Donald Trump îl avertizează pe Vladimir Putin în privința Siriei: Pregătește-te Rusia, rachetele vor veni!

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis miercuri un avertisment Rusiei privind un atac cu rachete în Siria pe fondul folosirii armelor chimice în Siria, după atacurile de sâmbătă de la Douma în care au murit peste 70 de persoane.

Rusia promite să doboare toate rachetele trase în Siria. Pregătește-te Rusia, pentru că ele (n.r. – rachetele) vor veni, simpatice, noi și “inteligente!” Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal care își ucide propriul popor cu gaze și se bucură de asta!”, a scris liderul american pe Facebook într-o postare vehementă la adresa regimului sirian, dar și a Rusiei, cea care sprijină militar rămânerea la putere a lui Bashar Al-Assad.

Kremlinul a avertizat miercuri împotriva oricărei acţiuni în Siria care ar putea destabiliza situaţia deja fragilă din regiune, după ameninţările cu lovituri ale Occidentului împotriva regimului de la Damasc, acuzat că este responsabil de un presupus atac chimic comis sâmbăta trecută.

Totodată, întrebat cu privire la afirmaţiile ambasadorului rus în Liban, care a declarat anterior că toate rachetele americane lansate spre Siria vor fi doborâte şi vor fi vizate şi siturile de unde au fost lansate, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că nu doreşte să facă vreun comentariu.

De altfel, Rusia şi-a folosit dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU pentru a respinge un proiect american de rezoluţie ce prevedea crearea unui mecanism de anchetă privind folosirea armelor chimice în Siria.

SUA, Marea Britanie şi Franţa continuă pregătirile pentru acţiuni militare având ca scop sancţionarea regimului lui Assad, despre care cele trei puteri spun că este responsabil pentru cel mai recent atac chimic asupra suburbiei Douma din Siria. În același context, președinții american și francez, Donald Trump și Emmanuel Macron, au avut o convorbire telefonică asupra situației din Siria.

Avertismentul lui Trump privind un atac cu rachete intervine în condițiile în care anul trecut, pe 7 aprilie, președintele SUA a ordonat un astfel de atac asupra unei baze militare din Siria după un atac chimic ce avusese loc pe 5 aprilie 2017 împotriva orașului sirian Khan Shaykhun, soldat cu 72 de morți, dintre care 20 de copii.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.