Donald Trump, întrevedere cu Alexis Tsipras. Cei doi lideri au subliniat valorile comune împărtășite și au pledat pentru consolidarea cooperării

Președintele american, Donald Trump, l-a primit pe premierul Greciei, Alexis Tsipras, salutând lucrul  “minunat” făcut de Grecia pentru a depăși dificultățile economice și financiare, potrivit executivului elen.

“După cum știți, Grecia a trecut prin mai multe dificultăți în ultimii ani, dar este un lucru minunat cum a reușit să își revină (n.r. –  din punct de vedere economic). Noi lucrăm în multe domenii diferite, cum ar fi modernizarea flotelor și în special a aeronavei F-16, un avion excelent, acesta fiind un mare upgrade.”

La rândul său, premierul Greciei s-a declarat o norat de vizită și de posibilitatea de a spori cooperarea dintre țări: “Cred că este un moment foarte important pentru cooperarea noastră strategică. Sunt sigur că vom face tot ce putem pentru a consolida această cooperare. Grecia, un partener strategic într-o regiune sensibilă, a fost întotdeauna un aliat american de încredere.”

Mai mult, premierul elen a precizat că cele două state sunt legate de valori comune: “Să nu uităm că în Grecia s-au născut Libertatea și Democrația, valori pe care le împărtășim cu toții. Deci, sunt foarte fericit să fiu aici, este o onoare pentru mine.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.