Donald Trump, mesaj pe Twitter: Înarmarea unor profesori „ar rezolva instantaneu problema” în cazul atacurilor armate

Preşedintele american Donald Trump şi-a reiterat joi opinia că înarmarea unor profesori, special instruiţi, „ar rezolva instantaneu” situaţii de genul atacului armat produs săptămâna trecută într-un liceu din Florida.

Trump a lansat ideea ca profesorii să fie înarmaţi cu prilejul unei discuţii emoţionante de o oră purtate miercuri cu elevi care au supravieţuit atacului din Florida şi cu un părinte al cărui copil a fost ucis în masacru.

„Istoria arată că o atac într-o școală durează, în medie, 3 minute. Pentru ca poliția să ajungă la locul crimei durează de la aproximativ 5 până la 8 minute”.

Profesori/antrenori bine instruiţi, pricepuţi la arme ar rezolva problema instantaneu, înainte ca poliţia să sosească. DESCURAJARE GROZAVĂ!”, a scris Trump de Twitter joi dimineaţă.

Şaptesprezece oameni – elevi şi membri ai personalului – au fost ucişi în atacul comis la 14 februarie la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, al doilea cel mai sângeros incident de acest fel produs într-o şcoală publică din Statele Unite.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.