Connect with us

ROMÂNIA DIGITALĂ

eMAG deschide Nutrition & Vitamins Shop, pentru un stil de viață sănătos: La nivel european, vitaminele și suplimentele alimentare reprezintă 20% din comenzile online

Published

on

© eMAG

eMAG continuă seria magazinelor de tip shop-in-shop online și lansează Nutrition & Vitamins Shop, dedicat vitaminelor, suplimentelor alimentare și remediilor naturiste, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Astfel, clienții eMAG pot accesa mai ușor și mai rapid o gamă care conține peste 31.000 de produse din oferta proprie și a sellerilor din Marketplace destinate unui stil de viață sănătos.  De asemenea 70% din gamă este disponibilă cu livrare gratuită cu ajutorul cu serviciului Genius, folosit de peste 500.000 de clienți și disponibil în patru aplicații de shopping online- eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful.

În noul Nutrition & Vitamins Shop, clienții au la îndemână o gamă completă de produse pe care le pot găsi ușor în funcție de nevoile la care răspund, de la imunitate și sistem respirator, potrivite pentru sezonul de răceală și gripă, la produse care susțin sistemul muscular sau osos, produse pentru memorie, până la suplimente pentru sportivi și produse specifice sarcinii și alăptării.

Conform celor mai recente date de piață, vitaminele și suplimentele au intrat în coșul obișnuit de cumpărături al românilor, în contextul în care, în perioada pandemiei, cererea pentru aceste produse a crescut semnificativ. În acest sens, cele mai comandate produse de către clienții eMAG sunt produsele care conțin multivitamine, vitamina C, vitamina D, Omega 3, colagen și creatină, care sunt utilizate zilnic.

Evoluția segmentului de suplimente și vitamine este vizibilă și la nivel european, unde 20% dintre comenzile online au inclus și produse din această gamă în 2022, conform celor mai recente date din European E-Commerce Report. Pe eMAG, un client alocă, în medie, 138 lei pentru o comandă de suplimente și vitamine care include minimum două produse.

„Pe fondul preocupării crescute a clienților noștri pentru sănătate și starea de bine, lansăm Nutrition & Vitamins Shop, un nou shop-in-shop care să îi ajute să identifice mai ușor, odată cu sezonul rece, produse care să le susțină imunitatea. Noul shop-in-shop care integrează branduri cunoscute românești și internaționale și este construit cu sprijinul sellerilor din Marketplace se înscrie direcției noastre strategice de a le oferi clienților noștri o experiență de shopping cât mai prietenoasă, care să îi ajute să economisească timp și bani cu ajutorul tehnologiei și al instrumentelor pe care platforma eMAG le integrează,” a spus Simona Șahîn, demand director eMAG România.

Noul shop-in-shop eMAG include produse de la cei mai importanți producători locali și internaționali, precum SunWave Pharma, Mollers, Zdrovit sau Secom. Clienții vor beneficia și de serviciile consacrate eMAG, precum livrare a doua zi prin curier sau gratuit în easybox pentru clienții Genius.

Acesta este cel de-al treilea astfel de shop-in shop lansat de eMAG în ultima lună, după Dermato Shop și Drinks & Coffee shop-in-shop.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

ROMÂNIA DIGITALĂ

România investește 400 de mil. euro, din PNRR, pentru digitalizarea sistemului medical și interconectarea acestuia într-o rețea  europeană

Published

on

© Ministerul Sănătății

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Alexandru Rogobete, a participat în data de 28 noiembrie la reuniunea Comisiei Europene pentru eHealth Network, la Bruxelles. 

Cu acest prilej, au fost prezentate și dezbătute planurile de acțiune pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România. Dezvoltarea infrastructurii digitale la nivelul spitalelor, prescripția digitală și dosarul electronic al pacientului se află printre prioritățile majore, se arată în comunicatul oficial, remis CaleaEuropeana.ro. 

Alte elemente esențiale țin de interoperabilitatea sistemelor digitale din sănătate, atât la nivelul României, cât și al statelor membre.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a participat la adoptarea ghidurilor de finanțare în statele membre pentru realizarea de sisteme digitale comune. Acestea ar include rezultatele de laborator, investigațiile imagistice și fișele de externare.

„Sistemul de sănătate din România face un veritabil salt în timp, de la a funcționa exclusiv pe hârtie, la digitalizare și management medical smart. Numai în ultimele 12 luni am primit o infuzie de aproximativ 400 de milioane de euro, din PNRR, pentru proiecte de digitalizare. Sunt proiecte concrete care funcționează și își produc efectele”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, responsabil cu implementarea PNNR în Sănătate.

„Realizarea unor sisteme digitale integrate și interoperabile este în sprijinul pacienților din România. Câștigăm timp, reducem erorile și suntem interconectați într-o rețea europeană de sănătate. Am prezentat în cadrul ședinței eHealth organizată de Comisia Europeană necesitatea unui organism de coordonare și integrare a datelor din sănătate”, a subliniat Alexandru Rogobete.

Continue Reading

POLITICĂ

Ciolacu afirmă că lipsa digitalizării afectează eficiența Guvernului: Ca prim-ministru n-am informațiile atât de repede ca să fiu eficient și să iau decizii care se impun în timp real

Published

on

© Guvernul României/ Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că una dintre marile provocări în perioada următoare se referă la digitalizare, dând ca exemplu faptul că, în calitate de şef al Guvernului, nu primeşte informaţiile atât repede pentru a fi eficient şi a lua decizii în timp real.

“Multă lume a râs când am spus că ar trebuit o ‘Românie ordonată’, fiindcă nu avem digitalizare. Aici este marea provocare. Eu, ca şi prim-ministru, n-am informaţiile atât de repede ca să pot să fiu eficient şi să iau deciziile care se impun în timp real, pentru că nu am digitalizare. Încă nu am digitalizare la ANAF, încă nu am digitalizare în sistemul de sănătate, nu pot vedea eficienţa, nu pot vedea unde se risipesc banii în sistem”, a explicat Ciolacu, la Conferinţa de lansare a proiectului “RO 3.0. – Viziunea Viitorului”, informează Agerpres.

Prim-ministrul a insistat că statul român trebuie să combată evaziunea fiscală şi una dintre măsuri este digitalizarea ANAF.

“Statul român trebuie să combată evaziunea fiscală, să fie mult mai eficient în colectare şi toată lumea să-şi plătească impozitele. Asta înseamnă digitalizarea ANAF-ului. Să vadă unde sunt sursele bugetare de cheltuieli majore şi să termine odată cu tot ce înseamnă birocraţia, fiindcă toate proiectele cer anumite avize. Fiecare minister, în acest moment, îşi va crea un serviciu unic de avizare. Că vorbim de companii, că vorbim de autorităţi centrale, autorităţi locale, de persoane fizice care vor să aibă acces la fondurile europene trebuie să fie un singur serviciu. Şi atunci, cumva, împingi, forţezi această digitalizare”, a completat premierul, conform transcrierii difuzate de Guvern.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre schimbările care vor avea loc la orizontul anului 2030 şi despre necesitatea ca România să aibă un plan de dezvoltare, care să ţină cont de contextul regional şi internaţional.

“Când există un război, întotdeauna există şi un spionaj economic, care ajunge în alte limite când este pace. Totul se dezvoltă cu rapiditate mult mai mare. A apărut inteligenţa artificială, noi vedem lucrurile minore pe TikTok, pe Facebook, cum fake-news-urile… Dar fondul este mult mai mare şi provocarea este mult mai mare decât o cuantificăm în acest moment. Trebuie să avem un plan care să ţină cont de contextul regional şi global, cu crizele de securitate pe care le avem în acest moment, şi să sperăm că se vor limita la acestea, şi trebuie să avem un plan al nostru, al României. Vom avea investiţii majore în energie. (…) Odată cu gazul din Marea Neagră, odată cu investiţiile de la reactoarele 3 şi 4 (…) Este un mix de energie şi ne vom transforma categoric într-un hub regional, urmând pe urmă să dezvoltăm şi toată infrastructura şi interconectarea şi cu Republica Moldova, să creştem gradul de interconectare cu Europa. Va fi o provocare a viitorului energia şi se vede. Am avut investiţii directe în ultimii doi ani, cele mai mari din istoria României. Se vede faptul că România devine şi are o perspectivă stabilă în ceea ce priveşte energia. Altfel nu vin investitorii mari. (…) Va fi reconstrucţia Ucrainei şi trebuie să ne transformăm într-un hub, de aceea insist foarte mult pe dezvoltarea producţiei materialelor de construcţii, unde încă importăm 50% din necesarul pe care-l are România. Haideţi să ne vedem ce va urma odată cu reconstrucţia Ucrainei”, a precizat Ciolacu.

Continue Reading

ROMÂNIA

Președintele ADR, despre proiectul ”Cadru strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii inovative în administrația publică 2021-2027”: Un model de succes în abordarea de problematici complexe ale transformării digitale

Published

on

© ADR

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a organizat, în data de 21 noiembrie 2023, conferința de închidere a proiectului ,,Cadru strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii inovative în administrația publică 2021-2027 – soluții pentru eficientizarea activității”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Cod MySMIS 129878, SIPOCA 704, se arată într-un comunicat oficial, remis CaleaEuropeana.ro

Pe parcursul a 3 ani, activitățile desfășurate au vizat mai multe paliere de intervenție, având în centrul atenției administrația publică, în mod special ministerele cu atribuții în gestionarea serviciilor publice electronice și, implicit, cu inițiative în acțiuni de transformare digitală, în contextul unei dinamici continue a schimbărilor din societate.

În cadrul conferinței au fost prezentate activitățile proiectului și rezultatele obținute, respectiv elaborarea documentelor strategice pentru tehnologii avansate, tip: Blockchain, Centre de Inovare Digitală, European Open Science Cloud, High Performance Computing, a rapoartelor de cercetare care au abordat, din perspectivă europeană, digitalizarea unor domenii de interes precum agricultura, industria 4.0, sănătatea și cultura. Un document important al acestui parcurs este elaborarea Cadrului strategic național pentru inteligență artificială, care va sta la baza primei Strategii Naționale pentru Inteligență Artificială.

O altă realizare majoră a proiectului este înființarea și operaționalizarea primului Laborator Digital pentru Politici Publice din România – Digital Policy Lab – un spațiu experimental pentru teste și demonstrații detaliate ale abordării strategice și procesului operațional de elaborare politici publice în etapele sale majore.

În tot acest proces de explorare și adoptare a noilor tehnologii au fost organizate workshop-uri interactive pe subiecte ce tin de domenii precum: educație, comerț electronic, interoperabilitate și Open Data, precum și dezbateri privind legislația incidentă, la care au participat peste 1500 de reprezentanți din mediile academic, administrație și afaceri.

„Acest proiect reprezintă pentru ADR un model de succes în abordarea de problematici complexe ale transformării digitale, cu stakeholder-i multipli și o diversitate de livrabile cu caracter strategic. ADR acționează ca orchestrator al cunoașterii și promovării de tehnologii inovative pentru identificarea de soluții cu care se confruntă administrația publică în demersurile de modernizare, implementare de politici publice bazate pe dovezi și furnizare de servicii publice către cetățeni și mediul de afaceri. Participarea UTCN a asigurat un parteneriat cu o componentă majoră a mediului academic și de cercetare, al cărui rol este critic pentru adopția și dezvoltarea tehnologiilor inovative în economia și societatea românească”, a declarat cu această ocazie Dragos Cristian Vlad, Președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

„Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are o bogată experiență în implementarea de proiecte pentru promovarea de tehnologii inovative și de creștere a rolului cercetării și inovării în transformarea digitală. Proiectul derulat cu ADR ne-a oferit o platformă pentru o mai bună mapare a perspectivei strategice a utilizării tehnologiilor inovative în administrația publică, astfel încât cadrul strategic să reflecte corect și complet potențialul utilizării acestora în furnizarea de servicii publice. UTCN rămâne angajat obiectivelor sale ambițioase de promovare a cercetării și educației în domeniul deep tech și proiectelor majore de investiții în platforme și infrastructuri dedicate”, a declarat Daniela Popescu, Prorectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

„Din perspectivă strategică, proiectul care se încheie completează cu succes programele ADR de consolidare a funcționării reziliente și agile a administrației publice centrale prin cunoașterea și utilizarea tehnologiilor inovative și a platformelor colaborative care le însoțesc. Obiectivele naționale privind transformarea digitală și implementarea foii naționale de parcurs în contextul mai larg al Deceniului Digital al Europei vizează o administrație publică eficientă și orientată spre cetățean. Aceste ținte ne obligă să accelerăm eforturile și să reunim toate părțile interesate în acest demers, pentru a asigura un caracter incluziv și transparent al transformării digitale, o evoluție armonioasă a adopției de soluții digitale în sectorul public și creșterea competitivității economiei naționale”, a declarat Alina Pârâială, managerul de proiect al Autorității pentru Digitalizarea României.

Evenimentul a beneficiat de alocuțiuni din partea domnului Dragoș-Cristian Vlad, Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, domnului Ioan-Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei Camerei Deputaților pentru tehnologia informațiilor și comunicațiilor, doamnei Mihaela Nicolae din partea Autorității de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă, doamnei Prof. dr. ing. Daniela Popescu, Prorectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, domnului Eduard Mititelu, Secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării si de participarea, reprezentanților din cadrul Secretariatului General al Guvernului, ai ministerelor și instituțiilor cu rol în implementarea de proiecte de transformare digitală, precum și ai Autorității pentru Digitalizarea României și companiilor care au contribuit la realizarea obiectivelor proiectului, respectiv Iceberg, Ernst & Young România, Deloitte Consultanță și Reff & Asociații – Deloitte Legal.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ENERGIE20 mins ago

Klaus Iohannis, discurs la COP28: Până cel târziu în 2050, mixul energetic naţional al României va fi format în proporţie de 86% din energie regenerabilă

ENERGIE2 hours ago

COP28. Klaus Iohannis: România va deveni lider regional în operațiunile și implementarea energiei nucleare ca sursă stabilă de energie

ROMÂNIA20 hours ago

Klaus Iohannis: La 105 ani de la Marea Unire, România are un loc un binemeritat în UE și NATO și promovează aspirațiile europene ale românilor de peste Prut

ROMÂNIA21 hours ago

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

ROMÂNIA21 hours ago

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

EDITORIALE1 day ago

Clepsidra, istoria și viitorul: Acum, mai mult ca niciodată, destinul european și euro-atlantic al României trebuie să coboare în Cetatea idealului național

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Maia Sandu: România iubește necondiționat R. Moldova, fără a aștepta lauri. Drumul nostru este comun și locul nostru este împreună în UE

ROMÂNIA1 day ago

Ziua Națională. Marcel Ciolacu, la 105 ani de la Marea Unire: Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că avem un drum comun de parcurs ca națiune

ROMÂNIA1 day ago

Șeful diplomației SUA, mesaj de Ziua Națională a României: Viitorul cooperării dintre națiunile noastre devine din ce în ce mai luminos

ROMÂNIA1 day ago

Ziua Națională. Nicolae Ciucă, la 105 ani de la Marea Unire: Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei ţări

ROMÂNIA21 hours ago

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

ROMÂNIA21 hours ago

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

NATO5 days ago

Înaintea reuniunii miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg reafirmă sprijinul aliaților pentru Ucraina: România a deschis un centru de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Germania și Olanda au promis sprijin de 10 miliarde de euro

ROMÂNIA5 days ago

Ministrul Mediului îndeamnă „să începem hora reciclării”: Lansarea sistemului de garanție-returnare, „o investiție care folosește cele mai noi tehnologii”

ROMÂNIA5 days ago

Marcel Ciolacu: Lansarea sistemului de garanție-returnare va poziționa România pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, fiind al doilea cel mai mare astfel de sistem după cel din Germania

ROMÂNIA1 week ago

Rareș Burlacu, președintele ARICE, constată o schimbare a paradigmei economice în rândul investitorilor: Se observă o îngemănare între acțiunile unui guvern și forța economică degajată de sectorul privat

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis, la finalul turneului politico-diplomatic în Africa: Am repus România pe radarul african. Neglijarea relației cu Africa, o eroare strategică în politica externă românească

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Eurodeputata PPE Pernille Weiss evidențiază potențialul României de a atrage investiții în domeniul farmaceutic prin crearea unui mediu propice pentru inovatori și IMM-uri

ROMÂNIA1 week ago

Președintele Senatului consideră că ”mediul de afaceri are nevoie de încredere şi predictibilitate” pentru a se dezvolta astfel încât orice situaţie de criză să poată fi depăşită

REPUBLICA MOLDOVA1 week ago

Volodimir Zelenski, Maia Sandu și Charles Michel afirmă “calea europeană” a Ucrainei și Moldovei la zece ani de la EuroMaidan: Aderarea va întări frontiera estică a UE

Trending