Connect with us

U.E.

Emmanuel Macron și loteria propunerilor de comisari europeni. Acuzații privind potențiale conflicte de interese, din nou în atenția Parlamentului European

Published

on

©️ Calea Europeană/ Diana Zaim

Propunerea Franței pentru funcția de comisar european, antreprenorul și fostul ministru al economiei, Thierry Breton, ridică deja suspiciuni privind un potențial conflict de interese, în contextul în care prima propunere, Sylvie Goulard, fost ministru al apărării și eurodeputat, a fost respinsă de Parlamentul European pe criterii de integritate, relatează POLITICO.

După eșecul rușinos înregistrat cu Sylvie Goulard, Franța a primit o lovitură de imagine, pe care Macron a catalogat-o drept  un ,,joc politic”, având totodată o abordare neobișnuită cu privire la procesul de nominalizare a lui Sylvie Goulard, precizând că Ursula von der Leyen l-a încurajat să o propună pe Goulard și l-a asigurat că liderii grupurilor politice o acceptă. Mai mult, preşedintele francez a acuzat, vinerea trecută, o ,,criză politică” pe care nu trebuie ,,să o lăsăm să se dezvolte”, după respingerea lui Sylvie Goulard, reiterând că, pentru Franța, obiectivul principal este acela al păstrării amplului portofoliu obţinut pentru comisarul francez – politica industrială, piaţa internă, societate digitală, apărare şi spaţiu.

Astfel, preşedintele francez Emmanuel Macron l-a propus pe reputatul Thierry Breton, actualul preşedinte-director general al grupului de servicii informatice Atos şi fost ministru ale economiei, pentru postul de comisar european din partea Franţei, a anunţat joi Palatul Elysée, la două săptămâni după respingerea lui Sylvie Goulard de către Parlamentul European, care, la pachet cu respingerile candidaților României și Ungariei, a determinat amânarea votului de validare a Comisiei Europene condusă de Ursula von der Leyen.

Cu toate acestea, POLITICO relatează că ONG-ul anticorupție francez Anticor l-a vizat indirect pe Breton într-o plângere legată atât de activitățile sale politice, cât și de cele corporative. În acest sens, delegația franceză din grupul S&D al Parlamentului European a oferit un indiciu legat de primirea la care se poate aștepta candidatul Franței din partea eurodeputaților, punctând într-o declarație că se ridică „numeroase întrebări” cu privire la cariera acestuia în mediul de afaceri.

Mai mult, după ce a ocupat funcția de ministru al economiei în guvernul Villepin între 2005 și 2007, fostul politician de dreapta a fost de atunci la cârma diferitelor companii de tehnologie, precum Bull, France Telecom, Thomson Multimedia și acum Atos.  Acest lucru ar putea însemna că există deja mai multe conflicte de interese potențiale. Atos, compania pe care o conduce în prezent, are o filială care a fost implicată în activități de spionaj ilegal din parta unor state precum Egiptul.

Declarația socialiștilor francezi îl leagă pe  Breton de dosarul Rhodia, un caz de fraudă în care a fost implicată compania chimică franceză Rhodia între 1999 și 2004. La vremea respectivă, managementul companiei a fost acuzat de către acționari că i-ar fi înșelat anterior susținerii ofertei de licitații publice inițiale, prin prezentarea unei evaluări inexacte a stării companiei. Breton a fost legat direct de acest caz, francezul fiind unul dintre administratorii companiei și prezidând comitetul de audit al acesteia între 1998 și 2002.

De asemenea, socialiștii francezi au subliniat că există un „risc semnificativ de conflicte de interese”, întrucât Atos, compania prezidată în prezent de Thierry Breton, a beneficiat de sume substanțiale de la UE.

Totodată, eurodeputații social-democrați din Franța i-au transmis președintelui Macron, în aceeași declarație, că ,,după prăbușirea lui Sylvie Goulard, dacă crede că audierea lui Thierry Breton va fi o formalitate, face o greșeală mare”.

© thierrybreton.com

Reacția președintelui Emmanuel Macron la chestiunile ridicate de eurodeputații francezi din grupul S&D a trădat o ușoară exasperare:

,,Dacă începem să spunem că nu mai putem da responsabilități publice cuiva care acceptă să-și reducă foarte mult salariul, – să plece de la conducerea unei companii listate care are foarte mult succes – pentru a deveni comisar european, dacă este suficient să ai o plângere împotriva ta ca să nu mai ai acces la aceste locuri de muncă, atunci nimeni nu va putea avea acces la acestea”, a declarat președintele Franței, în timpul unei vizite în La Réunion, un teritoriu francez din Oceanul Indian.

Macron a subliniat că depunerea unei plângeri legale este un pas ușor, fără a fi necesară nicio dovadă a infracțiunilor.

,,Cred că trebuie să rămânem oameni rezonabili și să nu denigrăm oamenii imediat ce ridică mâna”, a adăugat Macron.

Von der Leyen se va întâlni cu Breton săptămâna viitoare pentru un interviu formal, având în vedere că s-a consultat deja cu președintele francez cu privire la nominalizare. Dacă aceasta va confirma numirea, ceea ce este aproape un fapt, Breton va fi cercetat mai întâi de Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European, care va examina posibilele conflicte de interese. Dacă va trece peste acest obstacol, se va confrunta cu o audiere de confirmare de trei ore din partea membrilor celor două comisii de specialitate care supraveghează portofoliul pieței interne.

În vîrstă de 64 de ani, Thierry Breton, director general al grupului de informatică Atos, afişează numai succese la activ. El este un pasionat de tehnologie, un european convins, a fost ministru al economiei între 2005 şi 2007 pe vremea lui Jacques Chirac, a redresat mai multe intreprinderi, s-a aflat în fruntea mai multor proiecte franco-germane, dispune de relaţiile necesare în galaxia responsabililor europeni… Dar mai ales are o viziune în ce priveşte Europa, cel puţin la nivel tehnologic.

Potrivit RFI, Breton pledează de multă vreme pentru dezvoltarea unui sector de supercalculatoare astfel încît Uniunea Europeană să poată rivaliza în acest domeniu cu China, dar este și un apărător al poziției guvernului francez în materie de concurență, potrivit căruia regulile ar trebui schimbate pentru a permite apariția unor „mari campioni europeni” care pot concura pe scena globală. Această poziționare din urmă ar putea crea un conflict de viziune cu Margrethe Vestager, vicepreședinte al Comisiei von der Leyen care va superviza toată activitatea din domeniul concurenței și care de curând a împiedicat apariția unui astfel de ,,campion european” în domeniul feroviar, prin împiedicarea fuziunii dintre Alstom și Siemens.

Totuși, o influență mare în procesul de confirmare a lui Breton o vor avea și liderii celor mai mari grupuri politice din Parlamentul European, S&D și PPE, care deocamdată au păstrat tăcerea în privința propunerii făcute de Franța. În acest sens, au existat speculații că respingerea lui Sylvie Goulard a reprezentat o răzbunare politică din partea eurodeputaților grupului PPE, cea mai mare familie politică și al cărei candidat la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, a fost blocat de Emmanuel Macron în a revendica această funcție, liderul francez opunându-se categoric procedurii Spitzekandidat și invocând lipsa de experiență executivă a eurodeputatului german.

Dacian Cioloș, liderul celui de-al treilea grup ca mărime din legislativul european, Renew Europe, din care face parte și partidul lui Emmanuel Macron, a primit, însă, foarte bine nominalizarea lui Thierry Breton. Într-o postare pe Twitter, fostul comisar european pentru agricultură a salutat ,,călduros” nominalizarea lui Breton și i-a lăudat ,,creativitatea și experiența vastă pentru a duce Europa mai departe”.


 În ceea ce privește acuzațiile formulate împotriva sa, reacția lui Thierry Breton întârzie să apară. Singura ieșire publică făcută de acesta a fost ieri, când a emis o declarație prin care a transmis că este ,,foarte onorat” că a fost propus de președintele Emmanuel Macron pentru funcția de comisar european pentru piață internă.

În continuare, este de așteptat ca Breton să obțină un aviz favorabil asupra candidaturii sale din partea comisiilor de specialitate din Parlamentul European, în caz contrar ar însemna, ca după eșecul rușinos cu Sylvie Goulard, atât lui Emmanuel Macron, cât și Ursulei von der Leyen să le fie contestată judecata în ceea ce privește selectarea unei persoane cu o conduită etică și profesională ireproșabilă pentru gestionarea unui portofoliu de comisar european. 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Dan Motreanu

Dan Motreanu prezintă un bilanț al mandatului de europarlamentar: Am promovat proiecte în interesul României și voi continua să fac acest lucru

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Dan Motreanu realizează un bilanț al mandatului său de eurodeputat, la finalul ultimei sesiuni plenare a actualului legislativ european, înainte de alegerile din 6-9 iunie care vor reorganiza distribuția puterii a forțelor politice din Parlamentul European.

”În calitate de europarlamentar, am promovat proiecte în interesul României, adoptarea acestora fiind posibilă datorită apartenenței PNL la grupul PPE, cel mai numeros din Parlamentul European”, a subliniat Motreanu, prezentând o serie de realizări obținute în cei cinci ani de mandat:

  • Împreună cu colegii din Grupul PPE, acesta o obținut fonduri în valoare de 40 de milioane de euro pentru fermierii români afectați de afluxul de cereale ieftine din Ucraina.
  • Dan Motreanu a obținut votul Parlamentului European pentru subvenții mai mari pentru agricultorii români, pe baza unui amendament depus împreună cu mai mulți europarlamentari români. De altfel, acesta a solicitat Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune
  • În calitate de responsabil din partea Comisiei pentru agricultură, eurodeputatul s-a asigurat că Parlamentul European sprijină utilizarea pe scară mai largă a etichetării digitale, dar fermierii obțin în format fizic toate informațiile de care au nevoie.
  • În calitate de responsabil al Grupului PPE pentru Platforma Tehnologii Strategice pentru Europa (STEP), acesta introdus amendamente favorabile țării noastre în raportul referitor la acest dosar
  • Eurodeputatul a obținut votul Parlamentului European pentru sprijinirea regiunilor care se confruntă cu scăderea forței de muncă, plecarea tinerilor și cu o pondere scăzută a persoanelor cu studii superioare. A fost aprobat „Mecanismul de stimulare a talentelor”, pentru care a fost responsabil din partea Grupului PPE.
  • ”De-a lungul procedurii legislative din cadrul Comisiei ENVI din Parlamentul European, principala prioritate a fost sa mă asigur de dublarea finanțării alocate României din Fondul de Modernizare. Astfel, bugetul total alocat tarii noastre se va ridica aproximativ la 15 miliarde de euro”, a amintit Dan Motreanu
  • Acesta fost printre inițiatorii rezoluției prin care Parlamentul European solicită Federației Ruse să returneze complet tezaurul României.
  • A fost raportor PPE pe Raportul privind zonele urbane, solicitând Comisiei Europene să elaboreze recomandări pentru organizarea și reforma administrativ-teritorială în UE, considerându-le esențiale pentru dezvoltarea și reziliența urbană.
  • Raportul privind Noua strategie industrială a UE a fost votat în plenul Parlamentului European, pentru care eurodeputatul a fost responsabil din partea Grupului PPE. Pentru fiecare nouă sarcină administrativă impusă IMM-urilor, va fi eliminată una existentă.

Dan Motreanu candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European și a dat asigurări că va  ”continua să promoveze interesele României în Parlamentul European”.

Amintim că listele candidaţilor Alianţei electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi au fost depuse la 5 aprilie la Biroul Electoral Central.

La 21 martie, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a prezenta lista liberalilor la alegerile europene, primii zece candidați fiind: Rareș Bogdan, actualul lider al delegației eurodeputaților români din PPE, Dan Motreanu, membru al Parlamentului European, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din PE, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din PE, negociator-șef al bugetului UE 2024 și co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare și reziliență, Mircea Hava, europarlamentar, Gheorghe Falcă, europarlamentar, Virgil Popescu, fost ministru al energiei, Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași, și Mara Mareș, președinte al Tineretului Național Liberal.

Continue Reading

U.E.

“Sorbona 2.0”: Avertizând că “Europa noastră poate muri” în fața concurenței globale, Macron face apel la o strategie de apărare credibilă fără a fi “vasala” SUA

Published

on

Președintele francez Emmanuel Macron a îndemnat joi Europa să se trezească la realitate că nu este suficient de înarmată în fața amenințărilor globale, precum agresiunea Rusiei, care reprezintă o provocare existențială pentru continent.

Într-un important discurs despre Europa rostit la Sorbona, în ceea ce a părut o reeditare a discursului din 2017, Macron a cerut Europei să adopte o strategie de apărare “credibilă” care să fie mai puțin dependentă de SUA, după ce acum șapte ani a propus Inițiativa pentru o Europă suverană, unită și democratică.

Acum, Macron a revenit la unele dintre temele unui discurs pe care l-a ținut în septembrie 2017, la câteva luni după preluarea mandatului, în aceeași locație – Universitatea Sorbona din Paris -, dar într-un context care, la șapte ani distanță, a fost dat peste cap de Brexit, Covid-19 și invazia Rusiei în Ucraina.

Europa trebuie să se ridice la înălțimea provocărilor unei lumi schimbate și să-și sporească apărarea, a declarat Macron, avertizând că UE nu este suficient de înarmată pentru a face față unor amenințări globale precum războiul Rusiei în Ucraina, a precizat liderul francez, citat de France24.

El a descris comportamentul Rusiei după invazia sa în Ucraina ca fiind “dezinhibat” și a spus că nu mai este clar unde se află “limitele” Moscovei.

“Europa noastră poate muri” – avertismentul celui care a decretat “moartea cerebrală a NATO” și a pledat pentru suveranitate europeană

De asemenea, Macron a tras un semnal de alarmă cu privire la ceea ce a descris ca fiind nerespectarea regulilor comerciale globale atât de către Rusia, cât și de către China, făcând apel la Uniunea Europeană să își revizuiască politica comercială.

Europa noastră de astăzi este mortală și poate muri. Poate muri și acest lucru depinde doar de alegerile noastre”, a spus Macron, conform Le Monde și Deutsche Welle, liderul francez  avertizând că Europa nu este “înarmată împotriva riscurilor cu care ne confruntăm” într-o lume în care “regulile jocului s-au schimbat”.

El a spus că supraviețuirea blocului european “depinde doar de alegerile noastre” și a avertizat că “regulile jocului” s-au schimbat și că UE nu este “înarmată împotriva riscurilor cu care ne confruntăm”, Macron fiind recunoscut pentru astfel de declarații tari după ce în 2019, la 70 ani de la înființarea NATO, a afirmat Alianța Nord-Atlantică este în moarte cerebrală.

“Suntem încă prea lenți și nu suntem suficient de ambițioși”, a spus liderul de la Paris, făcând apel la o “Europă puternică”.

 

Președintele francez a cerut de mult timp ca Uniunea Europeană să se afirme ca un bloc geopolitic coeziv în fața rivalității cu Statele Unite și China și este un susținător puternic al politicii declarate a Bruxelles-ului de a obține “autonomie strategică”.

Joi, Macron a acuzat Washingtonul și Beijingul că au decis “să nu mai respecte regulile comerțului”, citând legea americană de reducere a inflației. El a afirmat că astfel de politici ar putea duce la “sărăcirea” Europei. 

În context, el a cerut o “revizuire” a politicii comerciale a UE pentru a apăra interesele europene.

“Nu poate funcționa dacă suntem singurii din lume care respectăm regulile comerțului – așa cum au fost redactate în urmă cu 15 ani – dacă chinezii și americanii nu le mai respectă prin subvenționarea sectoarelor critice”, a spus el.

Europa nu trebuie să fie niciodată “vasală” a SUA

Macron a susținut conceptul de suveranitate europeană, făcând apel la autonomie în domeniul apărării și al economiei.  “Cum putem să ne construim suveranitatea, autonomia, dacă nu ne asumăm responsabilitatea de a ne dezvolta propria noastră industrie europeană de apărare?”, a întrebat el.

“Trebuie să construim acest concept strategic al unei apărări europene credibile pentru noi înșine”, a declarat Macron, adăugând că Europa nu poate fi “vasalul” Statelor Unite. El a spus că va cere partenerilor europeni propuneri în următoarele luni și a adăugat că Europa are nevoie, de asemenea, de propria capacitate în domeniul apărării și securității cibernetice.

Europa “trebuie să arate că nu este niciodată vasala Statelor Unite și că știe să vorbească și cu toate celelalte regiuni ale lumii”, a subliniat președintele francez.

Macron a mai spus că ar trebui să se acorde prioritate furnizorilor europeni în achiziționarea de echipamente militare și a susținut ideea unui împrumut european pentru a finanța acest efort.

Extrema dreaptă conduce în sondajele de opinie din Franța înainte de alegerile europene

Fidel demersurilor sale răsunătoare – Inițiativa pentru o Europă suverană, unită și democratică la Sorbona sau scrisoarea către europeni privind “Renașterea europeană” – Macron a căutat să stabilească prin discursul “Sorbona II” o foaie de parcurs în timp ce europenii se pregătesc să meargă la urne în iunie 2024, iar liderii UE elaborează noua agendă strategică pentru perioada 2024-2029.

Macron speră prin acest discurs să relanseze sentimentul pro-european.

Sondajele arată că Franța, a doua țară ca mărime din UE, ar urma să trimită victorioasă în viitorul Parlament European pe formațiunea de extremă-dreapta a lui Marine Le Pen, care ar deveni cel mai mare partid național din PE alături de CDU din Germania. Aceste date relevă și o scădere semnificativă a Renew Europe, grupul politic la a cărui fondare partidul lui Emmanuel Macron a pus umărul.

Sondajele de opinie pentru alegerile europene din 9 iunie din Franța indică o susținere doar în jur de 10% pentru coaliția centristă a lui Macron, cu mult sub Adunarea Națională (RN) de extremă-dreapta, care se situează la aproximativ 30%, în timp ce socialiștii se află pe locul al doilea, în urma taberei prezidențiale.

Conform măsurătorilor sociologice, este probabil ca sprijinul pentru extrema dreaptă să crească în următorul Parlament European, dar partidele pro-europene – PPE, S&D, Renew și Verzii – vor deține în continuare 62,9% din locurile din Parlament în ceea ce este denumită drept “super marea coaliție” sau “cordon sanitar pro-european” în fața anti-europenilor. 

Continue Reading

CHINA

UE și China convin asupra continuării cooperării în domeniul economiei circulare

Published

on

© European Union, 2024 - Source: EC

UE și China au convenit asupra unei foi de parcurs comune pentru cooperarea în domeniul economiei circulare. Această foaie de parcurs definește acțiunile pe care atât UE, cât și China le vor întreprinde pentru a le pune în aplicare până în 2024 în temeiul Memorandumului de înțelegere UE-China privind economia circulară.

Acțiunile prezentate în foaia de parcurs se concentrează asupra materialelor plastice, inclusiv asupra negocierilor în curs de desfășurare pentru un tratat global privind materialele plastice, dar și asupra lanțurilor valorice ale bateriilor și asupra refabricării.

Tranziția către economia circulară este o provocare globală și necesită schimbări majore în toate țările din întreaga lume. Prin această foaie de parcurs, continuăm colaborarea noastră fructuoasă cu China pentru a impulsiona economia circulară și a crea noi oportunități pentru o producție și un consum mai durabile. Un angajament mai strâns și continuu cu China este esențial pentru a realiza nu numai economia circulară, ci și alte ambiții comune în materie de mediu“, a declarat comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.

Primul atelier de lucru privind tranziția către o economie circulară pentru materialele plastice în UE și China este planificat pentru luna mai 2024. În cadrul acestuia se vor discuta mai detaliat aspecte legate de proiectare și de abordarea ciclului de viață în cadrul economiei circulare, de măsurile UE și China privind materialele plastice de unică folosință și de cele mai recente evoluții privind materialele plastice biobază, biodegradabile și compostabile. În cursul anului 2024 vor urma ateliere de lucru privind lanțurile valorice ale bateriilor și refabricarea.

Foaia de parcurs comună a fost convenită în marja Forumului Mondial al Economiei Circulare, între directorul general pentru Mediu al Comisiei Europene și vicepreședintele Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă din China. Aceasta va fi revizuită în cadrul următorului dialog la nivel înalt privind economia circulară.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
Dan Motreanu7 hours ago

Dan Motreanu prezintă un bilanț al mandatului de europarlamentar: Am promovat proiecte în interesul României și voi continua să fac acest lucru

INTERNAȚIONAL8 hours ago

Liderii din 18 țări, între care Joe Biden, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, fac un apel la eliberarea imediată a tuturor ostaticilor din Gaza

REPUBLICA MOLDOVA9 hours ago

România încurajează și sprijină R. Moldova în lupta împotriva corupției și în implementarea reformelor din Justiție, îi transmite Nicolae Ciucă ministrului Justiției din țara vecină

U.E.9 hours ago

“Sorbona 2.0”: Avertizând că “Europa noastră poate muri” în fața concurenței globale, Macron face apel la o strategie de apărare credibilă fără a fi “vasala” SUA

ROMÂNIA9 hours ago

Ministrul Apărării, întâlnire cu omologul din Turcia: România, pregătită să participe cu capabilități și personal la Grupul operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră

ROMÂNIA9 hours ago

ANAF a încasat în primul trimestru al lui 2024 cu 14 miliarde de lei mai mult față de anul trecut, anunță Marcel Boloș: Fiecare leu colectat este o investiție în viitorul colectiv al românilor

CHINA10 hours ago

UE și China convin asupra continuării cooperării în domeniul economiei circulare

PARLAMENTUL EUROPEAN10 hours ago

Parlamentul European a aprobat Actul privind industria cu zero emisii nete menit să consolideze poziția de lider a UE privind tehnologiile curate cu ajutorul pieței unice

PPE11 hours ago

Parlamentul European a votat rapoartele lui Siegfried Mureșan privind alocarea a 4,8 miliarde de euro pentru Ucraina și creșterea bugetului Parchetului European

CONSILIUL DE SECURITATE11 hours ago

SUA, după ce Rusia a respins o rezoluție ONU care previne o cursă a înarmării nucleare în spațiu: ”De ce, dacă respectați regulile, nu ați susține o rezoluție care le reafirmă?”

INTERNAȚIONAL1 day ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

COMISIA EUROPEANA1 day ago

20 de ani de la “cel mai mare val de extindere a UE”, marcați în Parlamentul European cu gândul la aderarea Ucrainei și R. Moldova: O victorie a lui Putin ar schimba harta și cursul istoriei europene

ROMÂNIA2 days ago

Ministrul Finanțelor, concluzii după participarea la reuniunile de primăvară ale BM şi FMI: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

ROMÂNIA2 days ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță că ”proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România” este în lucru la Ministerul Muncii: Păstrarea forţei de muncă în ţară, o prioritate

INTERNAȚIONAL3 days ago

Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol au adoptat, la Seul, Declarația pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – Coreea de Sud, cu accent pe apărare, energie și investiții

U.E.3 days ago

Șeful diplomației UE face apel la statele membre să furnizeze și interceptoare Ucrainei pe lângă muniția esențială pe câmpul de luptă

ROMÂNIA1 week ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA1 week ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA1 week ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA1 week ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

Trending