Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D): Astăzi se lansează Anul European al Patrimoniului Cultural, prilej cu care România va putea să își promoveze mai bine patrimoniul în 2018

Cu ocazia lansării la Milano a Anului European al Patrimoniului Cultural, eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) salută decizia Comisiei Europene pentru de a desemna anul 2018 drept cel al patrimoniului, acest prilej oferind o oportunitate extraordinară de a promova cultura europeană și de a sprijini sectorul turismului.

Claudia Țapardel a fost unul dintre principalii promotori ai ideii și consideră decizia executivului european drept o “o victorie pentru Europa”.

“Convingerea mea este că administrarea patrimoniului cultural printr-o guvernare participativă va permite o coordonare la nivelul întregii Uniuni, mobilizând inclusiv sectorul privat, și va întări sentimentul unei identități europene”, a mai declarat europarlamentarul român.

Mai mult, deputatul european Țapardel își propune o contribuție și mai mare pentru buna promovare a turismului: “Totodată, în calitate de Co-Președinte al primului Intergrup pentru Turism din Parlamentul European, îmi doresc ca Anul European să acorde o atenție suplimentară turismului și legăturii dintre acest sector și cultură. Având în vedere că meritul aducerii turiștilor pentru a vizita elementele de patrimoniu revine turismului, îmi propun ca pentru următoarele 12 luni să aduc și mai multă vizibilitate miilor de firme și de profesioniști care compun acest sector. Cu alte cuvinte, este important să nu lăsăm ca 2018 să fie doar un exercițiu de imagine ci o muncă de echipă prin care potențăm eforturile tuturor celor care cred în turism și în cultură.”

În ceea ce privește România, Claudia Țapardel dorește ca și aceasta să se promoveze mai bine în 2018:”Nu în ultimul rând, cred că Anul European este o ocazie unică și pentru țara noastră de a-și promova elementele de patrimoniu, precum și pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă sectorul turistic. Ca reprezentant al României în Parlamentul European, convingerea mea este că țara noastră poate avea un aport semnificativ la Planul de Acțiuni pentru 2018 având în vedere patrimoniul său cultural bogat, fie că vorbim despre opera unor artiști precum George Enescu și Constantin Brâncuși sau de mănăstirile bucovinene.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.