Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

După un Black Friday care a depășit toate recordurile în România, 1.800 antreprenori români participă astăzi și în eMAG Black Friday din Bulgaria și Ungaria

Published

on

© eMAG/ Facebook

La o săptămână după ce au participat la cel mai mare Black Friday din România, 1.800 de antreprenori români care vând online pe eMAG Marketplace participă astăzi în Black Friday Ungaria și Bulgaria, unde se adresează unei populații de peste 16,5 milioane de locuitori în cele două țări.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, comercianții români au adus de Black Friday în cele două țări 2 milioane de oferte, cu 67% mai multe față de anul trecut.

Cu ajutorul programului Fulfilment by eMAG (FBE) cross-border lansat anul acesta, sellerii pot livra produsele direct din depozitul din România, în Ungaria și Bulgaria, la aceleași costuri. Peste 40% dintre ofertele incluse în programul FBE care au participat în Black Friday în România vor participa atât în Ungaria cât și în Bulgaria. FBE este un serviciu integrat prin care eMAG preia întreaga logistică de la recepție, depozitare, picking, împachetare, livrare, relații cu clienții sau retur, dând astfel sellerilor posibilitatea de a se concentra asupra creșterii business-ului.

”Comercianții români din Marketplace au deja experiența unui Black Friday record și sunt pregătiți cu oferte foarte bune pentru a răspunde oricăror nevoi ale clienților din Ungaria și Bulgaria, pe care aceștia le-au așteptat și pentru care mulți au economisit un an întreg pentru a putea ajunge la cele mai mari reduceri din an. La fel ca în România, șapte din zece oferte sunt la cel mai mic preț din 2023”, a spus Stejara Pircan, Senior VP eMAG.

În România, ediția a 13-a a Black Friday a bătut toate recordurile, vineri, pe 10 noiembrie. Românii au comandat 2,8 milioane de produse de Black Friday, cu 26% mai mult decât anul trecut. Vânzările au atins o valoare de 731 de milioane de lei, cu 87 milioane de lei mai mult față de ediția precedentă.

Datorită investițiilor pe care eMAG le-a făcut în tehnologie și în programe menite să susțină dezvoltarea ecosistemului regional de ecommerce, vânzările celor 53.000 de antreprenori care fac afaceri pe eMAG Marketplace au crescut cu 14% în primele luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, oferta de produse listate de ei în această perioadă a crescut cu 31% față anul trecut, contribuind astfel la cele peste 20 milioane de articole disponibile pe platforma eMAG în regiune.

În Ungaria, eMAG a inaugurat recent cel de-al treilea depozit al său, situat la Dunaharaszti, lângă Budapesta in urma unei investiții de 100 de milioane de euro. În ambele țări, clienții eMAG beneficiază de servicii flexibile de livrare la easybox, care în Ungaria a ajuns la 700 de unități, iar în Bulgaria la 327.

Atât în Ungaria cât și în Bulgaria eMAG este lider în ecommerce și cea mai mare investiție românească cu  afaceri în cele două țări.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

COMUNICATE DE PRESĂ

ICI București reprezentat la Forumul de consultare privind energia durabilă în sectoarele de apărare și securitate

Published

on

© ICI București

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI București) a fost reprezentat în calitate de moderator al Grupului de Lucru 3 pe Protecția Infrastructurilor Critice de Energie, în cadrul Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în Sectoarele de Apărare și Securitate (CF SEDSS), informează un comunicat al Institutului.

Evenimentul, organizat de Agenția Europeană de Apărare (EDA), a ajuns la cea de a șasea ediție și s-a desfășurat în perioada 22-23 noiembrie 2023 la Malaga, sub auspiciile Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene.

Peste 180 de experți din 29 de țări europene, împreună cu peste 30 de instituții și organizații diferite, au discutat despre măsurile de eficiență energetică în clădirile militare, electrificarea transportului militar, stocarea energiei, reziliența infrastructurii energetice critice legate de apărare și tranziția energetică. Participanții au fost informați cu privire la politicile și strategiile energetice ale UE.

Proiectul a început în 2015 cu scopul principal de a crea o comunitate legată de energia de apărare care să împărtășească informații relevante și cele mai bune practici pentru a atinge obiectivele de energie durabilă. ICI București este implicat în CF SEDSS din 2017.

Participarea la acest Forum de Consultare subliniază dedicarea ICI București pentru protecția infrastructurii critice și reziliența într-o mare varietate de domenii, inclusiv energia, precum și capacitatea sa de a contribui la discuțiile politice și tehnice la nivel internațional european.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Teatrul Vienez de Copii: Conferința “Importanța metodelor alternative de educație prin teatru în procesul de educație din școli” a reunit peste 2000 de profesori

Published

on

© Asociația Teatrul Vienez de Copii

Cu peste 2000 de profesori participanți fizic și online, Conferința “Importanța metodelor alternative de educație prin teatru în procesul de educație din școli” organizată de Asociația Teatrul Vienez de Copii “Copiii joacă teatru”, în parteneriat cu Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Palatul Național al Copiilor din București, a avut loc în perioada 17 – 18 noiembrie 2023, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro, partener media al evenimentului.

Conferința se află la a 10-a ediție și face parte din proiectul “Inițiativa în educație”, ce are ca scop punerea la dispoziție a profesorilor de materiale necesare, exerciții și jocuri de teatru, astfel încât fiecare profesor să poată capta și menține atenția copiilor la orele lor. Apelând la creativitatea profesorilor participanți la conferință, organizatorii și-au propus să facă mai ușor procesul de predare-învățare.

La conferință au fost invitați experți din domenii de specialitate precum pedagogia, psihologia și management de proiecte educaționale, sportive și culturale, care au împărtășit cu profesorii diferite metode alternative de învățare experimentate de ei în sala de curs.

Printre speakerii invitați, îi putem enumera pe următorii: Sylvia Rotter, Fondatoarea Asociației Teatrul Vienez de Copii “Copiii joacă teatru”; Cătălina Chendea, Inspector Ministerul Educației, Direcția Generală de Învățământ; Prof. Ana Maria Ștefan, Inspector pentru activități extrașcolare al Inspectoratului Școlar al Municipiului București; Prof. Dr. Teodora Bentz, Director Palatul Național al Copiilor din București; Prof. Univ. Dr. Crenguța Bizu, Director coordinator al Masterului Interdisciplinar – pedagogii alternative și artă teatrală în educație la Universitatea București; Răzvan Ropotan, Absolvent al Facultății de Teatru UNATC și profesor la Școala Gimnazială Liberă Waldorf; Prof. Dr. Adrian Opre, Decan al Facultății de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca; Anca Maria Ionescu, Ambasador Erasmus și coordonator proiecte; Viviana Anghel, Expert politici externe la SNSPA; Georgiana Grigore, Manager Proiect EcoFootprint România și Alexandra Novac, Profesor în Proiectul AWAKE implementat de Teatrul Vienez de Copii.

Profesorii participanți au beneficiat și de 4 ateliere interactive pentru a pune în practică metodele noi pe care le-au dobândit la conferință: atelier de vorbire, atelier de regie, atelier de mișcare și atelier de improvizație. Atelierele s-au derulat pe 18 noiembrie și au fost facilitate de profesorii Teatrului Vienez de copii: Ruxandra Miltiade Coman, Andreea Grindean, Petrică Voicu și Alexandra Novac.

Conferința poate fi vizionată în întregime pe canalul de Youtube Teatrul Vienez de Copii.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Delegația CCIR a votat, la Bruxellles, noua conducere Eurochambres. Mihai Daraban: Dorim să continuăm implicarea României și a CCIR în optimizarea activității Eurochambres

Published

on

© CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, și secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, au participat în data de 15 noiembrie, la Adunarea Generală Eurochambres, cu prilejul alegerilor președintelui și vicepreședinților Eurochambres.

În marja Adunării Generale Eurochambres, delegația CCIR, condusă de președintele CCIR, Mihai Daraban, a avut o serie de întrevederi cu președinți ai Camerelor de Comerț din țări precum: Turcia, Serbia, Republica Moldova, Georgia, Polonia și Ucraina.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, temele de discuție dezbătute în cadrul acestor întrevederi au vizat dezvoltarea relațiilor dintre comunitățile de afaceri cu țările partenere și consolidarea unor proiecte economice comune și de susținere într-o perioadă de criză globală.

Întrebat pe marginea acestui subiect, președintele CCIR, Mihai Daraban, și-a exprimat dorința de a continua ”implicarea României și a Camerei de Comerț și Industrie a României în optimizarea activității Eurochambres, dar și a World Chambres Federation, în beneficiul comunității noastre de afaceri. Totodată situația actuală impune mai mult ca oricând să strângem rândurile”, consideră președintele CCIR. 

În cadrul Adunării Generale Eurochambres, Vladimír Dlouhý a fost reales în funcția de președinte al Eurochambres, pentru mandatul 2024-2025. În funcția de vicepreședinte au fost aleși:  Wouter Van Gulck, director general, Camera de Comerț din Belgia, Juho Romakkaniemi, CEO, Camera de Comerț din Finlanda și Aigars Rostovskis, președintele Camerei de Comerț din Letonia.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
NATO31 mins ago

Trebuie să fim pregătiți pentru ”vești proaste” din Ucraina, semnalează secretarul general al NATO: ”Trebuie să sprijinim Ucraina atât în momentele bune, cât și în cele rele”

CHINA52 mins ago

Franța îndeamnă Beijingul să-și regândească comportamentul asertiv în Marea Chinei de Sud, pentru că „lumea nu are nevoie de o nouă criză”

PARLAMENTUL EUROPEAN1 hour ago

Op-ed | Dolors Montserrat și Marian-Jean Marinescu: Cea mai bună pregătire pentru următoarea criză? Consolidarea industriei de sănătate

ROMÂNIA2 hours ago

Klaus Iohannis, la COP28: România este o gazdă din ce în ce mai atractivă pentru fabricarea tehnologiilor verzi

CONSILIUL UE2 hours ago

“Situația actuală” a demersurilor de aderare a României și Bulgariei la Schengen se află pe agenda Consiliului JAI. O decizie nu va fi supusă la vot

ROMÂNIA3 hours ago

Ambasadoarea Kathleen Kavalec: SUA face tot ce poate pentru a consolida postura de descurajare și apărare a României pe flancul estic al NATO

ROMÂNIA3 hours ago

Marcel Ciolacu, întâlnire cu românii din SUA: Nu insist să reveniți în România. În schimb, putem dezvolta lucruri împreună, precum includerea României în Visa Waiver

ENERGIE21 hours ago

Klaus Iohannis, întâlnire cu John Kerry în Dubai: România se alătură Angajamentului Global privind metanul, susținut de SUA și UE, și dorește să fabrice tehnologii verzi

ENERGIE22 hours ago

COP28. Klaus Iohannis: Securitatea energetică a României va crește prin aderarea țării noastre la Alianța Solară Internațională

ENERGIE22 hours ago

Ministrul energiei Sebastian Burduja a semnat aderarea României la Alianța Solară Internațională: Avem cel mai mare potenţial solar din zona de sud-est a Europei

ROMÂNIA3 days ago

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

ROMÂNIA3 days ago

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

NATO7 days ago

Înaintea reuniunii miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg reafirmă sprijinul aliaților pentru Ucraina: România a deschis un centru de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Germania și Olanda au promis sprijin de 10 miliarde de euro

ROMÂNIA7 days ago

Ministrul Mediului îndeamnă „să începem hora reciclării”: Lansarea sistemului de garanție-returnare, „o investiție care folosește cele mai noi tehnologii”

ROMÂNIA7 days ago

Marcel Ciolacu: Lansarea sistemului de garanție-returnare va poziționa România pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, fiind al doilea cel mai mare astfel de sistem după cel din Germania

ROMÂNIA1 week ago

Rareș Burlacu, președintele ARICE, constată o schimbare a paradigmei economice în rândul investitorilor: Se observă o îngemănare între acțiunile unui guvern și forța economică degajată de sectorul privat

ROMÂNIA2 weeks ago

Klaus Iohannis, la finalul turneului politico-diplomatic în Africa: Am repus România pe radarul african. Neglijarea relației cu Africa, o eroare strategică în politica externă românească

PARLAMENTUL EUROPEAN2 weeks ago

Eurodeputata PPE Pernille Weiss evidențiază potențialul României de a atrage investiții în domeniul farmaceutic prin crearea unui mediu propice pentru inovatori și IMM-uri

ROMÂNIA2 weeks ago

Președintele Senatului consideră că ”mediul de afaceri are nevoie de încredere şi predictibilitate” pentru a se dezvolta astfel încât orice situaţie de criză să poată fi depăşită

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

Volodimir Zelenski, Maia Sandu și Charles Michel afirmă “calea europeană” a Ucrainei și Moldovei la zece ani de la EuroMaidan: Aderarea va întări frontiera estică a UE

Trending