Elmar Brok, europarlamentarul care a propus amprentarea imigranţilor: „Reproşul lui Ponta se va întoarce împotriva lui”

Elmar Brok eesc.europa.euEuroparlamentarul Elmar Brok, cel care a propus amprentarea imigranţilor care profită de ajutoarele sociale, a declarat ca majoritatea romanilor si bulgarilor sunt bineveniti in orice stat al UE, insa trebuie respectate legile, iar cei care nu o fac trebuie aduși în fața justiției.

„Liberatea de mişcare a cetăţenilor UE este un drept fundamental care nu trebuie restricţionat. Am luptat întotdeauna pentru acest drept fundamental, inclusiv pentru români şi bulgari. Pentru mai mult de 15 ani am luptat pentru ca România şi Bulgaria să fie membre depline ale UE, un fapt bine ştiut. Din acest motiv am lucrat pentru libertate deplină de mişcare pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014 şi continui să fac asta. Dar această liberate de mişcare trebuie implementată conform regulilor UE, în particular cu articolul 7 al directivei privind liberatea de mişcare şi de a locui”, a precizat europarlamentarul german.

”Majoritatea covârşitoare a românilor şi bulgarilor sunt bineveniţi în toate statele UE, ca orice alţi cetăţeni UE, dar acest lucru înseamnă totodată că mica minoritate care încalcă regulile UE şi le abuzează trebuie determinaţi să le respecte”, mai susţine Brok.

“Am cerut autorităţilor germane să contracareze abuzurile pentru a nu pune în pericol libertatea de mişcare. Iar asta va afecta doar o mică minoritate care nu respectă regulile”, mai spune Brok.

Declaraţia lui Elmar Brok privind amprentarea imigranţilor care doresc să profite de beneficiile sociale din statele membre a fost criticată de politicienii români, iar Victor Ponta l-a calificat pe europarlamentarul german drept un „demagog, iresponsabil şi populist”, cu o gândire de tip „nazistă, fascistă”.

„Dacă domnul Ponta, a cărui relaţie cu domnia legii este bine cunoscută, mă acuză acum în legătură cu apelul meu ca regulile UE să fie respectate, reproşul său se va întoarce împotriva sa. El nu ar trebui să trateze astfel un prieten vechi al României decât dacă urmăreşte scopuri populiste şi motivate intern”, a declarat Elmar Brok, în urma atacului din partea premierului.

Foto: eesc.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.