Connect with us

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu, mesaj pentru Jean-Claude Juncker: ”A fost o adevărată onoare pentru mine să fac parte din Comisia Juncker și să lucrez pentru o Europă mai unită și mai prosperă”

Published

on

© Corina Crețu/ Facebook

Fost comisar european pentru politică regională, eurodeputatul Corina Crețu afirmă într-o postare pe Facebook că a fost o adevărată onoare să facă parte din Comisia Juncker și să lucreze pentru o Europă mai unită și mai prosperă, care pune cetățeanul european în centrul priorităților sale.

Crețu, care a redevenit membru al Parlamentului European la 2 iulie 2019, a participat marți, în plenul de la Strasbourg la prezentarea mandatului lui Jean-Claude Juncker în fruntea executivului european.

”Au fost cinci ani încărcați, plini de provocări pentru Uniunea Europeană, dar cărora le-am făcut față alături de colegii mei, făcând parte dintr-o echipă unită și profesionistă. A fost o adevărată onoare pentru mine să fac parte din Comisia Juncker și să lucrez pentru o Europă mai unită și mai prosperă, care pune cetățeanul european în centrul priorităților sale. Mă bucur că de-a lungul mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională am reușit să reducem decalajele dintre regiunile Europei și să demonstrăm că politica de coeziune este un instrument cu adevărat eficient în acest sens”, a scris Crețu.

 

Aceasta a reamintit că în perioada în care a activat în Comisia Europeană a aprobat peste 60 de proiecte majore, a căror valoare depășește 50 de milioane EUR).

”Totodată, am făcut toate eforturile pentru a reduce birocraţia, a diminua legislaţia mult prea complicată, precum şi pentru a înlătura dificultăţile generate de felul în care se derulează achiziţiile publice – toate acestea fiind obstacole în calea unei absorbţii mai rapide a fondurilor europene. Rămân împăcată că eforturile mele au fost răsplătite prin respectul colegilor mei și a milioanelor de cetățeni europeni care au beneficiat de efectele pozitive ale politicii de coeziune”, a conchis Crețu.

Citiți și Jean-Claude Juncker, scrisoare de mulțumire pentru Corina Crețu: ”Rolul dumneavoastră în cadrul Comisiei Europene a fost indispensabil”

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu: Este nevoie de reciprocitate în relațiile UE-SUA. Vizele pentru români trebuie ridicate cât mai curând

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Eurodeputatul Corina Crețu (PRO România, S&D) este de părere că este nevoie de reciprocitate în relația dintre UE și SUA și că vizele pentru cetățenii români trebuie ridicate cât mai curând, după ce Parlamentul European a votat o rezoluție prin care solicită Comisiei Europene să pună capăt discriminării SUA privind obligativitatea vizelor pentru România, Bulgaria, Cipru și Croația.

“Am votat, în Parlamentul European, în favoarea rezoluției care cere Comisiei Europene să suspende exonerarea obligației de a deține viză pentru cetățenii SUA – așa cum este stabilit în mecanism de reciprocitate. Așa cum știți, în acest moment, cetățenii români (alături de bulgari, croați și ciprioți) sunt obligați să dețină viză la intrarea în SUA, în timp ce toți cetățenii celorlalte State Membre nu au această obligație. Este, așadar, o situație disproporționată care trebuie să ia sfârșit. Sunt o susținătoare a principiului solidarității între membrii UE, și mă bucur să văd că majoritatea covârșitoare a colegilor mei din Parlamentul European gândesc la fel. Nu putem avea o dublă măsură”, a spus Crețu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

Europarlamentarul român a subliniat că dacă adoptată de Parlamentul European va fi susținută și de statele membre, “ar trebui ca în maximum 24 de luni, SUA să elimine vizele pentru români – altfel, Uniunea Europeană va impune vize cetățenilor americani”.

“Sper ca, prin decizia Parlamentului European, să asistăm la îndreptarea acestei situații, nefiind prima dată când legislativul european solicită această măsură – care în definitiv nu este altceva decât îndreptarea unei situații incorecte cu care s-au confruntat și românii atât de mulți ani”, a completat ea.

Rezoluția adoptată de Parlamentul European îndeamnă Comisia Europeană să prezinte un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA, după cum este stabilit în așa-numitul mecanism de reciprocitate.

Continue Reading

Corina Crețu

Corina Crețu: Am votat în Parlamentul European pentru un mediu online mai sigur pentru cetățeni. Știrile false și discursul urii sunt nocive și induc panică

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Pandemia de coronavirus a demonstrat cât de nocive pot fi știrile false, discursul urii și dezinformarea, precum și conținuturile care pot induce panica în rândul cetățenilor, a afirmat miercuri eurodeputatul Corina Crețu (PRO România, S&D), subliniind că a “votat în Parlamentul European pentru un mediu online mai sigur pentru cetățeni”.

Eurodeputații au votat în această săptămână două “rapoarte de inițiativă legislativă” separate, în care i se solicită Comisiei Europene să abordeze și să combată deficiențele actuale din mediul online prin pachetul său de măsuri legate de Actul legislativ privind serviciile digitale, care urmează să fie prezentat în decembrie. 

Parlamentul solicită să se facă o diferență clară între conținutul ilegal și conținutul dăunător (regimul de răspundere juridică ar trebui să se aplice “conținutului ilegal” numai conform prevederilor din legislația europeană sau națională). Platformele nu ar trebui să folosească filtre de încărcare sau orice altă formă de control ex-ante pentru conținutul dăunător sau ilegal. Decizia finală privind caracterul legal sau ilegal al conținutului ar trebui să fie luată de un organism judiciar independent și nu la nivel privat, susțin eurodeputații. Conținutul dăunător, discursul de incitare la ură și dezinformarea ar trebui combătute prin obligații mai stricte în materie de transparență. De asemenea, cetățenii trebuie sprijiniți să dobândească și cunoștințe în domeniul mass-mediei și în cel digital în ceea ce privește diseminarea acestui tip de conținut.

“Prin votul pe care l-am acordat astăzi, am solicitat Comisiei Europene să combată aceste fenomene prin măsuri concrete și să aducă la zi normele europene privind comerțul online”, a mai spus Crețu, într-o postare pe Facebook, precizând că în calitate de raportor din partea Comisiei de Control Bugetar din Parlamentul European (CONT) pentru Raportul privind măsurile de prevenire a fraudelor în comerțul online, a militat entru combaterea mai strictă a acestor fenomene.

“Totodată, trebuie luate măsuri astfel încât cetățenii să poată înțelege și identifica mai ușor știrile care diseminează conținut dăunător și ilegal. Va trebui ca, de acum înainte, Uniunea Europeană să analizeze mai atent modul în care este generat conținutul personalizat, astfel încât acesta să nu se bazeze pe vulnerabilitățile personale, care în fond sunt caracteristice oricărui utilizator. E nevoie de mai multă transparență – cu precădere în privința politicilor de monetizare, iar acum e un bun moment să inițiem aceste schimbări atât de necesare. Votul de astăzi al Parlamentului European nu e unul îndreptat împotriva platformelor online, ci e unul care vizează protejarea utilizatorilor, a cetățenilor”, a mai spus ea.

Continue Reading

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu: Voi susține în continuare, de la Bruxelles, facilitarea accesului la fondurile europene pentru perioada bugetară 2021-2027

Published

on

© Corina Cretu - Facebook

Europarlamentarul Corina Crețu (PRO România, S&D) pledează în continuare pentru simplificarea procedurile privind utilizarea fondurilor europene.

„Facilitarea accesului la fondurile europene este, acum, mai importantă ca oricând, iar eu voi continua acest demers și acum, în calitate de Membră a Comisiei pentru Politică Regională și a Comisiei pentru Control Bugetar din Parlamentul European, în negocierile care privesc regulamentele de folosire a fondurilor europene pentru 2021-2027”, a scris Corina Crețu pe pagina de Facebook.

Reamintim faptul că, în timpul mandatului de comisar european pentru politică regională, Corina Crețu a înființat Grupul de Experți la Nivel Înalt cu scopul de a diminua birocrația privind accesul la fondurile europene.

„Ca urmare a acestei inițiative, accesarea fondurilor europene presupune astăzi mai puțină birocrație și modalități mai simple de solicitare a plăților. În 2018 am lansat documentul care prezintă cele 80 de măsuri de simplificare în politica de coeziune pentru 2021-2027. Activitatea acestui Grup de Experți s-a concentrat în special asupra pregătirii viitoarelor programe și evitarea întârzierilor, metode online și indicatori comuni pentru a face raportarea mai simplă pentru Statele Membre și beneficiari, precum și asupra unor criterii mai bine armonizate de evaluare a performanței investițiilor din politica de coeziune și controale mai puține și proporționale”, a mai explicat aceasta.

Corina Crețu speră ca toate Statele Membre – inclusiv România – să înțeleagă cât de „important este acest aspect pentru relansarea economică de care va fi atât de multă nevoie după pandemie.”

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

Dragoș Pîslaru3 hours ago

Dragoș Pîslaru: Cosmin Boiangiu, noul director executiv al Agenției Europene a Muncii, este un negociator excelent care a reușit să obțină victorii neașteptate pentru România

Marian-Jean Marinescu4 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: UE se așteaptă ca democrația și statul de drept să triumfe în alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru prosperitatea cetățenilor moldoveni

INTERVIURI5 hours ago

EXCLUSIV Expertul american Ian Brzezinski: Cu o administrație Trump sau o administrație Biden, prezența militară a SUA în România va crește. Sunteți un aliat care s-a ridicat la înălțimea așteptărilor

ENGLISH5 hours ago

EXCLUSIVE Ian Brzezinski, Senior Fellow Atlantic Council: With a Trump or Biden administration, US military presence in Romania will increase

CONSILIUL UE7 hours ago

La propunerea Germaniei, UE adoptă sancțiuni împotriva unor persoane din Rusia pentru atacul cibernetic împotriva Bundestagului și biroului Angelei Merkel

NATO8 hours ago

Miniștrii apărării din țările NATO au decis crearea unui centru spațial în Germania pentru protejarea sistemelor aliate împotriva amenințărilor

U.E.10 hours ago

România a câștigat șefia Autorității Europene a Muncii: Diplomatul Cosmin Boiangiu a fost ales în funcția de director executiv

U.E.10 hours ago

Eurostat: Deficitul guvernamental în zona euro și în UE a atins un nivel fără precedent, în trimestrul al doilea

Corina Crețu11 hours ago

Eurodeputatul Corina Crețu: Este nevoie de reciprocitate în relațiile UE-SUA. Vizele pentru români trebuie ridicate cât mai curând

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI11 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Digitalizarea economiei europene reprezintă o mare provocare, căreia vom putea să îi facem față doar printr-o reglementare antentă a tuturor domeniilor implicate

ROMÂNIA3 days ago

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Urmează discuţii foarte dure cu agenţiile de rating şi cu Comisia Europeană

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI7 days ago

Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru politica de transport a UE: Comisia Europeană trebuie să prioritizeze finalizarea coridoarelor strategice și alocarea integrală a fondurilor pentru atingerea acestui obiectiv

ROMÂNIA7 days ago

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: România a atras în acest an fonduri europene pentru agricultură de peste două miliarde de euro

Dragoș Pîslaru1 week ago

Dragoș Pîslaru: Pandemia este o lovitură, dar și un moment în care putem face tranziția de la o piața reactivă și inflexibilă la una dinamică

U.E.1 week ago

COVID-19: Noi recomandări privind coordonarea restricțiilor de călătorie în UE. Platforma „Re-open EU”, actualizată permanent cu date noi privind călătoriile

ENGLISH1 week ago

COVID19: regions and cities demand simplified access to EU funds and sufficient time to invest on recovery

U.E.1 week ago

Barometrul regional și local al UE avertizează că pandemia COVID-19 riscă să creeze o generație de tineri „pierdută”

Cristian Bușoi1 week ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Energie din PE, schimb de opinii cu directorul DG Energie din Comisia Europeană: Numai prin îmbunătățirea energetică a clădirilor, UE și-ar putea reduce consumul de energie cu cel puțin 6%

Dragoș Pîslaru1 week ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Digitalizarea României necesită o reconfigurare „din temelii” a societății, operând mai incluziv din perspectiva competențelor digitale

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru educație din PE: UE poate contribui la eficientizarea unor decizii publice luate în România în aceea ce privește cheltuirea banilor europeni, dar și în ceea ce privește generațiile următoare

Advertisement
Advertisement

Trending