Douăzeci de polițiști, trimiși la Paris pentru combaterea infracțiunilor comise de români în Franța

Tour_Eiffel_frantaDouăzeci de polițiști au fost trimiși, luni, la Paris, pentru a sprijini Poliția franceză în cazurile în care sunt implicați cetățeni români, care comit pe teritoriul Franței fapte de cerșetorie, furturi și înșelăciuni, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Douăzeci de poliţişti români vor participa la cea de-a cincea misiune de tip suport operativ – patrulare, în perioada 2 decembrie a. c. – 31 ianuarie 2014, în Paris, Franţa. Aceştia vor însoţi autorităţile de resort pariziene în activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică şi vor acorda sprijin şi asistenţă directă în instrumentarea cauzelor de natură judiciară, în care sunt implicate persoane de cetăţenie română“, se arată în comunicat.

Potrivit IGPR, poliţiştii care participă la misiuni internaţionale de aces gen “au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie, ce a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie”.

Sursa: politiaromana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.