Eurobarometru: Mai mult de jumătate dintre români sunt nemulţumiţi de curăţenia din trenuri

cfr-calatoriConform unui sondaj Eurobarometru publicat luni, 16 decembrie, 58% dintre europeni sunt mulțumiți de serviciile de transport feroviar din țara lor. Totuși, relativ puțini europeni călătoresc cu trenul. În unele țări, numărul utilizatorilor care consideră cumpărarea biletelor o operațiune extrem de complicată este îngrijorător de mare. În plus, aproximativ 19% dintre europeni nu călătoresc cu trenul din cauza problemelor de accesibilitate. Persoanele cu mobilitate redusă s-au plâns, în special, de proasta accesibilitate a vagoanelor și a platformelor, precum și de faptul că, în momentul planificării călătoriilor, nu găsesc informații referitoare la accesibilitate.

Românii nu sunt mulţumiţi de curăţenie

Peste jumătate dintre români şi-au exprimat nemulţumirea faţă de curăţenia din trenuri şi din gări, în timp ce 43% nu sunt satisfăcuţi de frecvenţa circulaţiei acestor mijloace de transport, potrivit Eurobarometrului.

Astfel, 50% dintre români s-au declarat nemulţumiţi de curăţenia din gări, în timp ce doar 29% sunt mulţumiţi. Italienii sunt cei mai nemulţumiţi europeni de calitatea curăţeniei în gări – 54%.

Nici în ceea ce priveşte curăţenia din vagoane şi din WC-uri românii nu s-au arătat mulţumiţi. 53% dintre respondenţi nu sunt mulţumiţi de calitatea curăţeniei, fiind devansaţi la nivelul de insatisfacţie doar de italieni – 59%.

În ce privesc informaţiile despre mersul trenurilor, 57% dintre români sunt mulţumiţi şi 43% dintre români nu sunt satisfăcuţi de frecvenţa circulaţiei trenurilor, spre deosebire de britanici – mulţumiţi în proporţie de 67% şi luxemburghezi – 75%.

Detalii AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.