II-a. Sunt anunțate proteste masive, britanicii declarându-se nemulțumiți de retorica președintelui american și de mesajele anti-imigranți pe care Trump le-a transmis în ultimii ani. Totodată, liderul SUA va evita Londra, în contextul în care un balon dirijabil gigantic reprezentându-l pe Donald Trump într-un scutec pentru copii va survola capitala Marii Britanii.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.