Connect with us

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu, despre avizul favorabil primit de Adina Vălean în comisia TRAN: Este ”un succes liberal la Bruxelles”

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) salută avizul favorabil pe care l-a primit candidatul desemnat pentru funcția de comisar european din partea României, în persoana deputatului european, Adina Vălean și consideră acest rezultat ”un succes liberal la Bruxelles”.

Candidatura lui Vălean a trecut cu 36 de voturi pentru, fiind necesară o majoritate de două treimi din membrii Comisiei TRAN.

Potrivit surselor citate, Adina Vălean a fost votată de cinci grupuri politice (PPE, S&D, Renew Europe, ECR și GUE), nu a primit votul extremei drepte, în timp ce Verzii au solicitat o nouă rundă de întrebări suplimentare.

Dan Motreanu a reamintit totodată, prioritățile pe care viitorul comisar european, Adina Vălean și le-a setat pentru noua funcție, precum eliminarea emisiilor de carbon până în 2050, elaborarea unei strategii europene pentru mobilitate durabilă și inteligentă, susținerea și finanțarea cercetării pentru identificarea de noi combustibili durabili, precum și încurajarea cetățenilor europeni în a folosi automobile nepoluante.

Potrivit europarlamentarului Dan Motreanu, deblocarea Dosarului pentru Cerul Unic European este ”esențială pentru micșorarea duratei de zbor între destinațiile din interiorul UE”, acest punct fiind pe agenda viitrului comisar Adina Vălean

”Colega mea a mai promis o strânsă colaborare cu Parlamentul European pentru atingerea tuturor obiectivelor Comisiei și a subliniat că domeniul Transporturilor reprezintă peste 11 milioane de locuri de muncă și 5% din PIB-ul UE”, a mai menționat acesta în mesajul de pe pagina oficială de Facebook.

 

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu: ”Premiul Charlemagne acordat Președintelui României este un prilej de bucurie pentru fiecare român”

Published

on

© Dan Motreanu- Facebook

Eurdeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) salută distincția internațională pe care o va primi președintele Klaus Iohannis prin acordarea Premiului Charlemagne: ”Acest premiu acordat Președintelui României este un prilej de bucurie pentru fiecare român”.


”Prin tradiţie, ceremonia de decernare are loc în sala festivă a Primăriei oraşului Aachen în ziua în care se sărbătoreşte Înălţarea Domnului. Lui Klaus Iohannis îi va fi înmânat premiul anul viitor în data de 21 mai”, mai transmite acesta pe pagina de Facebook.

 

Preşedintele Klaus Iohannis va primi anul viitor premiul Carol cel Mare acordat de oraşul german Aachen pentru merite europene.

Anunţul a fost dat publicităţii de conducerea Societăţii de Decernare a Premiului Internaţional Carol cel Mare, informează Deutsche Welle.

Consiliul director al Societăţii de Decernare a Premiului Internaţional Carol cel Mare, format din 17 membri, a precizat că anul viitor va fi omagiat “un militant proeminent pentru valorile europene, pentru libertate şi democraţie, pentru drepturile minorităţilor şi diversitate culturală”. Cu mare angajament şi succes , Klaus Iohannis a condus România pe calea unei politici pro-europene şi de apărare a statului de drept – se mai arată în motivarea deciziei. În plus, consiliul director evidenţiază că preşedintele României întăreşte Uniunea Europeană, îşi asumă ţelurile ei şi stimulează cooperarea între ţările membre. Prestaţia sa reprezintă unul din cele mai mari progrese sub aspectul integării, din 1989 încoace – se mai menţionează în comunicat. Societatea din Aachen elogiază de asemenea meritele viitorului laureat în privinţa apărării statului de drept şi a independenţei justiţiei din România.

Premiul Carol cel Mare se decernează anual începând din anul 1950 unor personalităţi care s-au remarcat prin activitatea depusă în slujba ideii europene şi poartă numele împăratului medieval considerat părintele Europei unite. Cu acest premiu au fost onoraţi, de-a lungul timpului, între alţii: Papa Francisc, Winston Churchill, Helmut Kohl, Angela Merkel, François Mitterrand şi regina Beatrix a Olandei. Anul trecut prestigioasa distincţie a revenit preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, iar în acest an secretarului general al ONU, António Guterres.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): Popularii europeni vor fi și în acest ciclu instituțional liderii schimbării pentru protejarea planetei și pentru un viitor mai bun pentru toți europenii

Published

on

© Dan Ștefan Motreanu/Facebook

Popularii europeni vor fi și în acest ciclu instituțional liderii schimbării pentru protejarea planetei și pentru un viitor mai bun pentru toți europenii, este mesajul transmis de eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), cu prilejul prezentării ,,Pactului Ecologic European”, de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unei postari pe Facebook.

,,Pentru Grupul PPE din Parlamentul European, familie politică din care face parte și PNL, această ambiție este mai mult decât un acord. Este o promisiune pentru viitorul copiilor și nepoților noștri. Este o acțiune care transformă acțiunea climatică într-un obiectiv care să aducă tuturor statelor membre, inclusiv României, creștere economică și, implicit, un nivel de trai mai bun și mai sănătos. Noi, popularii europeni, am demonstrat și până acum că avem soluții la toate provocările serioase cu care s-a confruntat UE de-a lungul ultimilor ani și sunt convins că și acum vom fi liderii schimbării pentru protejarea planetei și pentru un viitor mai bun pentru toți europenii. Inițiativele noastre au adus deja mai mulți bani pentru cercetare și inovare și am certitudinea că în Europa se vor dezvolta și agricultura ecologică și industria curată, prietenoasă cu mediul, care vor genera locuri de muncă pentru toată lumea”, a spus eurodeputatul PNL.

Pactul Ecologic European este o inițiativă istorică ce are ca scop transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic, până în 2050.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), reacție la rezultatele slabe ale elevilor români la testele PISA: În absența educației adaptate nevoilor prezente nu vom putea construi o Românie productivă, dinamică și competitivă pe piața europeană

Published

on

© Dan Ștefan Motreanu/Facebook

,,În absența educației adaptate nevoilor prezente, fără investiții și o viziune clară pentru viitor, nu vom putea construi o Românie productivă, dinamică și competitivă pe piața europeană”, este mesajul transmis de eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) după publicarea raportului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind rezultatele dezamăgitoare ale elevilor din România la testele PISA 2018, se arată într-o postare pe Facebook. 

,,O zi tristă pentru învățământul românesc. Rezultatele din raportul PISA 2018, care arată performanța din sistemul de învățământ, plasează România la coada clasamentului cu cele mai slabe rezultate din ultimii nouă ani, atât la citire, cât și la matematică și științe. Aceste date statistice reprezintă un serios semnal de alarmă pentru viitorul nostru”, scrie eurodeputatul PNL. 

Evaluarea PISA arată nivelul de pregătire a elevilor de 15 ani la disciplinele matematică, științe și citire. Potrivit documentului, rezultatele înregistrate de România sunt extrem de slabe, țara noastră ocupând locul 47 din 79 de țări analizate, în timp ce clasamentul este condus de China, Estonia și Canada. La polul opus se situează Republica Dominicană, Filipine și Spania. Mai exact, 44%  dintre elevii români nu înțeleg ce citesc, iar 47% nu reușesc să rezolve operații matematice de bază.

,,În absența educației adaptate nevoilor prezente, fără investiții și o viziune clară pentru viitor, nu vom putea construi o Românie productivă, dinamică și competitivă pe piața europeană”, a avertizat Dan Motreanu, care, totodată, și-a exprimat încrederea că programul România Educată, asumat de președintele Klaus Iohannis, împreună cu guvernul liberal ,,vor reuși să răstoarne aceste statistici negative și să reașeze sistemul de educație”. 

 

Continue Reading

Facebook

Europarlamentarul Clotilde Armand, Renew Europe, organizează Conferința „Europa de Vest vs. Europa de Est? Nu. O Europă mai convergentă” București, vineri, 13 decembrie a.c., începând cu orele 11:00, la hotel Hilton – Athénée Palace, Salon Le Diplomat

Advertisement
Advertisement

Trending