Connect with us

ȘTIRI POZITIVE

Dr. Raluca Carnu, medic stomatolog la clinica SmileMed: „Lucrăm la standarde foarte înalte, beneficiem de absolut tot ce este nou și am reușit să rămânem mereu în top”

Published

on

Clinica stomatologică SmileMed și-a început activitatea în anul  2001 și se află în topul clinicilor dentare din București nu doar datorită calității echipei, ci mai ales datorită calității actelor medicale performante.

Dr. Raluca Cârnu face parte din echipa de medici de la clinica SmileMed, iar în interviul acordat pentru Calea Europeană a vorbit despre modul în care întreaga echipă comunică cu pacienții săi, dar nu în ultimul rând a explicat de ce SmileMed se află în topul clinicilor din București. Dr. Raluca Cârnu face parte din această echipă din anul 2010, este medic stomatolog și a participat la 11 conferințe de perfecționare.

Medicul stomatolog Raluca Cârnu a realizat o descriere a echipei în partea inițială a interviului:

„Noi suntem veseli, suntem un colectiv tânăr și cred că prin comunicarea cu pacienții si prin explicarea etapelor de tratament si asigurarea că nu vor avea parte de dureri, (acest lucru fiind posibil prin anestezia dentară care se folosește cu brio aproape la toți pacienții), ei sunt confortabili când știu că nu au parte de durere. Contează încrederea pe care o oferim pacienților, avem și cursuri pentru a îmbunătăți acest proces, dar aceasta vine odată cu experiența și cu cât comunicăm mai mult cu pacienții.”

Specialistul a mai vorbit și despre colaborarea cu persoane publice:

„Am avut ofarte multe celebrități care au avut parte de tratamentele noastre și nu am întâlnit niciodată dificultăți în comunicarea cu ei. S-au comportant ca niște pacienți normali și au respectat planurile de tratament. De cele mai multe ori, categoria aceasta de pacienți ne contactează pentru partea estetică, fiindcă suntem recunoscuți, întrucât medicul coordonator și cel care a înființat clinica, Dr. Florin Lăzărescu, este recunoscut pentru promovarea acestei părți de estetică.”

Remintim că Dr. Florin Lăzărescu este președintele societății europene de profil (estetică), anual fiind organizate evenimente atât în România cât și în străinătate sub coordonarea lui.

Având în vedere că SmileMed este formată dintr-o echipă de elită atât la nivel național, cât și european, medicul Raluca Cârnu se consideră „norocoasă” că se află în această echipă:

,,Sunt foarte bucuroasă ca fac parte din aceast colectiv, SmileMed, chiar din anul 3 de facultate mă aflu aici, am beneficiat de o educație continuă, văzând la ce nivel trebuie să mă ridic, a fost o provocare pentru mine.”

Întrebată de juranlistul și directorul platformei Calea Europeană, Dan Cărbunaru, de ce a ales să rămână în România și după terminarea studiilor, Raluca a răspuns:

,,Aș fi renunțat foarte greu la ce înseamnă SmileMed, ei sunt ca o familie pentru mine, din punct de vedere al tehnologiei care ne oferă avantaje și să lucrăm la standarde foarte înalte, am colegi plecați în Anglia și Franța care nu lucrează la aceleași standarde ca noi. Avantajul pe care îl avem în această clinică este că mergem la cursuri constant. Calitatea muncii noastre în România este peste ce putem avea în străinătate. Beneficiem de absolut tot ce este nou, de ultimă oră. Cred că am și reușit să rămânem mereu în top.”

Accesul la ultimele tendințe în medicină, dar și contactul cu medicii de top a fost posibil cu ajutorul Dr. Florin Lăzărescu, care, fiind președintele Societății de Stomatologie Estetică din România, „an de an face un congres internațional cu doctori din România și din străintate, ceea ce ne ajută foarte mult”, a punctat specialistul Raluca Cârnu.

În ceea ce privește problemele si solicitările pe care le au unii pacienți în estetica dentară, Dr. Raluca-Gabriela Cârnu recunoaște că aceștia se prezintă în general la medic când există deja o problemă acută, fiind, deci mai puțin vorba despre prevenție. Însă, spune ea, trendul a început să se inverseze ușor, ușor în ultimii ani, pacienții fiind mai preocupați de estetică și solicitând ,,intervenții de tipul fațetărilor, albirii dinților, implanturilor sau cariilor dentare”.

Specialistul a mai vorbit și despre tehnologiile folosite la Clinica SmileMed care asigură o reducere în timp semnificativă a ,,planurilor de tratament care înainte durau de la luni până la ani”. De exemplu, tehnologia CAD/CAM prin care se poate face o construcție de coroană dentară sau încrustație prin scanarea dintelui șlefuit al pacientului, urmată de o frezare în ceramică în 10-15 minute, pacientului fiindu-i montată noua lucrare în timp record. În urmă cu câțiva ani, o asemenea execuție în timp foarte scurt nu ar fi fost posibilă în mai puțin de câteva zile și cu diferite probe între timp, a explicat Dr. Raluca-Gabriela Cârnu.

De asemenea, aceasta a mai explicat că, în cazul implanturilor dentare, datorită tehnologiilor de ultimă generație, dar și pregătirii chirurgicale a stomatologilor, intervenția durează maxim o oră și, nefiind o operație de anvergură, pacienții pot sa-și continue ziua în mod obișnuit.

Întrebată dacă, în cazul albirilor dentare, există o procedură prin care se stabilește gradul de albire al dintelui, în funcție de recomandările medicului sau ale pacientului, Dr. Raluca-Gabriela Cârnu a răspuns că acel alb strălucitor se poate obține doar prin fațetare, gelurile reușind o albire de până la cinci nuanțe, care, în decurs de 3 ani, revine la culoarea inițială. În plus, albirea cu gel, ,,nuanța obținută la final depinde și de calitatea smalțului, a dintelui pacientului, în definitiv”.

În orice caz, sfatul principaș pe care Dr. Gabriela Cârnu îl transmite pacienților este de a face cel puțin o vizită pe an la cabinetul stomatologic pentru a preveni sau trata din timp alte probleme care ulterior se pot dovedi mult mai complicate.

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

ȘTIRI POZITIVE

Românca Ana Caraiani, printre câștigătorii premiului Societății Europene de Matematică pentru rezultate majore în cercetare

Published

on

©8ecm.si

Matematiciana Ana Caraiani a primul premierul Societății Europene de Matemarică, informează Societatea de Științe Matematice din România.

Premiul Societății Europene de Matematică se atribuie o dată la patru ani, cu ocazia Congresului European de Matematică, pentru rezultate majore în cercetarea matematică, unor cercetători cu origini europene, cu vârsta mai mică de 35 de ani, explică Societatea de Științe Matematice din România într-un mesaj pe Facebook.

Ana Caraiani este medaliată de două ori cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică, în 2002 și 2003, câștigând medalia de argint în anul 2001.

Ana Caraiani, care are un doctorat la Harvard, este în prezent profesor la Imperial College London, iar anterior a deținut mai multe poziții la University of Chicago, Universitatea Princeton și Universitatea din Bonn, potrivit Societății Europene de Matematică. 

În 2007, Asociația pentru Femei în Matematică (Association for Women in Mathematics) i-a acordat lui Caraiani Premiul Alice T. Schafer pentru excelență în matematică.

Potrivit Societății de Științe Matematice din România, acum patru ani, premiul a fost obținut si de Ciprian Manolescu (actualmente la Universitatea Stanford), singurul olimpic din lume care a obținut trei scoruri perfecte la Olimpiada Internațională. Un alt premiant este un fost olimpic internațional din generație cu Ana Caraiani, Simion Filip (Universitatea din Chicago) din Republica Moldova.

Continue Reading

ROMÂNIA

Prințul Charles îi felicită pe românii premiați de Comisia Europeană: Mă rog din tot sufletul ca voi şi toţi românii să supraviețuiți acestui virus

Published

on

© Charles, Prince of Wales/ Twitter

Prinţul Charles i-a felicitat printr-un mesaj video pe voluntarii români implicaţi în proiectul “Ambulanţa pentru monumente”, care au câştigat joi Premiul European pentru Patrimoniu la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare.

“Doresc doar să vă spun cât de plin de admiraţie sunt pentru ce aţi făcut în ultimii ani pentru a salva atât de multe dintre monumentele frumoase, dar grav ameninţate din ţara voastră. Este o realizare remarcabilă şi nu e deloc surprinzător să aud că devotamentul vostru a fost recunoscut de ‘Europa Nostra’ şi că aţi câştigat un premiu pentru toată munca voastră plină de inspiraţie pentru alţii. Ca o recunoaştere a acestui fapt, am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări şi să vă spun cât de mândru sunt de tot ceea ce faceţi”, a spus prinţul Charles, potrivit Agerpres.

Prinţul de Wales a ţinut să remarce că în această pandemie de COVID-19, voluntarii au transportat alimente şi echipamente de protecţie pentru vârstnicii şi medicii din judeţul Sibiu, cu două ambulanţe.

“Ba chiar pot spune că sunt şi mai mândru ştiind că în mijlocul crizei create de această pandemie, două dintre ambulanţe au fost folosite pentru a transporta alimente pentru vârstnicii din satele de pe Valea Hârtibaciului, precum şi alimente şi mâncare pentru medicii de la Spitalul Judeţean din Sibiu şi măşti, viziere şi mănuşi pentru medicii de la spitalele din Agnita şi Mediaş”, a mai spus prinţul Charles.

Şi cu această ocazie, prinţul de Wales a lăudat România pentru frumuseţile sale şi moştenirea arhitecturală “incredibil de bogată”.

Citiți și Inițiativa românească ”Ambulanța pentru Monumente”, printre cei 21 de laureați exemplari ai Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020

“România are o moştenire arhitecturală incredibil de bogată şi am avut norocul să văd o parte din ea în decursul vizitelor mele în România din ultimii douăzeci de ani. De aceea, voi continua să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a vă ajuta să conservaţi comorile extraordinare care încă mai există în ţara voastră şi care reprezintă o parte unică a patrimoniului cultural, al vostru şi al Europei. Nu pot decât să sper că tot mai mulţi români se vor uni pentru a salva această moştenire excepţională, astfel încât ea să poată fi admirată şi de generaţiile viitoare, care să înveţe lecţii valoroase despre durabilitatea şi eternitatea tradiţiilor vii”, a afirmat în mesajul său prinţul Charles.

Prinţul de Wales şi-a exprimat speranţa că românii vor reuşi să supravieţuiască “acestor vremuri dificile şi acestui virus teribil”.

“Mă rog din tot sufletul ca voi şi toţi românii să reuşiţi cumva să supravieţuiţi acestor vremuri dificile şi acestui virus teribil şi că, odată ce norul de acum va fi trecut, să putem cu toţii să ne întoarcem la vremuri mai fericite şi mai însorite – poate, nu se ştie niciodată -, înţelegând mai bine importanţa de a lucra în armonie cu Natura şi de a redescoperi înţelepciunea şi cunoştinţele străvechi pe care voi le folosiţi cu atâta eficienţă în toate eforturile voastre de a contribui la conservarea frumuseţii unice a satelor şi a pădurilor României”, a încheiat prinţul Charles.

Continue Reading

ȘTIRI POZITIVE

SUA: Românca Daniela Rus a fost aleasă să facă parte din Consiliul Consultativ pentru Știință și Tehnică al președintelui Donald Trump

Published

on

© MIT

Cercetătoare de origină română Daniela Rus, directoarea Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială al prestigioasei universităţi MIT, a fost selectată, la începutul săptămânii, pentru a face parte din Consiliul Consultativ pe Știință și Tehnică al președintelui SUA Donald Trump.

“Sunt onorată să pot adăuga perspectiva mea de informatician acestui grup într-o perioadă în care atât de multe probleme ce implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică importante întrebări ştiinţifice şi politice pentru naţiune şi lume”, a spus Daniela Rus, citată de MIT News.

Consiliul Consultativ pe Știință și Tehnică oferă consiliere la Casa Albă pe teme critice pentru securitatea și economia Statelor Unite, inclusiv recomandări de politici privind viitorul muncii, leadership în știință și tehnologie și sprijinul cercetării și dezvoltării din SUA.

Daniela Rus este o româncă imigrată în Statele Unite ale Americii, s-a născut în 1963, la Cluj, şi a terminat în 1981 Liceul Nicolae Bălcescu din localitate. A imigrat în SUA în anii 80, iar în 1993, la 30 de ani, devenea doctor în ştiinţa computerelor la celebra Cornell University, notează Transilvania Reporter.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending