Connect with us

ȘTIRI POZITIVE

Dr. Raluca Carnu, medic stomatolog la clinica SmileMed: „Lucrăm la standarde foarte înalte, beneficiem de absolut tot ce este nou și am reușit să rămânem mereu în top”

Published

on

Clinica stomatologică SmileMed și-a început activitatea în anul  2001 și se află în topul clinicilor dentare din București nu doar datorită calității echipei, ci mai ales datorită calității actelor medicale performante.

Dr. Raluca Cârnu face parte din echipa de medici de la clinica SmileMed, iar în interviul acordat pentru Calea Europeană a vorbit despre modul în care întreaga echipă comunică cu pacienții săi, dar nu în ultimul rând a explicat de ce SmileMed se află în topul clinicilor din București. Dr. Raluca Cârnu face parte din această echipă din anul 2010, este medic stomatolog și a participat la 11 conferințe de perfecționare.

Medicul stomatolog Raluca Cârnu a realizat o descriere a echipei în partea inițială a interviului:

„Noi suntem veseli, suntem un colectiv tânăr și cred că prin comunicarea cu pacienții si prin explicarea etapelor de tratament si asigurarea că nu vor avea parte de dureri, (acest lucru fiind posibil prin anestezia dentară care se folosește cu brio aproape la toți pacienții), ei sunt confortabili când știu că nu au parte de durere. Contează încrederea pe care o oferim pacienților, avem și cursuri pentru a îmbunătăți acest proces, dar aceasta vine odată cu experiența și cu cât comunicăm mai mult cu pacienții.”

Specialistul a mai vorbit și despre colaborarea cu persoane publice:

„Am avut ofarte multe celebrități care au avut parte de tratamentele noastre și nu am întâlnit niciodată dificultăți în comunicarea cu ei. S-au comportant ca niște pacienți normali și au respectat planurile de tratament. De cele mai multe ori, categoria aceasta de pacienți ne contactează pentru partea estetică, fiindcă suntem recunoscuți, întrucât medicul coordonator și cel care a înființat clinica, Dr. Florin Lăzărescu, este recunoscut pentru promovarea acestei părți de estetică.”

Remintim că Dr. Florin Lăzărescu este președintele societății europene de profil (estetică), anual fiind organizate evenimente atât în România cât și în străinătate sub coordonarea lui.

Având în vedere că SmileMed este formată dintr-o echipă de elită atât la nivel național, cât și european, medicul Raluca Cârnu se consideră „norocoasă” că se află în această echipă:

,,Sunt foarte bucuroasă ca fac parte din aceast colectiv, SmileMed, chiar din anul 3 de facultate mă aflu aici, am beneficiat de o educație continuă, văzând la ce nivel trebuie să mă ridic, a fost o provocare pentru mine.”

Întrebată de juranlistul și directorul platformei Calea Europeană, Dan Cărbunaru, de ce a ales să rămână în România și după terminarea studiilor, Raluca a răspuns:

,,Aș fi renunțat foarte greu la ce înseamnă SmileMed, ei sunt ca o familie pentru mine, din punct de vedere al tehnologiei care ne oferă avantaje și să lucrăm la standarde foarte înalte, am colegi plecați în Anglia și Franța care nu lucrează la aceleași standarde ca noi. Avantajul pe care îl avem în această clinică este că mergem la cursuri constant. Calitatea muncii noastre în România este peste ce putem avea în străinătate. Beneficiem de absolut tot ce este nou, de ultimă oră. Cred că am și reușit să rămânem mereu în top.”

Accesul la ultimele tendințe în medicină, dar și contactul cu medicii de top a fost posibil cu ajutorul Dr. Florin Lăzărescu, care, fiind președintele Societății de Stomatologie Estetică din România, „an de an face un congres internațional cu doctori din România și din străintate, ceea ce ne ajută foarte mult”, a punctat specialistul Raluca Cârnu.

În ceea ce privește problemele si solicitările pe care le au unii pacienți în estetica dentară, Dr. Raluca-Gabriela Cârnu recunoaște că aceștia se prezintă în general la medic când există deja o problemă acută, fiind, deci mai puțin vorba despre prevenție. Însă, spune ea, trendul a început să se inverseze ușor, ușor în ultimii ani, pacienții fiind mai preocupați de estetică și solicitând ,,intervenții de tipul fațetărilor, albirii dinților, implanturilor sau cariilor dentare”.

Specialistul a mai vorbit și despre tehnologiile folosite la Clinica SmileMed care asigură o reducere în timp semnificativă a ,,planurilor de tratament care înainte durau de la luni până la ani”. De exemplu, tehnologia CAD/CAM prin care se poate face o construcție de coroană dentară sau încrustație prin scanarea dintelui șlefuit al pacientului, urmată de o frezare în ceramică în 10-15 minute, pacientului fiindu-i montată noua lucrare în timp record. În urmă cu câțiva ani, o asemenea execuție în timp foarte scurt nu ar fi fost posibilă în mai puțin de câteva zile și cu diferite probe între timp, a explicat Dr. Raluca-Gabriela Cârnu.

De asemenea, aceasta a mai explicat că, în cazul implanturilor dentare, datorită tehnologiilor de ultimă generație, dar și pregătirii chirurgicale a stomatologilor, intervenția durează maxim o oră și, nefiind o operație de anvergură, pacienții pot sa-și continue ziua în mod obișnuit.

Întrebată dacă, în cazul albirilor dentare, există o procedură prin care se stabilește gradul de albire al dintelui, în funcție de recomandările medicului sau ale pacientului, Dr. Raluca-Gabriela Cârnu a răspuns că acel alb strălucitor se poate obține doar prin fațetare, gelurile reușind o albire de până la cinci nuanțe, care, în decurs de 3 ani, revine la culoarea inițială. În plus, albirea cu gel, ,,nuanța obținută la final depinde și de calitatea smalțului, a dintelui pacientului, în definitiv”.

În orice caz, sfatul principaș pe care Dr. Gabriela Cârnu îl transmite pacienților este de a face cel puțin o vizită pe an la cabinetul stomatologic pentru a preveni sau trata din timp alte probleme care ulterior se pot dovedi mult mai complicate.

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ȘTIRI POZITIVE

Franța se pregătește de ”transportul viitorului”: Parisul a testat primul ”taxi zburător”

Published

on

© www.caa.gov.qa

Capitala Franței a testat în această săptămână primul ”taxi zburător”, un mijloc de transport cu propulsie electrică și care se ridică deasupra apei, în condițiile în care Parisul se confruntă cu mari probleme de poluare, iar transportul public este supra-aglomerat, notează Euronews.

Aflat în teste pe Sena, taxiul zburător se deplasează fără să facă valuri, zgomot și fără să polueze mediul înconjurător.


Serviciul ar putea fi lansat încă din primăvara anului viitor, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din Paris. Start-up-ul Seabubbles a lansat luni un test de patru zile pe Sena, iar un astfel de vehicul ar putea costa aproximativ 200.000 de euro.

Vehiculul se ridică, în timpul cursei, la 50 de centimetri deasupra apei și poate atinge viteza maximă, de 30 de kilometri pe oră. De asemenea, taxiul zburător poate traversa Parisul, pe Sena, în 25 de minute. O astfel de cursă completă ar costa, pentru început, în jur de 50 de euro, notează Știrile Pro TV.

Parisul are una dintre cele mai dense rețele de transport urban din lume, cu peste 650 de trenuri care circulă simultan la oră de vârf și 4,7 miliarde de călătorii efectuate prin transportul public în regiunea Paris, potrivit cifrelor rețelei de transport din Paris, Île-de-France Mobilités.

Pentru a combate poluarea, Paris a înăsprit reglementările în iulie, interzicând autovehiculele cu motoare diesel înmatriculate între 2001 și 2005 și camioanele din 2006 până în 2009 pe șoseaua inel A86.

Consiliul municipal intenționează să consolideze în permanență reglementările până în 2030, când vor fi permise doar mașinile electrice sau cu hidrogen pe drumurile din Paris.

Continue Reading

ȘTIRI POZITIVE

Un student român a câștigat ”Premiul Nobel Junior” pentru Economie: Ștefan Pricopie a obținut premiul cu teza sa despre învățământul public și fenomenul de brain drain

Published

on

© Remus Pricopie/ Facebook (via EduPedu)

Ștefan Pricopie, absolvent al Universității Manchester, a câștigat Global Undergraduate Awards 2019 – cunoscut ca Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie. Pricopie a fost desemnat luni câștigător al premiilor acordate sub patronajul președintelui Irlandei, pentru teza sa de licență despre învățământul public și fenomenul de brain drain, informează platforma EduPedu.ro, citând site-ul The Global Undergraduate Awards.

Premiul Nobel pentru Studenți (The Global Undergraduate Awards, cunoscut ca junior Nobel Prize) desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultății, pe 25 de discipline din domenii precum arta, științele exacte și științe umaniste. 

Premiile sunt acordate sub patronajul președintelui Irlandei, Michael D. Higgins.

În competiție s-au înscris peste 3.400 de persoane, de la 338 de universități din 50 de țări, și reprezintă una dintre cele mai importante distincții pentru studenții de nivel licență / master din mediul universitar internațional.

Ștefan Pricopie are 22 de ani și în iunie 2019 a absolvit cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester, UK. Teza de dizertație, care este și cea pentru care a primit Premiul Nobel Junior 2020 pentru Economie, se intitulează “Public Education and Brain Drain”. Tatăl lui Ștefan Pricopie este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

Global Undergraduate Awards 2019 vor fi acordate în perioada 11-13 noiembrie 2019, la Dublin, la UA Global Summit 2019. 

Continue Reading

ȘTIRI POZITIVE

O stradă din Paris va purta numele Reginei Maria, în semn de omagiu la 100 de ani de la Conferința de Pace ce a urmat Primului Război Mondial

Published

on

© Familia Regală a României

O stradă din capitala Franței va purta începând de luna viitoare numele Reginei Maria a României, în semn de omagiu față de rolul și implicarea în Conferința de Pace de la Paris ce a urmat Primului Război Mondial, care a debutat în urmă cu un secol.

”Parfumul Reginei Maria a fost recreat, la exact 100 de ani de la Conferința de Pace de la Paris. Casa de parfumuri franțuzești a cărei imagine a fost regina României Mari până în 1938 a retras parfumul de pe piață la moartea suveranei. Francezii o vor sărbători luna viitoare pe Regina Maria, la Paris, unde o stradă va primi numele ei”, informează Știrile TVR într-un reportaj realizat în exclusivitate.

Conferința de Pace de la Paris a început la 18 ianuarie 1919 și a durat până la 21 ianuarie 1920, având drept obiectiv edificarea unei noi ordini și configurații politico-teritoriale  în Europași rezolvarea complicatelor probleme economico-financiare rezultate din Primul Război Mondial. Au participat 27 de state, printre care și România.

Cunoscută drept ”sistemul de tratate de la Versailles”, Conferința s-a încheiat cu semnarea a cinci tratate cu puterile beligerante (Versailles, Saint Germain, Neuille sur Seine, Trianon și Sevres). Dintre acestea, prin Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920, Ungaria recunoștea realitățile rezultate în urma războiului, inclusiv unirea Transilvaniei, Banatului și Maramureșului cu Regatul României.

Potrivit Familiei Regale a României, la 5 martie 1919, Regina Maria a început, la Paris, o vizită care a rămâs în istoria modernă a ţării noastre. Vizita la Paris a avut loc în prezența prim-ministrului român Ionel Brătianu și a jucat un rol important în favoarea României la Conferinţa de Pace de la Paris (18 ianuarie 1919 – 21 ianuarie 1920).

Vizita la Paris a durat din 5 până în 12 martie 1919. Ulterior, Regina Maria a revenit la Paris, după un alt sejur european, între 30 martie și 16 aprilie 1919.

Întâlnirile Reginei Maria cu președintele francez Raymond Poincaré și cu prim-ministrul Georges Clemenceau au rămas în istorie, iar astăzi se vorbește despre ele în societatea românească drept momente legendare ale diplomației românești, în general, și ale diplomației regale, în special.

Academia de Arte Frumoase a organizat o sesiune solemnă în onoarea reginei, care a fost membru al reputatului for științific și artistic. Ea a întâlnit comunitatea românească din Franța, a fost oaspete de onoare al Operei Garnier și al Comediei Franceze, a luat prânzul cu ministrul Afacerilor Externe Stephen Pichon la Quai d’Orsay, a participat la o slujbă la Catedrala Notre Dame în memoria celor căzuți în Primul Război Mondial și s-a întâlnit cu Președintele Statelor Unite ale Americii Woodrow Wilson.

Regina Maria a fost distinsă, cu ocazia vizitei, cu Marele Cordon al Legiunii de Onoare a Republicii Franceze.

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending