Connect with us

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Scopul misiunii anti-cancer în Europa este de a crește rata de supraviețuire la 75% până în 2030

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Cercetare (ITRE) din Parlamentul European și raportor al Legislativului pentru viitorul program de sănătate al Uniunii Europene, susține că scopul misiunii anti-cancer în Europa este de a crește rata de supraviețuire la 75% până în 2030, comparativ cu 47%, în prezent.

„Vom putea face acest lucru dacă acordăm o atenție mai mare: prevenirii, tratamentului și îngrijirii bolnavilor pe toată perioada vieții. Avem nevoie în fiecare țară membră UE de Planuri Naționale de Control adaptate la nevoile pacienților, actualizate în mod regulat și sprijinite de Comisia Europeană, așa cum am solicitat în repetate rânduri ca raportor al Programului de Sănătate EU4Health”, a transmis Cristian Bușoi în urma unui dialog cu profesorul Christoph Zielinski, președintele Academiei CECOG, a cărei activitate se concentrează pe definirea standardelor de calitate pentru îngrijirea pacienților oncologici.

Potrivit europarlamentarului liberal, o asistență echitabilă pentru pacienții bolnavi de cancer din Uniunea Europeană este posibilă numai printr-un plan de bază, care să includă screening, diagnostic timpuriu, tratament și îngrijire.

„Lupta cu cancerul nu este ușoară și are multe necunoscute, cum am mai spus, dar nu este nici imposibilă. Avem 35.000 de cazuri noi de cancer pediatric în fiecare an și 6.000 de decese în rândul copiilor și tinerilor. Dacă suntem bine organizați, dacă avem curaj să luăm deciziile corecte, nu pe cele populare, vom reuși să răsturnăm statistica”, a mai adăugat Cristian Bușoi.

Reamintim că lupta împotriva cancerului pediatric este inițiată de Cristian Bușoi, în calitate de responsabil din partea Comisiei ENVI pentru Programul de Cercetare al UE și asumată de Comisia Europeană ca misiune prioritară.

Citiți și: Cristian Bușoi, raportorul Parlamentului European pentru Programul UE de sănătate: Am prioritizat lupta împotriva cancerului pediatric pe agenda europeană

Cristian Bușoi face parte din cea mai mare familia politică a Parlamentului Europeam, grupul PPE fiind un puternic susținător al luptei împotriva cancerului la nivelul Uniunii Europene. 

Popularii europeni sunt cei care au solicitat înființarea la nivelul Parlamentului European o comisie specială dedicată luptei împotriva cancerului, acest lucru s-a și realizat. Comisia specială și-a început activitatea la sfârșitul lunii septembrie.

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Cristian Bușoi

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie din PE: Voi ajuta zonele dependente de cărbune și de industria grea a oțelului, printre ele aflându-se și regiuni din România, în tranziția către o economie verde

Published

on

© Cristian Bușoi/ Facebook

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European și-a asumat angajamentul de a ajuta zonele afectate puternic, dependente de cărbune și de industria grea a oțelului, precum unele regiuni din România, în tranziția către o economie verde.

”Misiunea mea este să ajut zonele afectate puternic dependente de cărbune și de industria grea a oțelului în tranziția către o economie verde. Printre acestea se numără și importante regiuni din România (Oltenia, Valea Jiului), care trebuie să folosească acest fond în mod eficient pentru a nu rămâne în urmă și a-și păstra competitivitatea pe piață”, a transmis Bușoi într-un mesaj pe Facebook, care este și raportor al instituției europene legislative pentru Programul de cercetare al Fondului de cercetare pentru cărbune și oțel.

Potrivit Comisiei Europene, prin acest program, anual, sunt alocate aproximativ 40 de milioane de euro către universități, centrelor de cercetare și companiilor pentru a finanța proiecte în domeniul oțelului și cărbunelui.

”Am reușit deja să obținem, în Europa, rezultate excelente de cercetare în multe domenii tehnologice și avem nevoie să menținem acest trend foarte bun și în următorii ani, mai ales în industria siderurgică și pentru regiunile care folosesc mult cărbune și se află în perioada de tranziție către economia verde”, a mai spus Cristian Bușoi.

Mesajul eurodeputatului român vine în contextul în care industria europeană asigură peste 36 de milioane de locuri de muncă directe și contribuie decisiv la creșterea economiei. ”Trebuie să o protejăm în fața principalilor competitori, precum China, și să accelerăm investițiile în tehnologii de ultimă generație”, a semnalat președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Acesta a punctat că există instrumente financiare.

Pe lângă Fondul RFCS, există Programul Horizon Europe, cu un buget agreat de 95,5 miliarde euro (cu 30% mai mare decât Horizon 2020), care va menține UE în fruntea cercetării și inovării globale. ”Trebuie să avem însă și curajul deciziilor asumate pentru ca tranziția să se facă echilibrat în toate regiunile UE”, consideră Cristian Bușoi.

Programul Orizont Europa, cel mai ambițios program de cercetare al UE până în prezent, a devenit operațional din 2021 când a introdus o serie de caracteristici noi față de predecesorul sau programul Orizont 2020, pentru a continua să aducă o schimbare reală în viața cetățenilor și a societății în ansamblu

Orizont Europa este o parte esențială a punerii în aplicare a „O agendă europeană reînnoită pentru cercetare și inovare — șansa Europei de a-și modela viitorul”.

Această agendă, discutată în cadrul reuniunii liderilor UE de la Sofia din mai 2019, a evidențiat măsurile necesare pentru a asigura competitivitatea Europei la nivel mondial.

Programul Orizont Europa, propus de Comisie în iunie 2018 ca parte a bugetului UE pe termen lung pentru perioada 2021-2027, este cel mai ambițios program de cercetare și inovare de până acum și va menține UE în avangarda cercetării și inovării la nivel mondial.

Continue Reading

Cristian Bușoi

Cristian Bușoi, responsabil al PE pentru relația cu EMA, anunță că vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca ar putea fi aprobat pe 29 ianuarie: Încă o dovadă de implicare pentru oprirea pandemiei

Published

on

© Cristian Busoi/ Facebook

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), responsabil al Parlamentului European pentru relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunță că vaccinul produs de AstraZeneca și Universitatea Oford ar putea primi aviz pozitiv pentru pentru introducerea pe piața din UE a vaccinului pe 29 ianuarie.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că a primit din partea companiei AstraZeneca o cerere de autorizare condiţionată pe piaţa europeană a vaccinului său dezvoltat împotriva COVID-19 în colaborare cu Universitatea Oxford.

”Încă o dovadă de implicare și profesionalism din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA) pentru oprirea pandemiei COVID-19. Ar fi al treilea vaccin disponibil pentru cetățenii români și toți ceilalți cetățeni europeni și o dovadă clară că știința și priceperea tuturor echipelor de cercetători, care au muncit sub o presiune uriașă, vor câștiga lupta cu virusul SARS COV 2”, a reacționat într-un mesaj pe Facebook eurodeputatul român.

Serul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca ar intra astfel în categoria vaccinurilor autorizate de Uniunea Europeană, după ce cele produse de compania americană Moderna și societatea germano-americană BioNTech-Pfizer au parcurs aceleași proceduri. 

Cristian Bușoi și-a exprimat încrederea în ”evaluarea specialiștilor EMA. Ca responsabil al Parlamentului European pentru relația cu EMA sunt conectat în permanență la informații privind munca profesioniștilor din Agenție și am garanția că avizele sunt oferite numai după o evaluare minuțioasă a calității, siguranței și eficacității vaccinurilor”, a completat europarlamentarul.

Până în prezent, Executivul european a stabilit acorduri cu șase producători de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru aproximativ două miliarde de doze, după cum urmează: CureVac (405 milioane), AstraZeneca (400 de milioane), Johnson&Johnson (400 de milioane), Sanofi-GSK (300 de milioane), Pfizer-BioNTech (600 de milioane) şi Moderna (160 de milioane).

Continue Reading

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi, despre protestele violente de la Washington: Principiul statului de drept va funcționa și pe mai departe în statul cu cea mai puternică democrație

Published

on

©️ Cristian Bușoi/ Facebook

Europarlamentarul Cristian Bușoi susține că lucrurile vor reveni la normal în SUA după protestele violente de la clădirea Capitoliului din Washington, datorită instituțiilor americane puternice cu reguli dure și legi funcționale.

„SUA are instituții puternice și un stat consolidat, cu reguli dure și legi funcționale, ceea ne conferă încrederea că evenimentele de aseară vor fi sancționate. Sunt sigur că lucrurile vor evolua pozitiv și vor reveni la normal”, a scris Cristian Bușoi pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, Cristian Bușoi are convingerea că principiul „rule of law (stat de drept, en, n.r.) va funcționa și pe mai departe în statul cu cea mai puternică democrație”: „Am toată încrederea în instituțiile statului american și în cetățenii săi, că vor trece cu bine peste aceste evenimente provocate de un grup minoritar, care a depășit cadrul legal și a recurs la acte huliganice”, a mai adăugat acesta.

Congresul Statelor Unite a validat joi rezultatele alegerilor prezidențiale din noiembrie anul trecut, Joe Biden urmând să devină cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii la 20 ianuarie.

Procesul de certificare a alegerii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA de către Congresul american reprezintă ultima etapă înaintea ceremoniei de inaugurare din 20 ianuarie, după ce fostul vicepreședinte a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020 cu peste 81 de milioane de voturi, iar la 14 decembrie a obținut și majoritatea voturilor, 306 la 232, în Colegiul Electoral în urma competiției cu Donald Trump.

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, într-o demonstrație violentă fără precedent în ultimele două secole pentru clădirea Congresului american.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate la Capitoliu.

Ulterior, Congresul Statelor Unite şi-a reluat sesiunea consacrată certificării victoriei lui Joe Biden la prezidenţiale.

Continue Reading

Facebook

Dacian Cioloș15 hours ago

Dacian Cioloș, liderul Grupului Renew Europe din PE, recomandă cetățenilor europeni să vadă și să voteze documentarul ”Colectiv“, unul dintre cele trei filme nominalizate la Premiul LUX al Publicului European

ROMÂNIA15 hours ago

MApN: Aproximativ 250.000 de seringi și 100.000 de ace necesare campaniei de vaccinare au fost aduse din Qatar cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI16 hours ago

Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”

Dan Motreanu16 hours ago

Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru siguranță alimentară din PE, cere Comisiei Europene o evaluare a nivelului de autosuficiență alimentară a fiecărui stat membru și elaborarea de planuri de urgență în situații de criză

ROMÂNIA16 hours ago

Marian Petrache: După opt ani de muncă, proiectul din timpul mandatelor mele de președinte al CJ Ilfov, cel de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare, a fost aprobat de Comisia Europeană

ȘTIRI POZITIVE18 hours ago

Maramureșul și Bucovina, recomandate de cotidianul american New York Times ca destinații de vacanță pe timp de pandemie

Eugen Tomac18 hours ago

Eurodeputatul Eugen Tomac salută poziția Comisiei Europene cu privire la inițiativa cetățenească ”Minority Safepack”: A anunțat cât se poate de clar că nu va legifera pe domenii ce nu țin de competența sa

U.E.19 hours ago

Armin Laschet, aliat al Angelei Merkel, a fost ales președinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german

ROMÂNIA20 hours ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

Dacian Cioloș22 hours ago

Ivan Patzaichin, însărcinat să conducă procesul de desemnare a viitorului guvernator al Deltei Dunării. Dacian Cioloș: Va forma un grup consultativ reprezentativ care va propune o listă scurtă de candidați

ROMÂNIA20 hours ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.5 days ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă3 weeks ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

ROMÂNIA3 weeks ago

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

ROMÂNIA3 weeks ago

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală. România va avea 10 milioane de doze de vaccin, 140.000 fiind distribuite săptămânal

ROMÂNIA3 weeks ago

Președintele Klaus Iohannis: Campania de vaccinare anti-COVID-19 începe în România și în toată UE pe 27 decembrie. Vaccinul este sigur și eficient, autorizat la cele mai înalte standarde europene

ROMÂNIA4 weeks ago

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul Guvern: S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis. Acum, la treabă!

ROMÂNIA4 weeks ago

Guvernul Cîțu a fost învestit de Parlament. Membrii noului Cabinet vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

CONSILIUL EUROPEAN4 weeks ago

Angela Merkel, Klaus Iohannis și ceilalți lideri UE fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate: Prin eforturi comune și cu ajutorul vaccinului anti-COVID-19 punem baza unui 2021 sigur și prosper

Advertisement
Advertisement

Trending