Connect with us

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Sănătatea în toate politicile, o condiție esențială pentru marea resetare a întregii Europe

Published

on

© Calea Europeană/ Zaim Diana

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Cercetare și Industrie din Parlamentul European, dar și în calitate de negociator al PE pentru programul EU4Health, reiterează importanța prezenței sănătății în toate politicele la nivel european.

„Sănătatea în toate politicile. Este misiunea mea ca raportor al Programului pentru Sănătate al Uniunii Europene și o condiție esențială pentru marea resetare a întregii Europe. Am susținut acest lucru astăzi la evenimentul “European Green Deal and Public Health Union priorities as regards Public Health”, a scris deputatul european într-o postare pe pagina de Facebook.

Cristian Bușoi susține că sănătatea noastră are o strânsă legătură cu mediul înconjurător: „Combaterea schimbărilor climatice, obiectivul Green Deal, va avea un beneficiu enorm pentru sănătatea publică. Astăzi, unul din opt decese din Europa sunt cauzate de poluare. Mai mult decât atât, un mediu curat și oamenii sănătoși aduc bunăstare.”

Potrivit europarlamentarului, Acordul Verde va avea un impact imediat asupra sectorului energetic, sectorului transporturilor, agriculturii și va transforma Uniunea într-una eficientă din punct de vedere al resurselor și, în același timp, competitivă, asigurând creșterea economică.

„Pentru o Europă curată, sănătoasă, competitivă și cu un nivel de trai ridicat avem la dispoziție 750 miliarde euro în următorii ani, prin Next Generation EU. Este un buget fără precedent, la fel ca și cel pentru Programul de Sănătate al UE, pentru care am reușit să obțin, cu ajutorul colegilor mei, care m-au susținut și au votat raportul meu, 5,1 miliarde euro, cea mai mare sumă din istoria UE”, a conchis acesta în mesajul său.

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Cristian Bușoi

Cristian Bușoi pledează pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare: Joacă un rol important în campania de informare corectă a populației

Published

on

© Cristian Bușoi/ Facebook

Eurodeputatul Cristian Bușoi, vicepreședinte al PNL și raportor al PE pentru Programul de Sănătate al UE, a pledat marți pentru implicarea medicilor de familie pentru a avea succes cu procesul de vaccinare, dar așteptarea ca medicii să facă mai mult decât fac deja, fără un stimulent financiar adecvat, este nerealistă.

“Este clar la acest moment că trebuie căutate soluții pentru o implicare mai bună a medicilor de familie în campania de vaccinare. Apelul meu către aceștia este să facă un efort, peste ce știu că fac deja, și să se implice cât pot de mult, pentru că este un moment dificil în care românii au nevoie de ei, ca să putem mișca lucrurile, mai repede, spre normalitate. Avem nevoie de stimularea suplimentară pentru medicii de familie implicați în campania de vaccinare și în campaniile mobile, care ajută persoanele nedeplasabile sau pe cele care se află în zonele rurale greu accesibile. Trebuie acceptat că medicii de familie sunt profesioniști, solicitați deja de o muncă intensă la cabinete, unde fac și consiliere pentru vaccinare și unde urmăresc și posibilele efectele adverse în cazul celor vaccinați. O parte dintre medicii de familie sunt activi în centrele de vaccinare din țară, unii dintre ei chiar coordonând centrele, iar alții, peste 2.000, se află în centrele de permanență, după programul de la cabinet”, a spus Bușoi, într-un comunicat de presă.

El a arătat că sunt multe instituții ale administrației publice locale în municipii, care, dacă se organizează, pot pune la punct o adevărată infrastructură mobilă care să furnizeze medicilor de familie kiturile de vaccinare (seringile și EpiPen-urile) pentru a-i scuti pe aceștia de un drum în plus.

“Eventual, o astfel de colaborare ar putea fi stabilită printr-o procedură clară, pentru că astfel de campanii de vaccinare vor mai fi de-a lungul anilor, iar procedurile trebuie să fie bine definite, pentru ca medicii, autoritățile, casele de asigurări și DSP-urile să poată colabora fără sincope”, a adăugat europarlamentarul.

Potrivit acestuia, medicii de familie joacă un rol important și în campania de informare corectă a populației și în combatarea fenomenului fake news.

“Ei sunt primii care vin în contact cu pacienții, iar oamenii au încredere în sfaturile lor. În special în mediul rural, implicarea medicilor de familie, care trebuie răsplătiți corect, este esențială pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare și informarea corectă a pacienților privind beneficiile vaccinurilor și utilitatea lor în oprirea pandemiei și revenirea la normalitate. Pentru toate acestea, avem nevoie de o procedură clară, în care să fie prinsă inclusiv răsplătirea medicilor de familie pentru eforturile lor”, a conchis Cristian Bușoi.

Continue Reading

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Este necesară o lege ”echilibrată” care să nu pună în pericol libera exprimare, dar care să sancționeze dezinformarea

Published

on

© Cristian Bușoi - Facebook

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, a participat ieri la audierea Comitetului special pentru intervenția străină în toate procesele democratice din Uniunea Europeană, inclusiv dezinformarea (INGE), iar cu acest prilej a reamintit pericolul produs de rețelele sociale cu privire la dezinformare și incitare la ură.

„Social Media ne-a schimbat intens lumea în ultimii 20 de ani: începând ca un produs de nișă cu puțini utilizatori, platformele de social media s-au extins rapid și sunt utilizate de miliarde de utilizatori în zilele noastre. Astăzi aproape toată lumea care are acces la internet folosește social media într-o formă sau alta”, a transmis deputatul european.

Cu toate acestea, Cristian Bușoi susține că există și o parte întunecată: „De rețelele sociale, viteza tot mai mare a internetului și transmiterea instantanee a mesajelor profită astăzi și grupurile care incită la ură și violență, care promovează știri false, care încearcă să intervină și să schimbe cursul alegerilor din întreaga lume. Chiar acum ne confruntăm când ar trebui să fim mai uniți decât oricând în jurul cercetării și al științei pentru a opri pandemia, ne confruntăm peste tot în lume cu campanii agresive de fake news și fake science, care profită de temerile oamenilor și răspândesc neîncrederea și teama. Răspândirea dezinformării despre vaccinuri este o problemă masivă de sănătate publică, care a prins rădăcini în urmă cu câțiva ani.”

„În Comisia ITRE pe care o conduc în Parlamentul European ne-am asumat misiunea de a găsi răspuns la doua întrebări esențiale. Cât din responsabilitate aparține furnizorilor de servicii digitale? și La ce nivel trebuie să stabilim decizii politice? În ITRE lucrăm deja intens la Legea serviciilor digitale și vom coopera intens cu Comisia pentru Piață Internă, IMCO, care va conduce acest dosar”, se mai arată în mesajul europarlamentarului.

În finalul intervenției sale, Cristian Bușoi, a conchis că este necesară o lege echilibrată, „care să nu pună în pericol dreptul la liberă exprimare, dar care în același timp să sancționeze dezinformările și manipularea.”

Continue Reading

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi, mesaj de Ziua Europei: Să rămânem împreună și să scriem mai departe un capitol curajos despre o Europă liberă, democratică, sănătoasă

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a făcut apel la solidaritatea care ”ne dă curaj, ne inspiră și ne întărește” pentru a scrie ”mai departe un capitol curajos despre o Europă liberă, democratică, sănătoasă, care respectă democrația și drepturile omului”.

”Libertate, solidaritate și democrație, deschidere pentru inovare și oportunitate. Aceasta este Europa. Iar România independentă, astăzi parte din Europa unită, ne oferă garanția stabilității și a prosperității. (…) Europa unește oameni pentru oameni. Rămânem uniți și lucrăm împreună. Pentru democrație, pentru pace, pentru prosperitate, pentru sănătate și un viitor mai bun. Ducem mai departe crezul lui Robert Schuman, care ne-a propus acum mai bine de 70 de ani un gest de solidaritate. Solidaritatea ne dă curaj, ne inspiră și ne întărește”, a precizat Bușoi într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei.

Europarlamentarul român a amintit și de eforturile ”tehnologice, financiare și de cunoaștere fără precedet” pentru a găsi un vaccin ”pentru a învinge virusul care a dat peste cap întraga planetă”.

”În lupta cu pandemia am demonstrat că suntem toți pentru unul și unul pentru toți. Printr-un efort tehnologic, financiar și de cunoaștere fără precedent, am luptat împreună să găsim un vaccin pentru a învinge virusul care a dat peste cap întreaga planetă și, am reușit. Suntem deja pe drumul care ne face învingători în lupta cu boala. Dacă am fi lucrat separat, rezultatele nu ar fi fost aceleași”, a transmis Cristian Bușoi.

La 71 de ani de la momentul în care ministrul francez de externe de la acea vreme, Robert Schuman, rostea declarația care îi poartă numele, ce a devenit stâlpul de susținere al construcției europene de astăzi, liderii europeni marchează acest moment prin scrierea unei noi file de istorie, lansând tot în Franța, la Strasbourg, Conferința privind viitorul Europei, prin care invită cetățenii să își lase amprenta asupra viitorului Europei și politicilor sale. 

Continue Reading

Facebook

Team2Share

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Ursula von der Leyen, după cina de lucru cu Florin Cîțu: Lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare și reziliență, cât mai curând posibil

S&D12 hours ago

PES Women și Partidul Socialiștilor Europeni fac presiuni pentru ratificarea integrală a Convenției de la Istanbul și punerea în aplicare a acesteia de către toate statele membre ale UE

ROMÂNIA12 hours ago

MAE anunță că Rusia l-a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar al Ambasadei României la Moscova, ca răspuns la mișcarea Bucureștiului

Mircea Hava13 hours ago

Mircea Hava regretă lipsa consultărilor cu eurodeputații români pe tema PNRR: Dacă nu ne ducem foarte bine pregătiți la sfârșitul lui mai, nu ne vom întoarce cu 29,2 mld. de euro

Corina Crețu13 hours ago

Eurodeputatul Corina Crețu: Comunicarea cu cetățenii trebuie să devină, tot mai mult, o prioritate a Uniunii Europene

Cristian Bușoi13 hours ago

Cristian Bușoi pledează pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare: Joacă un rol important în campania de informare corectă a populației

NATO15 hours ago

VIDEO Klaus Iohannis și Andrzej Duda, la exercițiul militar “Justice Sword 21”: Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic al NATO

NATO15 hours ago

VIDEO Opt convoaie militare ale Forței de Reacție Rapidă a NATO au intrat în România pentru exercițiul Noble Jump 2021

INTERNAȚIONAL15 hours ago

Șeful diplomației UE, Josep Borrell: Următoarea rundă a dialogului Belgrad-Pristina va avea loc la finalul lunii iunie

ROMÂNIA15 hours ago

Florin Cîțu: Merg la Bruxelles să mă asigur că vom avea un PNRR aprobat cu prioritățile noastre. Este nevoie să accelerăm ritmul economiei

Mircea Hava13 hours ago

Mircea Hava regretă lipsa consultărilor cu eurodeputații români pe tema PNRR: Dacă nu ne ducem foarte bine pregătiți la sfârșitul lui mai, nu ne vom întoarce cu 29,2 mld. de euro

NATO1 day ago

Klaus Iohannis, către Joe Biden, la summitul B9: Pledez pentru o creștere a prezenței militare a SUA în România și sudul flancului estic al NATO

NATO2 days ago

Secretarul general al NATO: Participarea lui Joe Biden la Summitul “București 9” demonstrează angajamentul SUA de a întări Alianța Nord-Atlantică

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: Prezența lui Joe Biden și a lui Jens Stoltenberg la summitul B9 arată că am reușit să creștem reziliența și postura de descurajare a NATO pe flancul estic

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Comisarul european Adina Vălean anunță că trenul Connecting Europe Express își va începe călătoria de promovarea a transportului feroviar verde în toamnă. Pe 18 septembrie, trenul se va opri și la București

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Moment istoric la Strasbourg. Emmanuel Macron și liderii instituțiilor UE au lansat Conferința privind viitorul Europei: Să ne scriem noi înșine noile noastre legende

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Conferința privind viitorul Europei reprezintă oportunitatea de a construi un nou scop comun

PARLAMENTUL EUROPEAN3 days ago

Președintele PE, la lansarea Conferinței privind Viitorul Europei: Dacă reflecțiile cetățenilor implică o actualizare a Tratatelor, să fim curajoși! Nu ar trebui să existe niciun tabu legat de modul în care funcționează UE

Dragoș Pîslaru3 days ago

Dragoș Pîslaru: Prima idee pentru viitorul Europei este legătura dintre economic și social. Europa nu este doar despre milioane de euro, ci despre milioane de cetățeni

Dragoș Pîslaru5 days ago

Dragoș Pîslaru, înaintea Summitului Social de la Porto: Dacă nu înțelegem că trebuie să integrăm categoriile vulnerabile, ne punem valorile democrației în pericol

Advertisement
Advertisement

Trending