Eurodeputatul Claudia Țapardel salută alegerea noului lider al social-democraților europeni: Aștept să susțină aderarea României la Spațiul Schengen și ridicarea MCV

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) salută numirea lui Udo Bullmann ca lider al Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, precizând că se așteaptă ca acesta să susțină pe deplin obiectivele României în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen și ridicarea Mecanismului pentru Cooperare și Verificare.

”Domnul Bullmann a intrat în Parlamentul European în 1999 și în prezent este membrul al Comisiei pentru Afaceri Economice și Monetare. Este un eurodeputat cu o experiență profesională de aproape două decenii în cadrul legislativului european și un apărător a valorilor europene. De asemenea, în cadrul manifestului său acesta a subliniat importanța solidarității din interiorul Grupului, precum și faptul că va continua să lupte pentru democrația socială. De aceea, cred cu convingere că votul pentru Udo Bullmann reprezintă un vot pentru solidaritate și pentru o Europă unită”, a scris Țapardel pe pagina sa de Facebook.

”Nu în ultimul rând, Udo Bullmann este un bun cunoscător al realităților de la noi din țară și sunt ferm convinsă că vom avea parte de o colaborare eficientă. Pe lângă obiectivele noului lider, enumerate în manifest, aștept de la Udo Bullmann să susțină aderarea la Spațiul Schengen și ridicarea MCV”, a mai completat Țapardel.

Citiți și Cele mai importante grupuri politice din Parlamentul European, conduse de germani. Cine este Udo Bullmann, noul lider al social-democraților europeni

Eurodeputatul social-democrat german, Udo Bullmann, a fost ales marți liderul Socialiștilor și Democraților Europeni din Parlamentul European, al doilea cel mai mare grup politic din legislativul european, după ce italianul Gianni Pittella a devenit membru al Parlamentului din țara sa natală.

Până în prezent vicepreședintele grupului S&D, Bullmann este membru în Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare a Parlamentului European și a fost co-raportor al legislativului european pentru Fondul European de Investiții Strategice, cunoscut și sub numele de ”Planul Juncker”.

Udo Bullmann este membru al social-democraților germani de mai multe decenii, și a intrat în Parlamentul European în anul 1999.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.