Connect with us

ȘTIRI POZITIVE

Dr. Raluca Carnu, medic stomatolog la clinica SmileMed: „Lucrăm la standarde foarte înalte, beneficiem de absolut tot ce este nou și am reușit să rămânem mereu în top”

Published

on

Clinica stomatologică SmileMed și-a început activitatea în anul  2001 și se află în topul clinicilor dentare din București nu doar datorită calității echipei, ci mai ales datorită calității actelor medicale performante.

Dr. Raluca Cârnu face parte din echipa de medici de la clinica SmileMed, iar în interviul acordat pentru Calea Europeană a vorbit despre modul în care întreaga echipă comunică cu pacienții săi, dar nu în ultimul rând a explicat de ce SmileMed se află în topul clinicilor din București. Dr. Raluca Cârnu face parte din această echipă din anul 2010, este medic stomatolog și a participat la 11 conferințe de perfecționare.

Medicul stomatolog Raluca Cârnu a realizat o descriere a echipei în partea inițială a interviului:

„Noi suntem veseli, suntem un colectiv tânăr și cred că prin comunicarea cu pacienții si prin explicarea etapelor de tratament si asigurarea că nu vor avea parte de dureri, (acest lucru fiind posibil prin anestezia dentară care se folosește cu brio aproape la toți pacienții), ei sunt confortabili când știu că nu au parte de durere. Contează încrederea pe care o oferim pacienților, avem și cursuri pentru a îmbunătăți acest proces, dar aceasta vine odată cu experiența și cu cât comunicăm mai mult cu pacienții.”

Specialistul a mai vorbit și despre colaborarea cu persoane publice:

„Am avut ofarte multe celebrități care au avut parte de tratamentele noastre și nu am întâlnit niciodată dificultăți în comunicarea cu ei. S-au comportant ca niște pacienți normali și au respectat planurile de tratament. De cele mai multe ori, categoria aceasta de pacienți ne contactează pentru partea estetică, fiindcă suntem recunoscuți, întrucât medicul coordonator și cel care a înființat clinica, Dr. Florin Lăzărescu, este recunoscut pentru promovarea acestei părți de estetică.”

Remintim că Dr. Florin Lăzărescu este președintele societății europene de profil (estetică), anual fiind organizate evenimente atât în România cât și în străinătate sub coordonarea lui.

Având în vedere că SmileMed este formată dintr-o echipă de elită atât la nivel național, cât și european, medicul Raluca Cârnu se consideră „norocoasă” că se află în această echipă:

,,Sunt foarte bucuroasă ca fac parte din aceast colectiv, SmileMed, chiar din anul 3 de facultate mă aflu aici, am beneficiat de o educație continuă, văzând la ce nivel trebuie să mă ridic, a fost o provocare pentru mine.”

Întrebată de juranlistul și directorul platformei Calea Europeană, Dan Cărbunaru, de ce a ales să rămână în România și după terminarea studiilor, Raluca a răspuns:

,,Aș fi renunțat foarte greu la ce înseamnă SmileMed, ei sunt ca o familie pentru mine, din punct de vedere al tehnologiei care ne oferă avantaje și să lucrăm la standarde foarte înalte, am colegi plecați în Anglia și Franța care nu lucrează la aceleași standarde ca noi. Avantajul pe care îl avem în această clinică este că mergem la cursuri constant. Calitatea muncii noastre în România este peste ce putem avea în străinătate. Beneficiem de absolut tot ce este nou, de ultimă oră. Cred că am și reușit să rămânem mereu în top.”

Accesul la ultimele tendințe în medicină, dar și contactul cu medicii de top a fost posibil cu ajutorul Dr. Florin Lăzărescu, care, fiind președintele Societății de Stomatologie Estetică din România, „an de an face un congres internațional cu doctori din România și din străintate, ceea ce ne ajută foarte mult”, a punctat specialistul Raluca Cârnu.

În ceea ce privește problemele si solicitările pe care le au unii pacienți în estetica dentară, Dr. Raluca-Gabriela Cârnu recunoaște că aceștia se prezintă în general la medic când există deja o problemă acută, fiind, deci mai puțin vorba despre prevenție. Însă, spune ea, trendul a început să se inverseze ușor, ușor în ultimii ani, pacienții fiind mai preocupați de estetică și solicitând ,,intervenții de tipul fațetărilor, albirii dinților, implanturilor sau cariilor dentare”.

Specialistul a mai vorbit și despre tehnologiile folosite la Clinica SmileMed care asigură o reducere în timp semnificativă a ,,planurilor de tratament care înainte durau de la luni până la ani”. De exemplu, tehnologia CAD/CAM prin care se poate face o construcție de coroană dentară sau încrustație prin scanarea dintelui șlefuit al pacientului, urmată de o frezare în ceramică în 10-15 minute, pacientului fiindu-i montată noua lucrare în timp record. În urmă cu câțiva ani, o asemenea execuție în timp foarte scurt nu ar fi fost posibilă în mai puțin de câteva zile și cu diferite probe între timp, a explicat Dr. Raluca-Gabriela Cârnu.

De asemenea, aceasta a mai explicat că, în cazul implanturilor dentare, datorită tehnologiilor de ultimă generație, dar și pregătirii chirurgicale a stomatologilor, intervenția durează maxim o oră și, nefiind o operație de anvergură, pacienții pot sa-și continue ziua în mod obișnuit.

Întrebată dacă, în cazul albirilor dentare, există o procedură prin care se stabilește gradul de albire al dintelui, în funcție de recomandările medicului sau ale pacientului, Dr. Raluca-Gabriela Cârnu a răspuns că acel alb strălucitor se poate obține doar prin fațetare, gelurile reușind o albire de până la cinci nuanțe, care, în decurs de 3 ani, revine la culoarea inițială. În plus, albirea cu gel, ,,nuanța obținută la final depinde și de calitatea smalțului, a dintelui pacientului, în definitiv”.

În orice caz, sfatul principaș pe care Dr. Gabriela Cârnu îl transmite pacienților este de a face cel puțin o vizită pe an la cabinetul stomatologic pentru a preveni sau trata din timp alte probleme care ulterior se pot dovedi mult mai complicate.

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

FONDURI EUROPENE

Cel mai mare și performant planetariu din România, realizat inclusiv cu fonduri europene, va fi inaugurat în Salina Slănic din județul Prahova

Published

on

© Supernvova Planetarium/ Facebook
Supernova Planetarium este cel mai MARE si mai Performant planetariu din Romania cu cel mai mare ecran sferic de 16m diam., max. 200 de locuri, proiectoare 4K laser, fotolii super-ergonomice.

Acesta va fi inaugurat, vineri, 19 iulie, la Salina Slănic Prahova, proiectul fiind realizat cu fonduri europene, anunţă, luni, într-un comunicat de presă, Asociaţia Astronomică “Urania”, iniţiator al proiectului, relatează Agerpres.

©Supernova Planetarium/ Facebook

“Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din România, va fi instalat în Salina Slănic Prahova, la 208 metri adâncime – un proiect în valoare de peste 2 milioane de lei, inclusiv finanţare europeană. ‘Cerul de sub Pământ’ se deschide în prezenţa iniţiatorilor proiectului, invitaţilor şi a publicului, aniversând împreună jumătate de veac de istorie: ‘APOLLO 11 – 50 de ani de la aselenizare’. Amfitrionul evenimentului: cosmonautul dr. ing. Dumitru Prunariu, membru de onoare al Academiei Române”, se arată în comunicat.

SUPERNOVA PLANETARIUM funcționează încă de anul trecut în salină, iar turiștii vor găsi ”nu numai un al doilea obiectiv important de vizitat, dar și cel mai mare și performant planetariu digital din Romania.”, transmite echipa proiectului pe pagina de Facebook.

Biletele pot fi rezervate online, aici.

Continue Reading

POLITICĂ

Klaus Iohannis o va decora pe Simona Halep cu Ordinul Național „Steaua României”: Este un model pentru tânăra generație

Published

on

© Administrația Prezidențială/ Simona Halep Twitter

Președintele Klaus Iohannis a decis luni să îi acorde jucătoarei de tenis Simona Halep, câștigătoarea turneului de mare șlem de la Wimbledon, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

”Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale remis CaleaEuropeană.ro.

”Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc”, mai menționează sursa citată.

Simona Halep va fi decorată și de Patriarhia Română, care a decis să îi acorde Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

Citiți și Klaus Iohannis o felicită pe Simona Halep după victoria istorică de la Wimbledon: O victorie excepțională pentru tenisul românesc, pentru România!

Jucătoarea de tenis Simona Halep a devenit sâmbătă prima jucătoare de tenis din România care a câștigat turneul de mare șlem de la Wimbledon, după ce joi devenise prima sportivă a sportului alb din țara noastră care s-a calificat în finala acestui turneu considerat ”templul tenisului mondial”.

Pe iarba londoneză, Halep a învins-o pe Serena Williams în două seturi, cu scorul de 6-2 și 6-2, câștigând al doilea său turneu de mare șlem din carieriă, iar momentul a fost relatat pe larg de presa internațională.

Continue Reading

FONDURI EUROPENE

Premieră în România: Prin finanțare cu fonduri europene, o firmă din Cluj lansează primul simulator românesc pentru instruirea controlorilor de trafic aerian

Published

on

© Wikipedia

Primul simulator românesc pentru instruirea controlorilor de trafic aerian ce poate fi utilizat şi de la distanţă, de pe o tabletă, a fost realizat la Cluj-Napoca, finanţarea pentru acesta depăşind un milion de euro, majoritatea banilor venind din fonduri europene.

Directorul general al Sim Soft Distribution, Ioan Alexandru Drăgan, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă că simulatorul are scopul de a pregăti controlorii de trafic aerian să aibă reacţii mai bune în situaţii de criză, prevenind, astfel, pierderile umane şi cele materiale, scrie portalul startupcafe.ro.

„Compania noastră a finalizat un proiect de cercetare, care este primul simulator românesc care priveşte testarea controlorilor de trafic aerian şi se adresează atât clienţilor din sectorul civil, cât şi din cel militar. Scopul este de a pregăti controlorii de trafic aerian să aibă reacţii mai bune în situaţii de criză, prevenind astfel pierderile umane şi pierderile materiale. Realizarea simulatorului a durat doi ani, din august 2017 – august 2019, valoarea totală a proiectului fiind de 4,9 milioane de lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) de 3,5 milioane de lei. Costul simulatorului se ridică între 500.000 de euro şi 1,5 milioane de euro, în funcţie de complexitate şi personalizare”, a spus Drăgan, conform sursei menționate.

Într-o postare pe Facebook, Reprezentanța Comisiei Europene în România a arătat că aceasta este o ”premieră în tehnologia din România”.

”O firmă locală a realizat primul simulator românesc pentru controlorii de trafic aerian. Costul proiectului a fost de 4,9 milioane de lei, din care 3,5 milioane, asigurate prin fonduri UE”, a transmis RCE.

 

Simulatorul, numit ATMIS AIO, cartografiază şi redă 100% funcţionalitatea operaţională a simulatoarelor de zbor disponibile în piaţă, dar se bazează pe un pachet format din cele mai recente şi avansate tehnologii privind opţiunile de instruire. Simulatorul are rolul de a îmbunătăţi procedura de instruire a controlorilor de trafic aerian cu ajutorul unor instrumente şi a conţinutului de calitate. Practic, sunt eliminate costurile mari şi aduce în scenă gradul de libertate al utilizatorului.

Simulatorul românesc este folosit de Aeroportul din Atena, va fi livrat Romatsa, pentru instruirea controlorilor de trafic aerian de pe mai multe aeroporturi din România, şi urmează să fie abordate pieţe emergente, cum ar fi Africa – Nigeria, Ghana, Senegal.

Compania clujeană de soft a fost înfiinţată în anul 2011 şi se ocupă de crearea şi livrarea simulatoarelor software de management al traficului aerian, dezvoltate de ingineri aerospaţiali cu înalte calificări şi de specialişti în managementul traficului aerian.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending