Erasmus+, aprobat de Parlamentul European

ErasmusErasmus+, noul program al UE pentru educatie, formare, tineret si sport, planificat sa inceapa in ianuarie, a fost aprobat marți, 19 noiembrie, de Parlamentul European.

Programul, care se va desfasura pe o perioada de sapte ani si care are ca scop stimularea dezvoltarii competentelor si a capacitatii de insertie profesionala, precum si sprijinirea modernizarii sistemelor de invatamant, de formare profesionala si pentru tineret, va beneficia de un buget de 14,7 miliarde de euro, cu 40% mai mare decat nivelurile actuale.

Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesionala, pentru a munci sau pentru a desfasura activitati de voluntariat in strainatate.

Printre acestea se numara 2 milioane de studenti din invatamantul superior, 650.000 de ucenici si elevi din invatamantul profesional, precum si peste 500.000 de tineri implicati in programe de schimb de experienta sau de voluntariat in strainatate.

Din Romania, in jur de 80.000 de persoane au beneficiat de sprijin prin intermediul programului Erasmus in perioda 2007-2013.

Sursa: Comisia Europeana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.