Eurodeputat PDL, despre comparatia dintre Crimeea si Tinutul Secuiesc: E o declaratie mincinoasa. Dimpotriva, romanii sunt cei alungati din Harghita si Covasna

marian jean marinescuEuroparlamentarul PDL Marian Jean Marinescu considera o “declaratie mincionoasa” discursul lui Laszlo Tokes potrivit caruia “secuii devin o minoritate pe propriul teritoriu”, intr-un comentariu acordat caleaeuropeana.ro.

Marinescu a tinut sa argumenteze ca populatia maghiara din Romania are cele mai multe drepturi de care beneficiaza minoritatile din Europa.

“E o declaratie mincinoasa. Vorbeste despre o politica de asimilare in Romania, ceea ce e absolut neadevarat. Dimpotriva, exista o politica de alungare a romanilor din Harghita si Covasna. Laszlo Tokes spune ca e aceeasi situatie cu cea a tatarilor din Crimeea. E complet nelalocul ei aceasta declaratie.” a declarat Marian Jean Marinescu pentru caleaeuropeana.ro.

“Populatia maghiara din Romania a avut cele mai multe drepturi de care a beneficiat o minoritate din Europa. Acum, dupa, 90, cand toate comunitatile au dobandit autonomie, si judetel cu majoritate maghiara a avut o astfel de autonomie locala. Nu au stiut sa o foloseasca, sa dezvolte regiunea. As dori sa precizez, pentru cei care inca sustin acest lucru, ca Tokes nu a ajuns vicepresedinte al Parlamentului European cu sprijinul PDL, ci cu sprijinul delegatiei maghiare din Parlamentul European. Majoritatea eurodeputatilor PDL a votat impotriva numirii sale”.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, luni, în PE, că secuii din Ţinutul Secuiesc sunt pe cale să devină minoritari pe propriul teritoriu, aşa cum s-a întâmplat cu tătarii în Peninsula Crimeea şi a cerut ajutor UE pentru obţinerea autonomiei.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.