Elveţienii au decis prin REFERENDUM să limiteze imigrația. Câţi imigranţi ajung în Elveţia în fiecare an

Guvernul de la Berna va aplica rapid decizia luată prin referendum duminică, prin votul a 50,3% dintre elvețieni, de limitare a imigrației în masă, a declarat ministrul justiției, Simonetta Sommaruga, după anunțarea rezultatului final al consultării populare, scrie Agerpres.ro.switzerland-immigration-vote

“Cetățenii elvețieni au acceptat inițiativa populară contra imigrației în masă  și s-au pronunțat pentru o schimbare a sistemului elvețian” în domeniu, a afirmat ministrul, relatează AFP. Textul prevede “limitarea imigrației prin stabilirea de plafoane și contingente”, a mai spus oficialul. Elveţia,  o ţară cu o populaţie de 8,1 milioane de locuitori, a primit anul trecut 80.000 de emigranţi.

i

“Acordul de liberă circulație cu Uniunea Europeană este repus în cauză”, a subliniat, la rândul său, ministrul elvețian de externe, Didier Burkhalter, care deține în prezent președinția Confederației Helvetice.

El a invitat toate formațiunile politice să ia parte la discutarea mijloacelor de punere în aplicare a rezultatului referendumului de duminică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.