Donald Trump încearcă să se disculpe după summit-ul cu Vladimir Putin, afirmând că a folosit cuvintele greșite: Am spus ar fi, în loc de nu ar fi

Preşedintele american Donald Trump a încercat să calmeze furtuna politică provocată de eşecul de a-l face responsabil pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru amestecul rus în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, afirmând că s-a exprimat greşit în conferinţa de presă comună de luni, de la Helsinki, relatează Reuters

“Am spus cuvintele ‘ar fi’ în loc de ‘nu ar fi’ “, le-a spus Trump jurnaliştilor la Casa Albă, la peste 24 de ore de la conferinţa comună cu Putin, conform Agerpres.

FOTO: Kremlin

“Propoziţia ar fi trebuit să fie ‘nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia’ “, a adăugat el, precizând totodată că ”oricine ar fi putut fi”.

Reamintim că Trump a şocat întreaga lume evitând să-l critice pe liderul rus pentru acţiunile Moscovei de subminare a alegerilor şi a făcut să planeze îndoiala asupra agenţiilor americane de informaţii, ceea ce a dus la apeluri din partea unora dintre aleşii americani de înăsprire a sancţiunilor asupra Rusiei.

Citiți și 

Cei mai importanți oameni politici americani critică prestația lui Donald Trump la summit-ul cu Vladimir Putin: ”Una dintre cele mai rușinoase performanțe ale unui președinte american”

Donald Trump răspunde provocator criticilor aduse după reuniunea de la Helsinki: Întâlnirea cu Vladimir Putin a fost mai bună decât summit-ul NATO

După summitul premieră cu Vladimir Putin de la Helsinki, Trump a fost criticat intens în Statele Unite, inclusiv din partea propriului partid, prin atitudinea sa față de omologul rus. Mai mulți foști și actuali oficiali americani au condamnat lipsa oricărui accent critic la adresa Rusiei din partea lui Trump şi faptul că el a acceptat dezminţirile lui Putin privind amestecul Moscovei în alegerile americane. Mai mult, preşedintele american a afirmat despre propria ţară că s-a comportat într-un mod stupid în relaţia cu Rusia.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.