Eduard Hellvig: “Geoană încearcă să se legitimeze pentru europarlamentare doar prin referiri la Antonescu”

277005_556886524337908_759838166_nSecretarul general al PNL Eduard Hellvig susține că senatorul Mircea Geoană încearcă să se legitimeze în PSD pe lista privind alegerile europarlamentare prin raportările repetate la Crin Antonescu, cerând un respect pe care l-ar fi pierdut “pe mâna” lui odată cu prezidențialele din 2009.

Hellvig susține într-o postare pe blog că Geoană “se tot bagă la marele câștig, însă este veșnicul abonat la clasicul răspuns “mai încearcă o dată” din campaniile cu taloane răzuibile”.

“Cu toate acestea, ca orice jucător, perseverează, nevăzând în asta un avertisment, ci șansa lui de a prinde potul. În timp ce deschide capac după capac, își face vreme să mai dea și sfaturi, ignorând ridicolul în care se plasează. După ce a “răzuit” în 2009 șansa USL și a României la prezidențiale, azi e sfătos și dornic, din nou, “să mai tragă o dată”, susține secretarul general al PNL.

“Ca să vrei să te legitimezi pe primul loc drept candidat la europarlamentare cu o singură idee de campanie, anume Crin Antonescu, sau ca să vrei să te faci auzit doar cerând un respect pe care, persoanal, l-ai pierdut pe mâna ta, când ai ignorat avertismentul <> şi te-ai lăcomit la cartonaşul <> ar putea fi deplasat pentru oricine. Dar Mircea Geoană nu e oricine”, mai afirmă Hellvig.

“Dar e ridicol că tocmai dl Geoană insistă pe ideea de respect, domnia sa care a avut, degeaba, tot respectul nostru, al liberalilor, în 2009, și și-a bătut joc de el. Deși a fost un candidat sub așteptări, fapt certificat, din nefericire, cu câteva ore înaintea momentului final de propriile sale acțiuni, a avut susținerea și respectul lui Crin Antonescu și ale liberalilor. A preferat, în mod inexplicabil – sau poate nu – cartonașul răzuibil cu “poate data viitoare”. E la fel de ridicol, dar asta e deja o treabă internă a PSD, să vorbești despre respectul ce trebuie acordat social democraților după ce, prin acțiunile tale și prin pozițiile tale, ți-ai pus colegii în situația de a te trimite pe tușă, după ce ai demarat o nouă construcție, după ce ai negociat unde și cu cine nu ar fi fost de negociat”, a mai susținut liberalul.

Senatorul PSD Mircea Geoană afirmă că liberalii ar trebui să meargă singuri în alegeri, şi nu alături de social-democraţi, pentru a-şi da seama de valoarea lor reală şi că “aceia care nu înţeleg să îşi respecte aliaţii de bună-credinţă nu merită respectul PSD”, iar acest lucru trebuie spus mai clar.

Surse: Realitatea.nethellvig.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.