Donald Tusk, încrezător în guvernul Austriei: Vom găsi o soluție la criza migrației fără a crea diviziuni

Foto: Facebook.com/Donald Tusk

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a precizat în cadrul unei întrevederei cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, faptul că cei doi împărtășesc aceeași viziune în materie de gestionare a migrației ilegale.

“Când vine vorba de gestionarea migrației ilegale, cancelarul Kurz și cu mine am discutat de mai multe ori deja și avem opinii similare. Migrația va rămâne o provocare pentru mulți ani care urmează, motiv pentru care vrem să găsim o soluție care să garanteze că UE (…)poate gestiona în mod eficient fluxurile migratorii viitoare și fără a crea noi diviziuni în Europa”, a declarat președintele Tusk.

Liderul european se afllă în vizită în Viena unde a avut o întrevedere cu Sebastian Kurz în cadrul căreia cei doi au abordat mai multe subiecte de pe agenda europeană precum Summitul UE-Balcanii de Vest ce va avea loc în Sofia, criza migrației și metode de gestionare a acesteia, deținerea de către Austria a președinției Consiliului UE, bugetul UE după Brexit, și altele.

Citiți și Sebastian Kurz și Viktor Orban pledează din Viena pentru continuarea luptei împotriva “migrației ilegale”

Tusk l-a numit pe Kurz “un lider energic, determinat și pro-european” și l-a asigurat de sprijin în cadrul mandatului său.

Sebastian Kurz a devenit cancelarul Austriei la sfârșitul anului trecut după ce partidul său (Partidul Poporului – OeVP) alături de extrema dreaptă au câșigat voturile necesare formării unei majorități parlamentare și implicit a unui executiv. Europa s-a arătat îngrijorată de formarea unei astfel de coaliții de guvernământ din cauza sentimentelor anti-migraționiste vădite ale Partidulu Libertăţii (FPOe) de extrema dreaptă.

De altfel, prima vizită întreprinsă de acesta a fost la Bruxelles pentru a tempera îngrijorările cauzate de cooptarea extremei drepte în guvern.

În recenta sa întrevedere cu premierul ungar, cancelarul Kurz a pledat pentru continuarea eforturilor celor două state de a lupta împotriva migrației ilegale. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.