Comisia pentru Comert International din PE da unda verde liberalizarii totale a importului de vin moldovenesc in UE

sabin cutasComisia pentru comerț internațional a Parlamentului European, din care face parte europarlamentarul Sabin Cutaș, a adoptat astăzi, cu douăzeci și nouă de voturi favorabile, Regulamentul care va permite liberalizarea importului de vinuri din Republica Moldova pe piața europeană.

Sabin Cutaş este responsabil al Grupului său politic, Grupul socialiștilor și democraților din Parlamentul European, pentru acest act legislativ.

Potrivit lui Sabin Cutaş: “Comisia pentru comerț internațional din Parlamentul European confirmă astăzi că Uniunea Europeană dorește să clădească parteneriatul cu Republica Moldova și să o susțină pe drumul european. Votul a avut loc în același timp în care Moldova semna, la Vilnius, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.”

“În contextul în care Federația Rusă a decis să blocheze importul de vinuri moldovenești, Uniunea Europeană oferă producătorilor de vinuri din Republica Moldova acces nelimitat la piața europeană începând cu 1 ianuarie 2014” a conchis Sabin Cutaş.

Regulamentul urmează sa fie votat de plenul Parlamentului European pe 10 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.