Euro vs. dolar. Moneda unică europeană va avea de pierdut din cauza recesiunii

Anul 2012 va fi un an negru pentru euro, spun tot mai mulţi analişti, susţinând că acesta se va prăbuşi ca urmare a recesiunii economice și a măsurilor de austeritate aplicate care vor reaprinde criza datoriilor suverane, anunţă Adevarul.ro.

Nick Bennenbroek, șeful departamentului de strategie valutară la Wells Fargo & Co. consideră că euro se va prăbuși cu mai mult de 5% până la sfârșitul lui 2012, încheind anul la un curs de 1,24 dolari. Westpac Banking Corp. este la rândul său, extrem de pesimistă, estimând un curs de 1,26 dolari pentru euro la sfârșitul anului, anunță agenția de știri Bloomberg.

Creșterea recentă a euro se va dovedi a fi temporară. Economia zonei euro se confruntă cu <riscuri de tendință negativă> pe fondul creșterii costurilor de împrumut ale Spaniei și Italiei“, a declarat Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, pe 4 aprilie. Efectele împrumuturilor ieftine acordate de către BCE sectorului bancar european dispar iar economia regiunii se îndreaptă spre recesiune.

Mai multe informaţii AICI.

Sursa foto: worldofstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.