Connect with us

ȘTIRI POZITIVE

Dr. Raluca Carnu, medic stomatolog la clinica SmileMed: „Lucrăm la standarde foarte înalte, beneficiem de absolut tot ce este nou și am reușit să rămânem mereu în top”

Published

on

Clinica stomatologică SmileMed și-a început activitatea în anul  2001 și se află în topul clinicilor dentare din București nu doar datorită calității echipei, ci mai ales datorită calității actelor medicale performante.

Dr. Raluca Cârnu face parte din echipa de medici de la clinica SmileMed, iar în interviul acordat pentru Calea Europeană a vorbit despre modul în care întreaga echipă comunică cu pacienții săi, dar nu în ultimul rând a explicat de ce SmileMed se află în topul clinicilor din București. Dr. Raluca Cârnu face parte din această echipă din anul 2010, este medic stomatolog și a participat la 11 conferințe de perfecționare.

Medicul stomatolog Raluca Cârnu a realizat o descriere a echipei în partea inițială a interviului:

„Noi suntem veseli, suntem un colectiv tânăr și cred că prin comunicarea cu pacienții si prin explicarea etapelor de tratament si asigurarea că nu vor avea parte de dureri, (acest lucru fiind posibil prin anestezia dentară care se folosește cu brio aproape la toți pacienții), ei sunt confortabili când știu că nu au parte de durere. Contează încrederea pe care o oferim pacienților, avem și cursuri pentru a îmbunătăți acest proces, dar aceasta vine odată cu experiența și cu cât comunicăm mai mult cu pacienții.”

Specialistul a mai vorbit și despre colaborarea cu persoane publice:

„Am avut ofarte multe celebrități care au avut parte de tratamentele noastre și nu am întâlnit niciodată dificultăți în comunicarea cu ei. S-au comportant ca niște pacienți normali și au respectat planurile de tratament. De cele mai multe ori, categoria aceasta de pacienți ne contactează pentru partea estetică, fiindcă suntem recunoscuți, întrucât medicul coordonator și cel care a înființat clinica, Dr. Florin Lăzărescu, este recunoscut pentru promovarea acestei părți de estetică.”

Remintim că Dr. Florin Lăzărescu este președintele societății europene de profil (estetică), anual fiind organizate evenimente atât în România cât și în străinătate sub coordonarea lui.

Având în vedere că SmileMed este formată dintr-o echipă de elită atât la nivel național, cât și european, medicul Raluca Cârnu se consideră „norocoasă” că se află în această echipă:

,,Sunt foarte bucuroasă ca fac parte din aceast colectiv, SmileMed, chiar din anul 3 de facultate mă aflu aici, am beneficiat de o educație continuă, văzând la ce nivel trebuie să mă ridic, a fost o provocare pentru mine.”

Întrebată de juranlistul și directorul platformei Calea Europeană, Dan Cărbunaru, de ce a ales să rămână în România și după terminarea studiilor, Raluca a răspuns:

,,Aș fi renunțat foarte greu la ce înseamnă SmileMed, ei sunt ca o familie pentru mine, din punct de vedere al tehnologiei care ne oferă avantaje și să lucrăm la standarde foarte înalte, am colegi plecați în Anglia și Franța care nu lucrează la aceleași standarde ca noi. Avantajul pe care îl avem în această clinică este că mergem la cursuri constant. Calitatea muncii noastre în România este peste ce putem avea în străinătate. Beneficiem de absolut tot ce este nou, de ultimă oră. Cred că am și reușit să rămânem mereu în top.”

Accesul la ultimele tendințe în medicină, dar și contactul cu medicii de top a fost posibil cu ajutorul Dr. Florin Lăzărescu, care, fiind președintele Societății de Stomatologie Estetică din România, „an de an face un congres internațional cu doctori din România și din străintate, ceea ce ne ajută foarte mult”, a punctat specialistul Raluca Cârnu.

În ceea ce privește problemele si solicitările pe care le au unii pacienți în estetica dentară, Dr. Raluca-Gabriela Cârnu recunoaște că aceștia se prezintă în general la medic când există deja o problemă acută, fiind, deci mai puțin vorba despre prevenție. Însă, spune ea, trendul a început să se inverseze ușor, ușor în ultimii ani, pacienții fiind mai preocupați de estetică și solicitând ,,intervenții de tipul fațetărilor, albirii dinților, implanturilor sau cariilor dentare”.

Specialistul a mai vorbit și despre tehnologiile folosite la Clinica SmileMed care asigură o reducere în timp semnificativă a ,,planurilor de tratament care înainte durau de la luni până la ani”. De exemplu, tehnologia CAD/CAM prin care se poate face o construcție de coroană dentară sau încrustație prin scanarea dintelui șlefuit al pacientului, urmată de o frezare în ceramică în 10-15 minute, pacientului fiindu-i montată noua lucrare în timp record. În urmă cu câțiva ani, o asemenea execuție în timp foarte scurt nu ar fi fost posibilă în mai puțin de câteva zile și cu diferite probe între timp, a explicat Dr. Raluca-Gabriela Cârnu.

De asemenea, aceasta a mai explicat că, în cazul implanturilor dentare, datorită tehnologiilor de ultimă generație, dar și pregătirii chirurgicale a stomatologilor, intervenția durează maxim o oră și, nefiind o operație de anvergură, pacienții pot sa-și continue ziua în mod obișnuit.

Întrebată dacă, în cazul albirilor dentare, există o procedură prin care se stabilește gradul de albire al dintelui, în funcție de recomandările medicului sau ale pacientului, Dr. Raluca-Gabriela Cârnu a răspuns că acel alb strălucitor se poate obține doar prin fațetare, gelurile reușind o albire de până la cinci nuanțe, care, în decurs de 3 ani, revine la culoarea inițială. În plus, albirea cu gel, ,,nuanța obținută la final depinde și de calitatea smalțului, a dintelui pacientului, în definitiv”.

În orice caz, sfatul principaș pe care Dr. Gabriela Cârnu îl transmite pacienților este de a face cel puțin o vizită pe an la cabinetul stomatologic pentru a preveni sau trata din timp alte probleme care ulterior se pot dovedi mult mai complicate.

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

ȘTIRI POZITIVE

O româncă, numită Secretar General al Berarilor Europei. Cine este Julia Leferman

Published

on

© Julia Leferman - Facebook

Julia Leferman, directorul general al asociației „Berarii României”, a fost numită Secretar General al Berarilor Europei. 

„În 2017, am intrat într-una dintre cele mai frumoase industrii: cea a berii Berarii României mă primeau în rândul lor, ca pledant al obiectivelor unui sector esențial în economia națională. De la 1 August, voi extinde granițele acestei reprezentări, ca Secretar General al Berarilor Europei. Este o numire care mă onorează și mă umple de recunoștință față de toți cei de la care am învățat până acum. De la companiile membre și echipă, de la cei cu care am reușit să schimb lucruri în bine, până la parteneri de dialog și la cei care mi-au devenit prieteni. Și sunt mulți”, a transmis aceasta pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit acesteia, Berarii României au devenit în cei 20 de ani de la înființare o „voce puternică”: „De numele nostru se leagă proiecte de anvergură, care au creat deja premisele unor schimbări la nivel de societate, cum este SGR. Vă îndemn să aveți încredere în această industrie și în Berarii României, care sunt în avangarda schimbărilor pozitive.”

Julia s-a alăturat lumii berii în anul 2017, când a devenit director general al Asociației Berarii României și reprezentant al Regiunii de Centru-Est în Comitetul Operațional al Brewers of Europe. Ea are o experiență de +20 de ani în advocacy și consultanță în management, acumulată în instituții publice importante și în consultanță privată.

Înainte de a se alătura sectorului berii, Julia a lucrat ca director de afaceri publice pentru divizia Grayling București, o agenție de comunicare și consultanță de top, avansând proiecte complexe de afaceri publice în sectorul bunurilor de larg consum, al serviciilor financiare, al IT, al sănătății și al energiei.

Din 2018, Julia este negociator principal, în numele producătorilor de bere din România, în procesul complex de înființare a unui sistem de returnare a depozitelor pentru ambalajele de băuturi, care a fost demarat cu succes în noiembrie 2023, fiind cel mai mare sistem DRS integrat din UE.

Citiți și: România, printre producătorii de top din UE în 2020 cu un total de 1,7 mld. litri de bere

Continue Reading

ROMÂNIA

Moment istoric pentru România | Țara noastră preia Președinția Subcomitetului Științific și Tehnic al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic

Published

on

© ROSA

România preia Președinția Subcomitetului Științific și Tehnic al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic (UN COPUOS), făcând un pas semnificativ în domeniul afacerilor spațiale: „Această poziție de prestigiu a fost încredințată doamnei Ulpia Elena Botezatu, o specialistă remarcabilă din cadrul Agenției Spațiale Române”, se arată în comunicatul oficial al ROSA. 

Deschiderea celei de-a 61-a sesiuni a Subcomitetului Științific și Tehnic (STSC), care a avut loc la Viena, a fost marcată prin acest moment istoric pentru România. Toate cele 102 state membre ale Comitetului, alături de peste 50 de organizații interguvernamentale și nonguvernamentale, au susținut candidatura doamnei Botezatu.

Subcomitetului Științific și Tehnic are un rol crucial în reglementarea și îndrumarea activităților spațiale la nivel global. Comitetul a fost instrumental în crearea a cinci tratate fundamentale și a principiilor spațiului cosmic, care guvernează utilizarea spațiului de către națiunile lumii. De asemenea, COPUOS are sarcina de a revizui cooperarea internațională în domeniul spațial, de a analiza activitățile spațiale propuse de Națiunile Unite, de a promova programele de cercetare spațială și de a aborda problemele juridice generate de explorarea spațiului cosmic.

Președinția de doi ani a doamnei Ulpia Elena Botezatu la Subcomitetul Științific și Tehnic al Comitetului ONU oferă României o oportunitate unică de a influența și modela viitorul explorării și utilizării spațiului cosmic la nivel internațional. În următorii doi ani, sub îndrumarea sa, România va avea posibilitatea de a contribui semnificativ la stabilirea direcțiilor de cercetare și politici în acest domeniu vital, consolidându-și astfel poziția în comunitatea globală a cercetării spațiale.

Continue Reading

ȘTIRI POZITIVE

România, în top 4 țări din lume cu cea mai bună mâncare, alături de Italia, Grecia și Spania (World of Statistics)

Published

on

România este a țara cu a patra cea mai bună gastronomie din lume, relevă un clasament difuzat de World of Statistics pe propria pagină de X, rețeaua de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

În acest top de 50 de țări, România se clasează în primele patru țări, fiind devansată doar de Italia, Grecia și Spania, dar depășind țări precum Franța (aflată pe poziția a cincea).

De remarcat că primele cinci țări cu cea mai bună mâncare din lume sunt din Europa, în vreme cea mai bine clasată țară asiatică în privința artei culinare este Japonia, aflată pe locul al șaselea. Niponii sunt urmați de India (locul al zecelea) și China (locul al unsprezecelea).

Cea mai bună gastronomie latino-americană se regăsește în Mexic, aflată pe poziția a opta în lume.

În top zece țări se mai află și Croația și Portugalia.

Statele Unite se clasează abia pe poziția a 13-a, iar Germania pe locul al 18-lea.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
SUA7 mins ago

Joe Biden, primul președinte american care efectuează o vizită de stat în Germania reunificată. Ultima astfel de vizită a fost a lui Ronald Reagan în 1985

INTERNAȚIONAL15 mins ago

Secretarul general al ONU cere încetarea „violențelor șocante” în Fâșia Gaza și Liban: „Este timpul să reducem la tăcere armele”

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Premierul israelian critică poziția lui Macron cu privire la oprirea livrărilor de arme către Israel. Franța deplânge reacția „excesivă” a lui Netanyahu și asigură că este „prietenul de neclintit al Israelului”

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Emmanuel Macron cere oprirea livrărilor de arme către Israel, dacă acestea sunt folosite în Fâșia Gaza: „Prioritatea este să revenim la o soluție politică”

ROMÂNIA21 hours ago

Lucian Bode salută decizia CJUE de a anula din Pachetul Mobilitate I obligația întoarcerii vehiculului la centrul operațional la fiecare 8 săptămâni: „A fost o muncă de echipă”

NATO21 hours ago

Contactele din tinerețe cu KGB, regretele față de Ucraina și dejucarea blufului lui Putin. Primul interviu al lui Stoltenberg după zece ani la NATO: “Rusia știe că Europa este în urma ei” în termeni militari

ROMÂNIA22 hours ago

Klaus Iohannis, la Sommet-ul Francofoniei: În calitate de șefi de stat sau de guvern, avem responsabilitatea de a ne asigura că tinerii noștri beneficiază de condiții optime pentru a studia

INTERNAȚIONAL22 hours ago

Volodimir Zelenski va prezenta „planul pentru victorie” al Ucrainei la reuniunea de la Ramstein din 12 octombrie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI24 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Faptul că transportatorii români nu vor mai fi obligați să întoarcă vehiculele în țară o dată la 8 săptămâni este o realizare importantă pentru industrie

INTERNAȚIONAL1 day ago

Polonia va începe să consolideze apărarea la granițele sale cu Rusia și Belarus până la sfârșitul anului

REPUBLICA MOLDOVA2 days ago

Marcel Ciolacu i-a subliniat omologului moldovean că securitatea și dezvoltarea R. Moldova depind de integrarea europeană: România trebuie să fie podul către UE

ROMÂNIA3 days ago

Ambasadorul Germaniei: O Românie “de încredere, pro-occidentală și pro-atlantică” este “moștenirea lui Klaus Iohannis”. Rezultatele alegerilor nu vor schimba cursul de acțiune al României

ENGLISH3 days ago

INTERVIEW | Ambassador Peer Gebauer on German Unity Day: We will remain a pillar of stability in Europe. Energy and defense, major pillars of growth in German-Romanian cooperation

INTERVIURI3 days ago

INTERVIU | Ambasadorul Peer Gebauer, de Ziua Unității Germane: Vom rămâne un pilon de stabilitate în Europa. Energia și apărarea, pilonii majori de creștere a cooperării româno-germane

CHINA5 days ago

Noul secretar general NATO: Interesele și reputația Chinei vor fi afectate de faptul că alimentează “cel mai mare conflict din Europa de la al Doilea Război Mondial”

NATO5 days ago

Noul secretar general NATO îl avertizează pe Putin că Alianța “nu va ceda” în susținerea Ucrainei și diminuează temerile legate de Trump

ROMÂNIA5 days ago

Forumul de Securitate de la Varșovia. Ministrul Energiei, intervenție francă: Piața energiei ar trebui să fie o piață unică. Nu trebuie să fii un geniu ca să vezi unde se termină prețurile mici și unde încep cele mari

U.E.5 days ago

UE ia în considerare o nouă tranșă de asistență pentru Liban, denunțând încălcarea suveranității acestuia de către Israel

ROMÂNIA5 days ago

Oficial: România îndeplinește începând de astăzi toate criteriile tehnice pentru aderarea la Visa Waiver, anunță ambasadorul României în SUA

ROMÂNIA6 days ago

Ministrul Apărării subliniază necesitatea de „tineri militari cât mai bine pregătiți și motivați pentru provocările viitorului mediu de securitate”

Trending