Connect with us

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel, întâlnire cu comisarul european pentru piață digitală Mariya Gabriel: România poate fi “vârful de lance” al economiei digitale europene

Published

on

Săptămâna aceasta la Strasbourg europarlamentarul social-democrat Claudia Țapardel a avut o întâlnire bilaterală cu Comisarul European pentru Piață Digitală, Mariya Gabriel, în cadrul căreia a abordat o serie de teme de actualitate pentru România și Uniunea Europeană, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. În cadrul reuniunii, eurodeputatul Claudia Țapardel a adus în discuție câteva aspecte importante cu privire la sectorul de transport și turism, dezvoltarea sectorului antreprenorial, precum și cu privire la provocările aduse de piața digitală europeană pentru aceste domenii de activitate.

În cadrul întrevederii, discuțiile s-au axat cu precădere pe reglementarea mediului digital la nivel european în contextul provocărilor ce rezultă din evoluția extrem de rapidă a tehnologiilor digitale și a consensului că digitalizarea reprezintă viitorul Europei. În acest sens, eurodeputatul PSD, în calitate de raportor din partea Comisiei pentru Transporturi din Parlamentul European pe dosarul privind „Promovarea transparenței și echității între furnizorii de servicii și platformele online”, a salutat finalizarea cu succes a acestui dosar în cadrul trialogurilor. Acest dosar reglementează la nivel european modul în care operează agenții economici pe platformele online și va asigura un echilibru între formele tradiționale de business, și cele bazate exclusiv pe tehnologiile digitale.

©️ Claudia Țapardel/ Facebook

“Mă bucur foarte mult că un dosar atât de important și totodată foarte sensibil a fost finalizat pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Consider că este o dovadă de o foarte bună colaborare interinstituțională, iar Președinția Română a gestionat cu succes un dosar care reprezintă totodată și primul instrument legislativ la nivel european ce reglementează economia digitală. Încă de la începutul mandatului meu de europarlamentar, am insistat asupra faptului că avem nevoie de un cadrul legal comunitar care să aibă în vedere, pe de o parte, protejarea modelelor de business tradiționale astfel încât acestea să nu aibă de suferit în urma digitalizării iar pe de altă parte, pentru evitarea fragmentării pieței europene”, a declarat europarlamentarul social-democrat Claudia Țapardel.

WIFI4EU – O POVESTE DE SUCCES

Europarlamentarul consideră că este de necontestat faptul că economia digitală joacă un rol important în susținerea activității anumitor sectoare economice, precum transporturile și turismul, acestea fiind în esența lor industrii transfrontaliere și foarte dependente de mediul online. De aceea, este foarte important să reușim să ținem pasul cu evoluția foarte rapidă a tehnologiilor digitale și să creăm un cadru propice prin care acestea să vină în sprijinul acestor industrii și să complementeze dezvoltarea lor.

În calitate de raportor pe numeroase dosare ce țin de impactul digitalizării asupra economiei europene, precum „Agenda europeană pentru economia colaborativă” sau “Conectivitatea la internet a comunităților locale (WIFI4EU)”, europarlamentarul a subliniat importanța utilizării instrumentelor digitale și a platformelor online pentru promovarea și dezvoltarea turismului european, dar și în susținerea conectivității europene. 

“În calitate de Co-Președinte al Intergrupului pentru Dezvoltatea Turismului din PE, am dorit să subliniez aportul semnificativ la bugetului Uniunii Europene al industriei de turism. Consider că este absolut necesar ca la nivel european să avem linii de finanțare directe pentru acest sector, pentru ca regiunile să se poată promova. O inițiativă foarte bună în acest sens este WiFi 4EU, un dosar pe care am fost desemnată raportor în cadrul Comisiei pentru Transporturi și Turism. Datorită acestui program, 224 de comunități locale din România au putut să instaleze puncte de WiFi gratuite”, a precizat europarlamentarul Claudia Țapardel.

Comisarul European a anunțat că la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie va avea loc un nou apel pentru programul WiFi4EU, prin intermediul căruia comunitățile locale pot primi vouchere cu o valoare de 15.000 de euro, pentru a instala puncte de acces WiFi în spațiile publice. Punctele de wi-fi gratuite contribuie semnificativ la îmbunătățirea experienței turiștilor care astfel au acces imediat la informații precum programul de vizită al anumitor obiective turistice sau al rețelei locale de transport.

ROMÂNIA – VÂRF DE LANCE AL ECONOMIEI DIGITALE LA NIVEL EUROPEAN

Din punctul meu de vedere, România se poate mândri cu faptul că este a cincea țară din lume și a treia din Europa în ceea ce privește viteza la internet. Mai mult decât atât, se poate mândri și cu capitalul uman din domeniul ITC. Tinerii IT-iști români sunt deja renumiți pentru performanțele lor și sunt convinsă că implicarea lor va duce la crearea primelor platforme și aplicații românești care vor revoluționa la nivel mondial activitatea anumitor sectoare economice. Am convingerea că România, cu sprijinul Comisiei Europene, poate fi un vârf de lance al economiei digitale la nivel european!” a precizat europarlamentarul PSD Claudia Țapardel.

Tot astăzi, Președinția Română a ajuns la un acord comun cu Parlamentul European privind Programul Europa Digitală care vizează investiții de 9,2 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, și care se va concentra pe consolidarea capacităților în Europa în ceea ce privește inteligența artificială, securitatea cibernetică, dar și competențele digitale avansate.

„Este o veste extraordinară și mă bucur că Președinția Română face progrese semnificative în ceea ce privește atingerea obiectivului unei piețe digitale integrate, precum și în îmbunătățirea competitivității internaționale a Uniunii Europene. România susține pe deplin acest program și îmi doresc ca din 2020 și țara noastră să beneficieze de cât mai multe fonduri din acest program”, a precizat europarlamentarul social-democrat Claudia Țapardel.

Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că europarlamentarul Claudia Țapardel este o susținătoare a femeilor în sectorul de transporturi și antreprenoriat, iar Comisarul European Mariya Gabriel fiind de asemenea un suporter al femeilor care își desfășoară activitatea în domeniul tehnologiei și comunicațiilor, au agreat astfel să coopereze pe viitor în acțiuni ce țin de sprijinirea carierelor femeilor în aceste domenii. Anul acesta, eurodeputatul Țapardel a organizat cea de-a doua ediție a unei inițiative demarate încă de la începutul mandatului său, care vizează promovarea femeilor în toate sectoarele economice, dar mai ales în cele care sunt așa-zis “dominate de bărbați”, prima ediție concentrându-se pe promovarea femeilor în domeniul transporturilor, cea de-a doua fiind dedicată promovării femeilor antreprenor. Comisarul European a salutat această inițiativă și și-a exprimat sprijinul ca pe viitor să colaboreze în astfel de proiecte și acțiuni.

Comisarul European urmează să vină săptămâna viitoare în România pentru a participa la Summit-ul Startup Europe care va avea loc la Cluj, între 21-22 martie.

Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel: Săptămâna aceasta am dedicat-o cu bucurie ultimului meu grup de vizitatori, un grup drag sufletului meu cu care am colaborat și care mi-a fost mereu alături

Published

on

© Claudia Țapardel/ Facebook

Săptămâna aceasta am dedicat-o cu bucurie ultimului meu grup de vizitatori, un grup drag sufletului meu, prieteni, colegi, cât şi oameni cu care am colaborat și care mi-au fost mereu alături și m-au susținut în toată activitatea mea politică, a precizat europarlamentarul Claudia Țapardel într-o postare pe Facebook.

Aceasta a ținut să le mulțumească celor prezenți pentru încrederea pe care i-au acordat-o pe ”parcursul întregului meu mandat și sper ca aceste zile petrecute în <<inima Europei>> să vă rămână în suflet”.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud. De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel salută proiectul ”România dă tonul Uniunii Europene”, un demers muzical în șase capitale europene pentru promovarea președinției României la Consiliul UE

Published

on

©️ Claudia Țapardel/ Facebook

Mandatul președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene este marcat în această perioadă printr-un număr de șase flash mob-uri ce au ca destinație aeroporturi sau gări principale din șase capitale UE și se desfășoară sub motto-ul ”România dă tonul Uniunii Europene”.

Proiectul, finanțat în majoritate de către Guvernul României, Ministerul Culturii și al Identității Naționale și, în parte, de către Asociația Philson Young, proiectul ”România dă tonul Uniunii Europene” are ca misiune captarea atenției către România, prin cel mai inedit și modern mod: flash mob-ul.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, prin intermediul uneia dintre cele mai vechi și cunoscute forme de manifestare artistică – concertul de muzica clasică – proiectul conferă vizibilitate României în rândul cetățenilor europeni, prezenți la evenimentele din cadrul proiectului.

Programat să fie implementat în importante capitale europene, ”România dă tonul Uniunii Europene” a ales Orchestra Simfonică București pentru a organiza si realiza șase flash mob-uri având ca destinație aeroporturi sau gări principale precum: Madrid, Praga, Bratislava, Budapesta, Viena și Bruxelles. În programul artistic figurează lucrări muzicale celebre scrise de compozitori europeni și români.

În context, eurodeputatul Claudia Țapardel, co-președinte al Intergrupului pentru turism din Parlamentul European, a arătat că acest proiect este încă ”o dovadă a atașamentului României față de valorile europene, precum și a creativității artiștilor români”.

Mă bucură inițierea acestui proiect și desfășurarea lui în șase capitale europene, de la Madrid la Praga, Bratislava sau Budapesta, și de la Viena la Bruxelles. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un adevărat succes din punct de vedere al dosarelor finalizate, a fost și este un moment despre modul nostru de viață european. Am început această președinție printr-un mare concert la Ateneul Român, în prezența liderilor europeni, și încheiem simbolic, tot prin muzică și artă, acolo unde trebuie: în Europa și printre europeni”, a declarat Țapardel pentru CaleaEuropeană.ro.

”România dă tonul Uniunii Europene” readuce în atenţia publicului valorile fundamentale care au gravitat în conştiinţa generaţiilor anterioare şi care deși astăzi ar putea fi considerate desuete, folosirea muzicii ca mijloc de a dobândi cunoaştere asupra sinelui şi asupra lumii, pacifismul şi acceptarea diferenţelor ca paşi în dezvoltare și punerea în valoare a artiștilor români pot consolida cu succes relaţiile culturale. Prin implementarea mobilității artistice și aderarea la motto-ul romania2019.eu, coeziunea, putem promova imaginea românilor și a Romaniei și poziționarea ca un puternic factor cultural în UE.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Eurodeputatul Claudia Țapardel, mesaj privind campania electorală: „În loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi”

Published

on

Foto: Calea Europeană

În contextul în care în mai puțin de 10 zile vor avea loc alegerile euoropene, europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D) explică mizele acestor alegeri pentru România și modul în care candidații români pentru europarlamentare ar fi trebuit să desfășoare campania electorală. Totodată, aceasta critică modul în care mesajele electorale nu și-au păstrat adevăratul scop, acela de a convinge cetățenii de a fi prezenți la urnele de vot în data de 26 mai. 

„Cu 10 zile înainte de votul foarte important din 26 mai, când românii îşi vor putea alege reprezentanţii în Parlamentul European, se observă o escaladare a violenţei verbale şi, pe alocuri, chiar a celei fizice, o radicalizare a mesajelor electorale cu accente de ură mai ales în mediul online. Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi, sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă”, a menționat Claudia Țapardel. 

În comunicatul remis Calea Europeană, deputatul european a menționat faptul că „lipsesc aproape în totalitate dezbaterile despre ce înseamnă Parlamentul European, importanţa sa printre instituţiile comunitare, rolul unui europarlamentar şi ce poate face acesta pentru ţara lui, dar şi obiectivele majore ale României în Uniunea Europeană. Dintr-o campanie electorală pentru europarlamentare nu pot lipsi astfel de teme de dezbatere, care să înlocuiască agenda politică internă marcată la nesfârşit de conflictele dintre putere şi opoziţie.”

Claudia Țapardel subliniază rolul importat pe care îl are România în alegerile pentru viitoarea legislatură a Parlamentului European „prin numărul mare de europarlamentari” „mizele sunt uriaşe”. Aşa cum s-a văzut în ultima perioadă, România este un pion important pe tabla de şah cu instituţii europene.”

România este o ţară profund europeană, cu un viitor pro-european, lucru dovedit în toţi aceşti ani de după aderare”, subliniază Claudia Țapardel.

Potrivit eurodeputatului socialist, obiectivul naţional strategic rămâne aderarea României la spaţiul Schengen consolidat şi pe deplin funcţional, pentru ca cetăţenii români să beneficieze de avantajele exercitării depline a dreptului de liberă circulaţie.

„Bătălia care se va da după europarlamentare va fi şi în această direcţie, precum şi în zona eliminării Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), un instrument discriminatoriu folosit împotriva României. Toate fac parte din strategia susţinută şi promovată de Guvern, prin care se doreşte eliminarea dublului standard care se aplică din păcate României. Ţara noastră este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene şi trebuie tratată ca atare, pe picior de egalitate cu celelalte state membre.”

În viziunea eurodeputatului, misiunea europarlamentarilor români este de a contribui masiv la îndeplinirea obiectivelor României, iar în acest sens „ar trebui să fie şi dezbaterea din campania electorală, să se renunţe la actualul mod de face campanie, pentru că românii sunt cei cu adevărat afectaţi de ura şi dezbinarea din politica românească.” 

Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă, vina principală pentru această stare de fapt fiind la opoziţie, în frunte cu preşedintele Românie.”

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA5 days ago

Klaus Iohannis, de Ziua Marinei: Din 2023, vom face un efort pentru a crește bugetul Apărării de la 2% din PIB la 2,5%

ROMÂNIA1 week ago

România, solidară cu Franța în lupta cu incendiile. Țara noastră trimite 17 mijloace de intervenție și 77 de pompieri salvatori

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor săi să colaboreze cu MIPE în vederea creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene

INTERNAȚIONAL2 weeks ago

Azerbaidjan a lansat operațiunea „Răzbunarea” împotriva forțelor armene din Nagorno-Karabah

ROMÂNIA2 weeks ago

Guvernul aprobă contractul de finanțare dintre România și BEI privind Spitalul Regional Craiova

ROMÂNIA2 weeks ago

România este ”peste graficul asumat în fața Comisiei Europene” privind stocurile de gaze naturale. Virgil Popescu: Există un grad de umplere de peste 59%, peste ținta pentru septembrie

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

R. Moldova dorește să reducă consumul de gaze pentru a diminua dependența de Gazprom. Vicepremierul Andrei Spînu: O alternativă o reprezintă păcura, care ar putea fi livrată de România

ROMÂNIA3 weeks ago

Nicolae Ciucă a dat asigurări că bugetul din 2023 va putea susține noile prevederi privind educația, iar țința de 15% pentru învățământ va fi atinsă până în 2027

U.E.3 weeks ago

Premierul spaniol, turneu în Balcanii de Vest: Locul acestei regiuni este în Uniunea Europeană

ROMÂNIA3 weeks ago

Klaus Iohannis, la Săptămâna Haferland: Dialogul intercultural, sursă a prosperității. România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale

Team2Share

Trending