Donald Trump s-a lăudat cu forța sa de persuasiune de la NATO: “Toată lumea mi-a mulțumit” pentru o partajare mai echitabilă a cheltuielilor

La conferința de presă organizată la sfârșitul summitului NATO, președintel SUA s-a declarat mulțumit de negocieri și a precizat că toată lumea i-a mulțumit pentru faptul că a pus pe agenda discuțiilor o partajare mai echitabilă a cheltuielilor pentru alianță.

Foto: Facebook/ Donald Trump

“Le-am spus oamenilor că nu voi fi foarte nemulțumit dacă nu-și îndeplinesc angajamentele”, a explicat președintele Trump despre metoda sa de persuasiune.

“Am reușit să scoatem cifre pe care nu le-am mai avut”, a precizat Donald Trump, făcând referire la cele 33 de miliarde de dolari în plus pe care celelalte state membre s-au angajat să le dea pentru apărare. 

“Dar cantitatea de spirit – banii adiționali. A fost cu adevărat uimitor să vezi nivelul de spririt din acea cameră”, a  mai declarat acesta. El a spus că s-a realizat un “progres considerabil”.

Liderul de la Casa Albă a susținut că “Germania a fost de acord să plătească mult mai mult decât în prezent.”

La finalul summitului NATO desfășurat la Bruxelles, președintele american Donald Trump a declarat că angajamentul Statelor Unite față de NATO „rămâne foarte puternic”, după ce țările membre au fost de acord cu solicitările sale de a majora finanțarea pentru apărare.

Citiți și Donald Trump, după întâlnirea de urgență a NATO: Alianța e mult mai puternică decât în urmă cu două zile; angajamentul SUA față de NATO rămâne foarte puternic

Trump a refuzat să dezmintă faptul că ar fi  amenințat că va scoate SUA din alianță, dar a declarat că atmosfera din cadrul întâlnirii a fost cordială după ce angajamentele legate de cheltuieli au fost ”urcate precum o rachetă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.