Connect with us

ROMÂNIA DIGITALĂ

eMAG are un nou manager general: Irina Pencea, antreprenor în marketing și comunicare, cu o carieră de 24 de ani, are planuri să aducă beneficii mai mari clienților

Published

on

© eMAG

După trei ani de investiții substanțiale în tehnologie și infrastructură pentru servicii, precum și în creșterea gamei de produse cu ajutorul comercianților din Marketplace, eMAG o numește pe Irina Pencea în rolul de General Manager eMAG România, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro. Din noul rol, Irina Pencea se va concentra asupra traducerii acestor investiții în beneficii pentru clienți, care duc la creșterea adopției eMAG ca platformă universală de shopping.

“Această mutare vine din faptul că România, teritoriul unde avem și cea mai mare parte a business-ului, continuă să aibă un potențial mare de creștere a comerțului online, de aceea noi dorim să ne concentrăm și mai mult pe crearea de sinergii între investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani în gama de produse, tehnologie, servicii și infrastructură, care să aducă beneficii mai mari clienților. După doi ani în care am avut roluri multiple, fiind atât CEO al Grupului, cât și General Manager pentru eMAG România, i-am propus Irinei acest rol datorită competenței în marketing și experienței în antreprenoriat, cu mandatul de a aduce mai mulți clienți care să cumpere mai des de la eMAG și să fie mai fericiți cu alegerea lor”, a declarat Tudor Manea, Grup CEO eMAG.  

Din poziția de Grup CEO, Tudor Manea va continua să coordoneze dezvoltarea întregului grup de companii eMAG în regiune.

“După mulți ani de antreprenoriat în marketing, acum aproape un an m-am alăturat eMAG și echipei care a construit cel mai puternic business de ecommerce din regiune, pentru a contribui la consolidarea imaginii brandului. Astăzi, mă bucur să accept această nouă provocare de a defini și pune în practică, alături de echipă, noi modele de creștere în jurul nevoilor clientului, care a trecut prin multe transformări în ultimii ani – pandemie, război la granițe, inflație – și are mai mult discernământ în a alege soluția de shopping care să îi ofere atât o gamă largă de produse, cât și prețuri cât mai bune și servicii care să îi simplifice experiența de cumpărare. Este rolul nostru de lider al comerțului online în România să popularizăm soluția de shopping cu cel mai mare grad de adaptabilitate pentru orice context”, a spus Irina Pencea, noul General Manager eMAG România.

Irina Pencea are o pregătire academică în marketing și și-a început cariera în comunicare acum 24 de ani. De atunci, ca antreprenor, a pus bazele unora dintre agențiile independente de publicitate de succes din România și a contribuit la construcția mai multor branduri de succes din industrii precum banking şi ecommerce, telecom, retail sau energie.

Sub coordonarea sa, eMAG a lansat anul trecut o nouă viziune de brand pentru întreaga regiune în care este prezent (România, Ungaria, Bulgaria), prin care își propune să pună la dispoziția oamenilor instrumentele necesare pentru a facilita progresul la nivel individual, dar și al societății, exprimat prin sloganul de brand „Căutarea nu se oprește niciodată”. 

Companie românească fondată în anul 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc şi prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance.

De peste 20 de ani, compania investește constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani, și a creat un ecosistem regional, exportând cu succes modelul local în Bulgaria și Ungaria.

Cu o gamă tot mai mare de produse furnizate împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde.

Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, abonamentul cu livrare gratuită Genius în 4 aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plăți ca  Buy now, pay later sau Slice it.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

ROMÂNIA

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja: România are ”o mare şansă” pentru a crea soluţii inovatoare care să fie ulterior exportate

Published

on

© Sebastian Burduja/ Facebook

România are ”o mare șansă” să creeze soluții inovatoare care să fie ulterior exportate, a declarat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, la Black Sea and Balkans Security Forum, conform Agerpres. 

”Consider că avem o mare şansă ca ţară, prin prisma talentelor pe care România le are, să fim un exemplu pentru alţii şi să nu mai fim doar importatori de tehnologie (…) dar să generăm la noi în ţară, inovare care să dea apoi un exemplu lumii, să poată fi exportată şi să schimbe omenirea şi să poarte pe ea tricolorul. Acesta este visul meu”, a spus Burduja.

Acesta a deplâns faptul că România nu are o strategie națională în domeniul Inteligenței Artificiale, completând că există un proiect european care va sta la baza acestei strategii, despre care speră că va fi adoptată până la finalul anului.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a anunțat zilele trecută că va implementa ca membru al unui consorţiu format din 17 institute de cercetare, parteneri industriali şi universităţi de top din Europa, un proiect european de mare anvergură ȋn domeniul Inteligenţei Artificiale (AI).

Citiți și: PE va merge la negocieri cu statele membre privind primele reguli din istorie pentru Inteligența Artificială, cu accent pe transparență și gestionarea riscurilor

România are deja un Comitet pentru Inteligența Artificială care are misiunea de a sprijini MCID în exercitarea atribuțiilor sale de autoritate de stat în domeniul cercetării-dezvoltării, inovării și digitalizării, prin propuneri privind reglementarea, coordonarea, monitorizarea şi evaluarea activităților privind Inteligența Artificială, precum și dezvoltarea acesteia în țara noastră.

Continue Reading

ROMÂNIA DIGITALĂ

Clienții eMAG consideră că educația este cel mai important factor care poate contribui la progresul țării. Prin donațiile acestora, peste 4.300 de elevi au participat la ore de educație remedială

Published

on

© eMAG

Într-o perioadă în care abandonul școlar a atins cote alarmante, pe fondul provocărilor generate de pandemia COVID-19 și de sărăcie, clienții eMAG consideră că educația este cel mai important factor care poate contribui la progresul țării, iar părinții și profesorii au un rol central în privința educației copiilor, potrivit unui sondaj realizat în perioada 20-26 aprilie, remis CaleaEuropeană.ro.

”În mediul rural, resursele sunt și mai limitate, iar sărăcia este un factor care frânează, de multe ori, potențialul multor copii. Majoritatea elevilor care vin la centrele after school ale Fundației Nouă ne pasă provin din grupuri sociale dezavantajate, iar părinții lor nu reușesc să le ofere sprijinul de care au nevoie, fiind preocupați de grija zilei de mâine. La centrele Nouă Ne Pasă copiii primesc o masă caldă și sunt implicați în diferite activități care au un ritm adaptat nevoilor lor, menite să îi ajute să recupereze materia și să le ofere motivația de care au nevoie pentru a continua școală,” a spus Tudor Vlad, președintele fundației ”Nouă ne pasă”.

”Clienții noștri sunt preocupați de direcția în care ne îndreptăm și de viitorul economic al țării și împărtășesc convingerea comună potrivit căreia educația este un factor esențial pentru progres. Ei sunt cei care susțin an de an programele de prevenire a abandonului școlar derulate de Fundația Nouă ne pasă și sunt alături de cei peste 640 de profesori din Clasa care nu se lasă, pe care îi susțin cu donații menite să ajute la înființarea de centre de educație remedială de tip after school. Vrem să le mulțumim pentru efortul lor constant și îi invităm alături de noi pe toți cei cărora le pasă,” a spus Irina Pencea, general manager eMAG România.    

Prin donațiile clienților eMAG, peste 4.300 de elevi au participat la peste 80.000 de ore de educație remedială în cei zece ani de existență ai programului Nouă ne pasă, într-unul dintre cele 90 de centre de tip after school. Aceste ore au fost susținute de 640 de profesori bine pregătiți, care au avut acces la resurse suplimentare pentru a le oferi elevilor sprijinul necesar, adaptat la ritmul lor de studiu. Toți elevii care au frecventat centrele after school în anul școlar 2022-2023 au promovat anul școlar și au avut mai puține absențe decât în anul anterior.  

Elevii aflați în pericol de abandon școlar au în continuare nevoie de sprijin, iar toți cei care vor să le dea o mână de ajutor pot să contribuie cu o donație direct din aplicație, atunci când achiziționează un produs, sau din site, https://www.emag.ro/lps/nouanepasa, de unde pot afla mai multe informații despre Clasa care nu se lasă.  

Clasa care nu se lasă face parte din platforma de sustenabilitate eMAG ”Responsabilitatea noastră nu se oprește niciodată” și reprezintă și un omagiu adus profesorilor din programele de recuperare ”Nouă ne pasă” dezvoltate de Fundația Nouă ne pasă, care îi învață pe copii că cea mai importantă lecție este aceea de a nu renunța.  

Continue Reading

ROMÂNIA DIGITALĂ

Bursele ANIS 2023 – ediția 6: Cadrele didactice universitare pot obține granturi de câte 5.000 de euro / proiect pentru tehnologiile noi și metodele inovatoare introduse în procesul de predare

Published

on

© ANIS

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță lansarea celei de-a șasea ediții a programului Bursele ANIS, informează un comunicat remis caleaeuropeana.ro. 

Bursele ANIS se adresează cadrelor didactice tinere care integrează tehnologii noi și metode inovatoare de predare, în cadrul cursurilor sau laboratoarelor din programa universitară. O noutate a acestei ediții o reprezintă acceptarea candidaturilor din partea doctoranzilor, pe lângă cele ale titularilor de curs și asistenților universitari. Ca în fiecare an, membrii comitetului de evaluare a aplicațiilor sunt profesori reputați din toate centrele universitare mari și reprezentanți ai industriei din top managementul unor companii mari.

Proiectele selectate la finalul perioadei de evaluare vor beneficia fiecare de câte o bursă de 5000 de euro.

Calendarul ediției a VI-a a programului Bursele ANIS 2023 este următorul:

  • Lansarea programului: 16 mai 2023
  • O sesiune online de informare pentru cei care doresc să aplice: 7 iunie 2023.

La eveniment vor participa atât câștigători din edițiile anterioare, cât și membri ai comitetului de evaluare și potențiali candidați. Formularul de înscriere la eveniment este disponibil aici. Scopul evenimentului online este de a clarifica toate aspectele participării la Bursele ANIS 2023 astfel încât un număr cât mai mare de cadre universitare și doctoranzi să își poată înscrie proiectele.

  • Începerea perioadei de aplicare pentru burse: 1 septembrie 2023
  • Gala Bursele ANIS – noiembrie 2023 (data exactă urmează a fi confirmată)

“Faptul că am ajuns la cea de-a șasea ediţie a programului Bursele ANIS demonstrează că iniţiativa noastră a fost nu doar bine primită de mediul universitar care are nevoie de sprijin permanent pentru a pregăti optim viitorii angajați ai industriei noastre, dar a avut impact puternic și la nivelul companiilor IT. Ne bucurăm să avem deja susținerea unor companii importante din industrie încă de la lansarea acestei noi ediții a programului Bursele ANIS și le mulțumim atât lor, cât și celor care se vor ralia acestui demers în perioada următoare. Prin astfel de programe, ANIS depune toate eforturile pentru a contribui la creșterea competitivității companiilor IT din Romȃnia, prin asigurarea unei viitoare forțe de muncă bine pregătită, la curent cu cele mai noi tehnologii. Universitățile au dificultăți mari să recruteze, să formeze și să păstreze profesori tineri, și pe de altă parte materiile pe care aceștia le predau studenților trebuie frecvent actualizate cu avansul tehnologic rapid din ultimii ani”, a declarat Corina Vasile, Director Executiv ANIS.

În 2023, programul Bursele ANIS propune următoarele 7 categorii la care candidații pot înscrie proiecte:

  • Big Data
  • Cybersecurity
  • Artificial Intelligence/Machine Learning
  • Virtual Reality
  • Blockchain
  • Internet of Things
  • Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţi non-IT).

Eligibilitate

Pentru a fi eligibile, cadrele didactice trebuie să aibă până în 40 de ani, să fie titulari de curs, asistenţi universitari sau doctoranzi și să integreze în cursurile și laboratoarele din anul universitar 2023-2024 tehnologii şi metode inovatoare de predare și să se încadreze într-una dintre categoriile menționate.

Cursurile sau laboratoarele propuse trebuie să facă dovada introducerii noilor tehnologii și/sau a unor metode de predare noi și inovatoare în anul universitar 2023-2024. Cursurile și laboatoarele pot fi nou introduse în anul universitar 2023-2024 sau actualizate în proporție de cel puțin 50% în anul curent sau 60% în ultimii doi ani.

Înscrierile pentru ediţia din 2023 sunt aşteptate în intervalul 1-24 septembrie. Ulterior înscrierii, candidaţii selectați vor avea câte un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în luna noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate în cadrul Galei Burselor ANIS 2023. Regulamentul programului şi criteriile de evaluare pot fi consultate pe site-ul ANIS.

280.000 de euro – valoarea burselor acordate în ultimele cinci ediţii

În ultimii cinci ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 56 de proiecte didactice, care au obţinut granturi cu o valoare cumulată de 280.000 de euro. Per total, la ediţiile anterioare au fost înscrise 152 de proiecte, provenind de la 51 de facultăţi, aflate în 11 centre universitare. Totodată, prin intermediul programului au luat naştere mai multe colaborări între companii şi mediul academic pe proiecte R&D.

La ediția din acest an, și-au manifestat deja interesul pentru susținerea financiară a programului companiile Adobe, Eviden (an Atos business), Bitdefender, Deutsche Bank, Endava, Softbinator Technologies, Wipro.

Continue Reading

Facebook

NATO3 hours ago

Olanda „ia serios în considerare” trimiterea de avioane F-16 Ucrainei

NATO3 hours ago

NATO: Germania își relochează sistemul de apărare antirachetă Patriot din Slovacia în Lituania în vederea summit-ului de la Vilnius

NATO5 hours ago

Cancelarul german Olaf Scholz afirmă că summit-ul NATO de la Vilnius se va concentra pe sprijinirea concretă a Ucrainei

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Premierul Estoniei, înainte de summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău: Vom transmite un mesaj puternic că Moldova nu este singură

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Olaf Scholz: La 1 iunie, familia europeană se reunește în R. Moldova, o țară care are tot sprijinul nostru și nu este singură

U.E.1 day ago

Ursula von der Leyen a vizitat zonele din Italia afectate de inundații: ”Europa este cu voi”

NATO1 day ago

Mircea Geoană: Buna guvernare, transparența și combaterea corupției sunt importante pentru ca România să-și atingă potențialul strategic, economic și uman

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Comisia Europeană și compania BioNTech-Pfizer modifică termenii contractului privind livrarea de vaccinuri împotriva COVID-19, reducând numărul de doze și prelungind termenul de livrare

ROMÂNIA1 day ago

MCID și ADR fac un nou pas spre digitalizarea României prin lansarea aplicației mobile ROeID, care asigură identitatea digitală a tuturor cetățenilor români

CONSILIUL UE1 day ago

Ungaria contestă un demers al Parlamentului European care îi pune la îndoială capacitatea de a exercita președinția semestrială a Consiliului UE, ce urmează să o preia la jumătatea lui 2024

NATO2 days ago

“Drumul către summitul de la Vilnius”: Jens Stoltenberg afirmă că aderarea Ucrainei la NATO “în mijlocul unui război nu este pe ordinea de zi”

POLITICĂ2 days ago

Ziua Eroilor. Klaus Iohannis: Prin lupta pentru desăvârșirea unității naționale, înaintașii noștri au acționat decisiv pentru conectarea României la spațiul politic european

ROMÂNIA3 days ago

Nicolae Ciucă a apreciat reiterarea de către președintele federal Steinmeier a sprijinului Berlinului pentru aderarea României la Spațiul Schengen

POLITICĂ3 days ago

Klaus Iohannis cere coaliției ca rotația guvernamentală să se desfășoare “sticlă”: Oamenii trebuie să vadă că nu este vorba de tras sfori. Numai de instabilitate nu avem nevoie

ROMÂNIA3 days ago

Steinmeier l-a asigurat pe Iohannis că Germania se va implica pentru aderarea României la Schengen: Cancelarul Scholz și miniștrii de externe și interne vor aduce argumente Austriei și Olandei

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI4 days ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a înregistrat în Parlamentul European petiția pentru sprijinirea satelor românești și a fermierilor români

REPUBLICA MOLDOVA6 days ago

Adunarea Națională “Moldova Europeană”. Maia Sandu: Calea aleasă de Moldova, calea europeană. Trebuie să aderăm la UE până în 2030

REPUBLICA MOLDOVA1 week ago

Dorin Recean: La Chişinău încă nu cad rachete, asta datorită ucrainenilor, dar Republica Moldova este atacată hibrid

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu: Regiunea Mării Negre are potențialul de a deveni un centru internațional de oportunități prin extinderea și modernizarea surselor de energie

NATO1 week ago

Black Sea and Balkans Security Forum: Premierul Nicolae Ciucă evidențiază importanța revizuirii planurilor de apărare în contextul în care o ”putere ca Rusia merge spre un război de uzură”

Team2Share

Trending