Donald Trump, despre ancheta privind presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA: Arată că suntem o societate foarte divizată

Președintele Statelor Unite a afirmat joi că numirea unui procuror special care să conducă acheta asupra presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale americane va afecta statul “într-un mod teribil”, informează Politico Europe.

Procurorul general adjunct Rod Rosenstein a anunțat miercuri că fostul director al FBI, Robert Mueller va coordona ancheta, care include și investigarea unei posibile înțelegeri între asociații lui Trump și oficiali ruși.

Aceasta este cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din toată toată istoria Americii“, a scris Donald Trump pe pagina sa de Twitter.

“Cred că acest lucru afectează țara noastră teribil. Acestul lucru arată că suntem o societate divizată, amestecată, neunificată. Și avem lucruri foarte importante de făcut chiar acum, fie că vorbim despre acorduri comerciale sau militare, fie că discutăm despre dezarmare nucleară – toate aceste aspecte pe care le-am discutat astăzi. Și cred că acest lucru arată o țară foarte divizată”, a spus Donald Trump.

Înaltul oficial american a catalogat, de asemenea, ultimele evoluții din ancheta privind imixtiunea Rusiei în alegerile prezidențiale drept “o scuză pentru democrații care au pierdut alegerile pe care ar fi putut să le câștige cu ușurință”.

“Cred că acest lucru arată că suntem divizați și că nu suntem uniți, ca țară. Și cred că acesta este un lucru foarte, foarte negativ. Și sper ca aceste lucruri să treacă repede pentru că trebuie să ne unim dacă dorim să facem lucruri mărețe” a completat Trump.

Donald Trump a decis demiterea directorului FBI James Comey săptămâna trecută, iar presa americană a relatat că liderul de la Casa Albă i-ar fi cerut acestuia să oprească ancheta ce îl viza pe Michael Flynn. După demiterea lui James Comey, opoziția democrată a cerut numirea unui procuror special, mai independent de putere, pentru a supraveghea ancheta în curs a FBI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.