Connect with us

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D): „Este necesar să trecem peste clivajele artificiale dintre Vest și Est și să creăm o legislație cu adevărat europeană, care să asigure o reformă echitabilă a sectorului transporturilor”

Published

on

În această săptămână au avut loc în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg o serie largă de dezbateri aprinse pe marginea celor mai controversate dosare privind primul Pachet de Mobilitate. În urma acestor dezbateri și a votului extrem de controversat prin care s-a luat decizia ca dosarele privind cabotajul, aplicarea directivei detașării în transportul rutier internațional și reglementarea timpilor de odihnă să se reîntoarcă în Comisia pentru Transporturi, eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a exprimat poziția fermă cu privire la aceste dosare, care au un impact major asupra sectorului transporturilor din România:

„În calitate de reprezentant al României în Parlamentul European, dar și de membru al Comisiei pentru Transporturi și Turism (TRAN), consider că mandatul dat în Comisia TRAN este unul legitim și echilibrat. În acest sens, am militat încă de la debutul negocierilor pe marginea unor dosare extrem de controversate, precum cel privind cabotajul sau includerea transportului internațional sub incidența Directivei privind Detașarea Lucrătorilor, pentru găsirea unor soluții echitabile care să răspundă realităților de pe piața transporturilor din întreaga Uniune Europeană. Consider că este imperios necesar să trecem peste clivajele artificiale dintre Vest și Est și să creăm o legislație cu adevărat europeană, în interesul întregului bloc comunitar, nu doar a statelor occidentale” a punctat Claudia Țapardel, potrivit unui comunicat de presă remis Calea Europeană.

Respingerea mandatului acordat în cadrul Comisiei pentru Transporturi este un rezultat regretabil și dezamăgitor care impune reluarea negocierilor pe marginea acestor dosare.

Cele mai controversate dosare din Primul Pachet de Mobilitate

În ceea ce privește cabotajul, unul dintre cele mai sensibile și controversate dosare, europarlamentarul Claudia Țapardel consideră că orice reducere a timpilor în care se poate efectua acest tip de operațiuni, are consecințe nefaste asupra pieței transporturilor din țara noastră și nu numai:

„Cabotajul este esențial pentru Europa și joacă un rol important în eficientizarea transportului internațional, în funcție de cererea de pe piață, și în reducerea parcursului în gol a vehiculului. În consecință, am dus o luptă aprigă cu diverși oponenți politici în vederea liberalizării totale a operațiunilor de cabotaj. Din punctul meu de vedere, compromisul la care s-a ajuns inițial nu este o soluție ideală, însă una acceptabilă. Acest compromis ar fi pus bazele unei piețe a transporturilor cu adevărat europene.”

Un alt dosar extrem de dificil care a fost supus votului este cel care propune includerea transportului internațional sub incidența Directivei privind Detașarea Lucrătorilor. În acest sens, eurodeputatul consideră că implementarea unei astfel de legislații ar avea consecințe devastatoare pentru piața transporturilor din România:

„Din punctul meu de vedere, o eventuală includere a transportului internațional sub incidența Directivei privind Detașarea Lucrătorilor reprezintă o greșeală fundamentală care ar duce la distorsionarea pieței de transporturi din Uniunea Europeană, poziție pe care mi-am exprimat-o de-a lungul negocierilor. Implementarea unei astfel de decizii ar rezulta în împovărarea administrativă și economică a companiilor din Est și ar cauza falimentul acestora.

Astfel, voi face tot ce îmi stă în putință ca în contextul reluării negocierilor să se ajungă la excluderea transportului internațional de sub Directiva privind Detașarea Lucrătorilor” a punctat europarlamentarul Claudia Țapardel.

Reluarea negocierilor

În urma votului dat în plenul Parlamentului European de la Strasbourg s-a luat decizia ca dosarele privind cabotajul, includerea transportului internațional sub incidența Directivei privind Detașarea Lucrătorilor și cel care reglementează timpii de odihnă, să fie retrimise pentru o nouă rundă de negocieri în Comisia pentru Transporturi și Turism. Acest lucru este regretabil, nu doar pentru că ignoră un compromis echitabil la care s-a ajuns inițial, ci și pentru că întârzie reforma sectorului european de transporturi.

În încheiere, europarlamentarul Claudia Țapardel subliniază că dacă ne dorim un sector al transporturilor cu adevărat european, care să aibă în vedere protejarea drepturilor sociale al angajaților din acest domeniu și care să treacă peste clivajele artificiale dintre Est și Vest, trebuie să se asigure o dezvoltare echitabilă și armonioasă a acestui sector.

Poziția mea este fermă în ceea ce privește Pachetul de Mobilitate. Reducerea timpilor în care se pot efectua operațiuni de cabotaj sau includerea transportului internațional sub incidența Directivei privind Detașarea Lucrătorilor sunt aspecte nenegociabile. Este inacceptabil să legiferăm în interesul pur naționalist al unor state membre occidentale și să emitem o legislație, care să întărească poziția unor companii vestice în defavoarea celor din Estul Europei. În acest fel am periclita piața unică europeană și am promova și mai mult dezvoltarea Uniunii în două viteze” a conchis Claudia Țapardel.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), în bilanțul său de la final de mandat: Obiectivul meu a fost de a promova, la nivel global, interesele și imaginea României

Published

on

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a publicat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, un raport de activitate vizând mandatul său de deputat european din 2014 și până în prezent.

Obiectivul meu a fost de a promova la nivel global, interesele și imaginea României și de a aduce cât mai multe beneficii țării noastre din funcția pe care o ocup. Sunt mândră de tot ceea ce a reușit România în ultimii 5 ani, aceasta devenind o voce tot mai puternică în plan extern”, a scris Țapardel într-o postare însoțită de 85 de ilustrații privind performanțele mandatului său.

 

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

 

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) își prezintă activitatea în domeniul turismului după 5 ani de mandat: Am reușit să creez pentru prima dată în istoria PE, „Intergrupul pentru Dezvoltarea Turimsului European şi a Patrimoniului Cultural” cu scopul de a trimite un mesaj puternic de susținere a acestei industrii la nivel european

Published

on

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), aflată pe final de mandat în Parlamentul European, își prezintă cele mai notabile realizări în domeniul turismului, după 5 ani ca membru în Comisia de specialitate pentru Transport și Turism, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

,,Încă de la începutul mandatului meu de europarlamentar, am militat pentru promovarea și dezvoltarea industriei de turism, având convingerea că aceasta este una dintre industriile care poate aduce un aport semnificativ economiei Europene prin crearea de noi locuri de muncă”, scrie Claudia Țapardel.

Aceasta informează că, în calitate de Membru al Comisiei pentru Transporturi și Turism din PE, ,,am reușit să creez pentru prima dată în istoria Parlamentului European, „Intergrupul pentru Dezvoltarea Turimsului European şi a Patrimoniului Cultural” care reunește peste 150 de deputați, care fac parte din toate grupurile politice și din majoritatea comisiilor de specialitate ale PE”.

Prin intermediul acestui Intergrup, scrie Claudia Țapardel, ,,am organizat peste 30 de evenimente, dezbateri şi conferințe dedicate susținerii, promovării şi dezvoltării turismului european. Mai mult, ,,prin aceste evenimente am reușit să unim industria turismului la nivel european și să aducem împreună experți, reprezentanți ai industriei, ai Comisiei Europene, membrii PE, asociațiile importante de profil, cât şi stakeholderii europeni din domeniul transporturilor și turismului cu scopul de a trimite un mesaj puternic de susținere a acestei industrii la nivel european”, adaugă eurodeputatul.

Amintim că în urmă cu aproximativ trei săptămâni, eurodeputatul social-democrat a participat la un eveniment organizat de HOTREC, una dintre cele mai mari asociații Horeca din Europa, care reuneşte peste 40 de asociații naționale din 30 de țări, unde a discutat, în calitate de speaker, despre dezvoltarea turismului european. Claudia Țapardel a susținut atunci o abordare mai proactivă din partea Comisiei Europene în direcția promovării și finanțării adecvate a turismului ca motor în stimularea creșterii economice a UE

În postarea sa, politicianul român mai face referire și la activitatea de promovare a României și a potențialului său turistic la nivel regional și internațional. 

,,Totodată, în calitate de reprezentant al României în PE, am depus toate eforturile pentru a promova țara noastă pe plan internațional şi mă bucur că la inițiativa mea, România a obținut titlul de membru în Consiliul Executiv al UNWTO, cea mai importantă organizație dedicată turismului la nivel mondial. Cred în potențialul turistic al României, cred în capacitatea României de a deveni un reper şi chiar un adevărat lider al turismului din Europa Centrală şi de Est şi acest lucru am reuşit să-l promovez şi la Bruxelles”.

Nu în ultimul rând, Claudia Țapardel mai menționează și reușita sa privind ,,construirea unei relații strânse de colaborare între PE și industria de profil, având ca obiectiv-cheie crearea unei strategii integrate pentru dezvoltarea turismului la nivel european și a unei linii directe de finanțare pentru turismul european”.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel, bilanț la final de mandat: Am reușit să obțin 33 de mandate pentru România în următorul Parlament European, o voce în plus pentru interesele cetățenilor români

Published

on

©️ Claudia Țapardel/ Facebook

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a prezentat duminică, într-o postare pe Facebook, un bilanț al mandatului său de membru al Parlamentului European pentru legislatura 2014-2019. Dintre principalele sale realizări, Țapardel a subliniat obținerea a încă unui mandat pentru România în viitorul Parlament European – de la 32 la 33 de mandate în contextul Brexit – și menținerea unui dialog cu guvernul britanic.

”Mă bucur că în acest mandat, mi-a fost atribuită una dintre cele mai importante comisii din PE şi anume Comisia pentru Afaceri Constituționale, AFCO – for legiuitor în care se dezbat subiectele cele mai importante ce ţin de construcția europeană, de viitorul UE, de tratatele europene şi de legislaţia europeană. În calitatea de reprezentant al României în PE dar şi de membru în Comisia AFCO, am reușit să obțin 33 de mandate pentru România începând cu următoarea legislatură 2019-2024, lucru care reprezintă nu doar un vot adițional, ci și o voce în plus care să reprezinte interesele cetățenilor români în cadrul Parlamentului European. Astfel, în următoarea legislatură delegația română va fi mai puternică în Parlamentul European, iar România va avea o putere sporită la nivel Uniunii”, a scris Țapardel.

Eurodeputatul a amintit și scrisoarea oficială transmisă premierului Marii Britanii, Theresa May.

”Mai mult decât atât, în contextul în care acest mandat a fost marcat de procesul de retragere al Marii Britanii din construcția europeană, am adresat încă de la începutul acestei legislaturi o scrisoare oficială Prim-Ministrului Theresa May prin care am reușit să mențin o colaborare permanentă cu guvernul britanic pe marginea acestui subiect. De asemenea, doresc să vă asigur că în cadrul discuțiilor care au loc la nivelul PE privind retragerea Marii Britanii din UE, prioritatea mea este obținerea de garanții în ceea ce privește menținerea legăturilor comerciale cheie dintre UE şi UK, dar și a drepturilor și intereselor cetățenilor europeni, în orice scenariu prevăzut de Brexit”, a mai scris Claudia Țapardel.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending