Drumuri blocate și accidente în Ungaria, din cauza unor ninsori puternice. Avertizare MAE pentru călătorii în Ungaria, Croaţia şi Slovenia

Ninsori puternice au blocat drumuri în zone din vestul și sudul Ungariei vineri, când s-au înregistrat mai multe accidente, relatează MTI, citată de mediafax.ro.

Traficul rutier a fost restricționat pe mai multe segmente ale autostrăzii M7, dar și pe alte drumuri. Circulația vehiculelor de peste 7,5 tone a fost interzisă în mai multe regiuni. unga

Personal din cadrul serviciilor de management pentru situații de dezastru, polițiști și militari, dar și membri ai unor organizații civile și voluntari au fost plasați în stare de alertă pentru cazuri în care persoane blocate în zăpadă au nevoie de intervenție.

Șoferii au fost îndemnați să evite cât mai mult să pornească la drum în sud-vestul Ungariei.

Camioanele care vin dinspre Croația și Slovenia au primit interdicția temporară de a intra pe teritoriul Ungariei , a anunțat Agenția pentru managementul situațiilor de dezastru din județul Zala.

Vehiculele de peste 7,5 tone au interdicția să traverseze frontiera, până la noi ordine, din cauza ninsorilor puternice din zonă. Această interdicție temporară afectează punctele de trecere a frontierei Letenye de pe autostrada M7, Tornyiszentmiklos de pe M70 și Redics de pe drumul 86. Interdicția operează și în județele Somogy și Tolna, în sud-vest.

Punctul de trecerea frontierei de la Udvar, către Croația, a fost adăugat pe o listă cu punctele de frontieră în care se aplică interdicția, a anunțat Agenția pentru managementul situațiilor de destru din județul Baranya.

Agenția a precizat că nu au fost impuse restricții traficului către exterior.

Ninsori puternice s-au înregistrat în vestul Ungariei începând de vineri dimineața, iar meteorologii au anunțat că acestea vor continua în weekend. În județul Baranya (sud), stratul de zăpadă atingea opt centimetri, iar în zilele următoare ar putea atinge 20-25 de centimetri.

Institutul Naţional de Meteorologie din Ungaria a emis cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru judeţele Zala, Somogy şi Baranya şi cod galben de ploaie îngheţată în judeţele Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Tolna, Vas şi Veszprém, pentru data de 24 ianuarie.

Pentru evitarea eventualelor probleme, MAE recomandă celor care vor să călătorească în această ţară ca autovehiculele lor să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi oamenii să aibă provizii suficiente de combustibil şi alimente.

În Croaţia, din 24 ianuarie, regiunea capitalei Zagreb şi partea centrală a ţării sunt sub cod portocaliu de ninsoare, iar estul este sub cod galben de ninsori şi vânt. În zonele adriatice a fost instituit cod portocaliu de furtună.

MAE reaminteşte faptul că, pe teritoriul Croaţiei, folosirea echipamentelor de iarnă pentru autovehicule este obligatorie până la data de 15 aprilie 2014, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.