Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Calea Europeană și INCSMPS și-au unit forțele pentru a împărtăși și promova rezultatele proiectului european de parteneriat strategic Team2Share în domeniul educației adulților

Published

on

© caleaeuropeana.ro

Organizațiile partenere ale proiectului Team2Share din România, European Media Connections (EMC, Calea Europeană) în coordonare cu Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale (Incsmps ) au organizat joi, 31 august, un eveniment de multiplicare pentru a prezenta și promova scopul proiectului, obiectivele acestuia și rezultatele obținute.

Evenimentul, găzduit la Grand Hotel Bucharest, s-a axat pe metodologia de predare/învățare dezvoltată pe parcursul perioadei de implementare, în special pe caracterul inovator al acesteia din perspectiva științelor educației și a digitalizării procesului de formare. Discuțiile au abordat beneficiile învățării pe tot parcursul vieții asupra creșterii intelectuale și accesibilitatea cunoștințelor prin intermediul aplicațiilor digitale dincolo de mediul de instruire și mentorat formal din școli și instituții similare, indiferent de vârstă.

© caleaeuropeana.ro

Fiind ultimul eveniment de multiplicare a proiectului, partenerii au subliniat valoarea adăugată a rezultatelor proiectului (programul de formare pentru profesori/mentori/formatori care lucrează cu adulți slab calificați sau cu dificultăți sociale și programul de formare pentru adulți slab calificați care doresc să dobândească sau să-și îmbunătățească competențele de bază necesare pentru a se descurca în viața de zi cu zi și pentru a obține inserția pe piața muncii), care au fost replicate pe două aplicații digitale de ultimă generație, în primul rând, pentru grupul țintă și, în al doilea rând, pentru organizațiile, instituțiile și factorii decizionali din domeniul educației, protecției sociale și al muncii.

© caleaeuropeana.ro

În plus, discuțiile au abordat impactul economic indirect al proiectului, întrucât mediul de afaceri, în special IMM-urile, ar putea contribui la integrarea adulților din grupul țintă pe piața muncii, având astfel o forță de muncă pentru sarcini de bază/esențiale și oferind acestor adulți un mijloc de supraviețuire și, de asemenea, un punct de plecare pentru dezvoltarea ulterioară.

În cele din urmă, organizatorii au prezentat Orientările pentru monitorizarea formativă și evaluarea rezultatelor învățării, care constau într-o colecție de metode de monitorizare a performanței formative, inclusiv numeroase metode de evaluare a performanței în diferite formate, cu scopul de a crește motivația pentru obținerea performanțelor prin feedback orientat și util. Orientările sunt ușor de accesat pe cele două aplicații digitale.

© caleaeuropeana.ro

Astfel, proiectul a fost întâmpinat cu entuziasm atât de reprezentanții societății civile, cât și de instituțiile/autoritățile publice, care au oferit feedback cu privire la modul în care ar putea fi implementat și promovat în continuare, exprimându-și în același timp interesul de a colabora cu organizațiile din cadrul proiectului.

Evenimentul organizat de partenerii români s-a adresat seniorilor, reprezentanților minorităților, adulților cu dificultăți sociale și economice, profesioniștilor și experților în domeniul educației adulților, profesorilor, formatorilor, psihologilor, reprezentanților instituțiilor și autorităților publice, precum și ONG-urilor care activează în domeniul educației, protecției sociale, migrației, muncii, afacerilor și în IT&C.

COMUNICATE DE PRESĂ

ICI București, parte din inițiativa ”România Cunoașterii”: Vom colabora cu experți de top și contribui la dezvoltarea unor strategii inovatoare pentru progresul României

Published

on

© ICI București - Facebook

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat la lansarea proiectului „România Cunoașterii”, care a avut loc marți, 14 mai 2024, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București, informează cu comunicat al ICI București, remis CaleaEuropeana.ro

Acest proiect de amploare națională este inițiat de Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Proiectul „România Cunoașterii” are ca scop principal dezvoltarea României prin educație, știință, cercetare și tehnologie, esențiale pentru progresul economic și social. Acesta își propune să stabilească un forum național de dezbatere și un think-tank care să aducă împreună personalități remarcabile din diverse domenii, atât din țară, cât și din străinătate. Participanții includ oameni de știință, cercetători, academicieni, experți, decidenți politici și specialiști, toți colaborând pentru a găsi soluții durabile pentru dezvoltarea României.

„Ne bucurăm să facem parte din inițiativa „România Cunoașterii”. Această platformă ne permite să colaborăm cu experți de top și să contribuim la dezvoltarea unor strategii inovatoare pentru progresul României”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București.

Temele abordate în cadrul proiectului includ educația, cercetarea și inovarea, comunicațiile, tehnologia informațiilor și inteligența artificială, dezvoltarea durabilă și reindustrializarea, agricultură ecologică și de performanță, sănătatea, cultură, civilizație și spiritualitate, energie și resurse minerale, resurse umane și politici sociale, ecologie, mediu și schimbări climatice și apărare, ordine publică și siguranță națională

Fiecare domeniu va fi organizat în paneluri conduse de experți de renume, care vor forma „grupuri de analiză și reflecție” ce se vor reuni periodic pentru a discuta și dezvolta idei și soluții. Aceste grupuri de lucru sunt deschise specialiștilor din academii, universități, instituții publice și Parlamentul României.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Decanul Facultății de Stomatologie a Universității Harvard participă, la București, la cea de-a 21-a ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară

Published

on

© SSER

În perioada 16-18 mai, JW Marriott Grand Hotel Bucharest găzduiește cea de-a 21-a ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară, un eveniment de referință în comunitatea stomatologică internațională, organizat de Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER), potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Cu tema „Revoluție în Estetica Dentară”, congresul va atrage aproximativ 2.400 de participanți, atât în format fizic, cât și online, reunind peste 60 de lectori de renume mondial din 12 țări diferite. Printre aceștia se numără Prof. Dr. William Giannobile, decanul Facultății de Stomatologie de la Universitatea Harvard, Prof. Dr. Daniel Edelhoff de la Universitatea Ludwig-Maximilians Munchen, Prof. Dr. Marius Steigmann de la Universitatea din Michigan și Universitatea din Boston, și Prof. Dr. Philipp Sleiman de la Universitatea din Beirut.

Congresul se va desfășura pe parcursul a trei zile, în nouă săli paralele, acoperind teme variate precum parodontologia, protetica dentară, implantologia, estetica dentară, endodonția și ortodonția.

De asemenea, peste 48 de expozanți din industria stomatologică vor fi prezenți, oferind participanților prezentări și activări cu privire la cele mai recente inovații în produse, tehnică și echipamente de profil.

Până în prezent, peste 1300 de medici s-au înscris pentru participarea fizică la congres, iar peste 1100 de medici vor participa în format online.

Această ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară reprezintă o oportunitate excepțională pentru profesioniștii din domeniul stomatologiei de a se conecta, a învăța și a descoperi cele mai noi tendințe și inovații în industrie.

Pentru mai multe informații despre programul Congresului și lista completă a vorbitorilor, vizitați site-ul oficial al evenimentului.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Marian Preda, rectorul Universității din București, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

Published

on

© USM

Senatul Universității de Stat din R. Moldova i-a acordat vineri, 26 aprilie, titlul onorific de Doctor Honoris Causa rectorului Universității din București, Marian Preda, doctor în sociologie, profesor universitar.

Prin conferirea titlului, la inițiativa Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, comunitatea academică a USM își exprimă recunoașterea contribuției esențiale în dezvoltarea domeniului socilogiei, cât și pentru susținerea acordată de către Domnia Sa la consolidarea relațiilor de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București.

 

Ședința Solemnă de decernare a titlului Doctor Honoris Causa a fost deschisă de către rectorul USM, Igor Șarov care a subliniat meritele excepționale ale Dr. Marian Preda în dezvoltarea domeniului sociologiei, prin cercetarea acestui domeniu, a excelenței rezultatelor științifice de rezonanță internațională obținute și a eforturilor susținute privind sporirea gradului de conștientizare în societatea modernă a rolului sociologiei în educația tinerei generații. Igor Șarov i-a mulțumit, în special și pentru pentru susținerea acordată Universității de Stat din Moldova prin implicarea directă și constantă în realizarea și implementarea proiectelor comune și de dezvoltare a USM.

Marian Preda a primit cu emoție titlul onorific de Doctor Honoris Causa, exprimându-și gratitudinea față de această înaltă recunoaștere din partea membrilor Senatului Universității de Stat din Moldova.

„Aș dori mai întâi să exprim recunoștința mea pentru această mare onoare pe care Universitatea de Stat din Moldova mi-o face astăzi prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. Mulțumirile mele se îndreaptă în special către distinsul domn rector și prieten, Igor Șarov, către colegii de la Departamentul de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Facultății de Psihologie, Științele Educației, Sociologie și Asistență Socială, cei care au înaintat propunerea, și către Senatul Universității de Stat care a aprobat-o. Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă. Și prima obligație formală este aceea de a adresa audienței tradiționalul discurs de acceptare a titlului”, a mai subliniat Domnia Sa.

Prin alăturarea dlui. Marian Preda comunității academice, prestigiul Universității de Stat din Moldova se va consolida în demersul de raliere la învățământul și cercetarea la nivel european. Suntem onoraţi și mândri să vă urăm bun venit în comunitatea academică a Universității de Stat din Moldova!

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
CONSILIUL EUROPEAN54 mins ago

Charles Michel cere politicienilor din Georgia să profite de ”fereastra de oportunitate” deschisă de vetoul președintei Zurabişvili asupra legii privind ”influența străină”: Mențineți țara pe ”direcția europeană”

INTERNAȚIONAL3 hours ago

Președinta Georgiei se opune printr-un veto mai mult simbolic legii “agenților străini” și îi cere lui Macron să vină la Tbilisi pentru a scoate Caucazul de sub influența rusă

REPUBLICA MOLDOVA3 hours ago

Maia Sandu a primit, la Leipzig, premiul inaugural Robert Blum pentru democrație pentru “angajamentul său de neclintit față de democrație și cooperarea europeană”

COMISIA EUROPEANA20 hours ago

Comisia Europeană salută decizia țărilor membre de a interzice activitățile de difuzare în UE a patru noi canale mass-media asociate Rusiei: Măsurile ar trebui menținute până când vor înceta să mai dezinformeze

U.E.20 hours ago

”Scutul estic”. Polonia anunță o investiție de peste 2 miliarde de euro pentru întărirea frontierei sale estice: ”Va fi un element de descurajare”

REPUBLICA MOLDOVA22 hours ago

Cel de-al optulea Consiliu de asociere UE-R. Moldova ce va avea loc în 21 mai se va axa pe procesul de aderare a acestei țări la Uniunea Europeană și pe reformele pe care trebuie să le implementeze Chișinăul

U.E.23 hours ago

Cel puțin opt țări din UE susțin o repatriere a refugiaților sirieni, anunță Ciprul: Stabilitatea în această ţară nu a fost restabilită integral, dar trebuie să creăm condițiile care permit revenirea tuturor persoanelor în Siria

ROMÂNIA1 day ago

Într-o eră marcată de o transformare digitală rapidă, misiunea ICI București este să dezvolte soluții inteligente care să răspundă nevoilor societății moderne, subliniază directorul general al institutului

ROMÂNIA1 day ago

Ministerul Economiei și ROMCHIMICA își unesc forțele pentru tranziția energetică a industriei chimice. Ștefan-Radu Oprea: Menținerea competitivității economice este esențială în acest proces

NATO1 day ago

România și Olanda au organizat, la Haga, Conferința “NATO Cyber Defence Pledge”, Odobescu subliniind creșterea rolului securității cibernetice în apărarea NATO

ROMÂNIA1 day ago

Ministerul Economiei și ROMCHIMICA își unesc forțele pentru tranziția energetică a industriei chimice. Ștefan-Radu Oprea: Menținerea competitivității economice este esențială în acest proces

ROMÂNIA2 days ago

Mai mulți copii palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele din România, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

INTERNAȚIONAL4 days ago

Președinta Georgiei consideră că noua lege privind ”influența străină” întoarce țara ”în trecut” și își arată intenția de a o respinge

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Marcel Ciolacu: Transformarea Portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră are relevanță sporită în contextul lansării procesului de reconstrucție a Ucrainei

ROMÂNIA6 days ago

Lansarea Strategiei Naționale împotriva Traficului de Persoane pentru 2024-2028. Marcel Ciolacu: Blamarea traficanților nu este suficientă. Avem o strategie sinergică care ne va ajuta să combatem fenomenul

INTERNAȚIONAL1 week ago

Klaus Iohannis a fost distins în SUA cu premiul Distinguished International Leadership “ca o recunoaştere a rolului de lider al României, în ultimii 20 de ani, ca membru NATO şi partener SUA”

ROMÂNIA2 weeks ago

Nicolae Ciucă afirmă că România trece printr-o situație „deosebit de complicată”, fiind necesară adaptarea strategiilor de țară și ralierea la temele europene

NATO2 weeks ago

Iohannis și Biden au decis “să continue dialogul” privind candidatura liderului român la șefia NATO: Nu se rupe Alianța cu doi candidați. Alianța este puternică

COMISIA EUROPEANA3 weeks ago

La Maastricht, Ursula von der Leyen și-a apărat mandatul în fața contracandidaților la șefia Comisiei Europene, criticându-i pe “reprezentanții lui Putin care încearcă să distrugă UE”

NATO3 weeks ago

Stoltenberg a discutat cu Zelenski la Kiev: Ucraina se află pe o „cale ireversibilă” către NATO, iar sprijinul va continua

Trending