Connect with us

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): Parteneriatul Strategic cu Japonia, încă un rezultat al eforturilor președintelui Klaus Iohannis pentru o Românie puternică pe plan internațional

Published

on

© Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), membru supleant în Delegația Parlamentului European pentru relațiile cu Japonia, a salutat luni ”rezultatul pozitiv” al întâlnirii pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o, în Japonia, cu prim-ministrul nipon Shinzo Abe.

”Această reuniune, desfășurată ca parte a unui cadru solemn prilejuit de ceremonia de întronare a noului împărat al Japoniei, a avut rolul de a construi pe baza anunțului comun pe care cei doi lideri l-au făcut, în ianuarie 2018, privind lansarea Parteneriatului Strategic bilateral. Mă bucur că astăzi a fost anunțat faptul că Parteneriatul va fi lansat în 2021. Este încă un rezultat al muncii și eforturilor președintelui Klaus Iohannis pentru o Românie puternică și respectată pe plan internațional. Ca membru supleant în Delegația Parlamentului European pentru relațiile cu Japonia pot să vă spun că este un rezultat foarte bun și pentru Uniunea Europeană”, a declarat Motreanu pentru CaleaEuropeană.ro.

Președintele Klaus Iohannis, aflat în premieră într-o vizită în Japonia, și premierul nipon Shinzo Abe au anunțat luni, la Tokyo, intenția lor ca lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia să aibă loc în anul 2021, în contextul aniversării a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state. Mai mult, Iohannis și Abe au discutat și despre ”stimularea investițiilor japoneze în România” și despre ”strângerea cooperării în domeniul securității și apărării”.

Dan Motreanu se află la primul mandat de deputat în Parlamentul European, unde activează ca membru plin în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor și ca membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație. De asemenea, eurodeputatul face parte și din trei delegații parlamentare: Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană și Delegația pentru relațiile cu Japonia. Anterior mandatului de europarlamentar, Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este parte a programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu, despre avizul favorabil primit de Adina Vălean în comisia TRAN: Este ”un succes liberal la Bruxelles”

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) salută avizul favorabil pe care l-a primit candidatul desemnat pentru funcția de comisar european din partea României, în persoana deputatului european, Adina Vălean și consideră acest rezultat ”un succes liberal la Bruxelles”.

Candidatura lui Vălean a trecut cu 36 de voturi pentru, fiind necesară o majoritate de două treimi din membrii Comisiei TRAN.

Potrivit surselor citate, Adina Vălean a fost votată de cinci grupuri politice (PPE, S&D, Renew Europe, ECR și GUE), nu a primit votul extremei drepte, în timp ce Verzii au solicitat o nouă rundă de întrebări suplimentare.

Dan Motreanu a reamintit totodată, prioritățile pe care viitorul comisar european, Adina Vălean și le-a setat pentru noua funcție, precum eliminarea emisiilor de carbon până în 2050, elaborarea unei strategii europene pentru mobilitate durabilă și inteligentă, susținerea și finanțarea cercetării pentru identificarea de noi combustibili durabili, precum și încurajarea cetățenilor europeni în a folosi automobile nepoluante.

Potrivit europarlamentarului Dan Motreanu, deblocarea Dosarului pentru Cerul Unic European este ”esențială pentru micșorarea duratei de zbor între destinațiile din interiorul UE”, acest punct fiind pe agenda viitrului comisar Adina Vălean

”Colega mea a mai promis o strânsă colaborare cu Parlamentul European pentru atingerea tuturor obiectivelor Comisiei și a subliniat că domeniul Transporturilor reprezintă peste 11 milioane de locuri de muncă și 5% din PIB-ul UE”, a mai menționat acesta în mesajul de pe pagina oficială de Facebook.

 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): Rezultatele obținute de Adina Vălean demonstreză încă o dată că PNL a trimis la Bruxelles profesioniști onești și respectați pentru care vorbesc realizările

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) i-a transmis un mesaj de felicitare colegei sale, Adina Vălean, pentru avizul favorabil primit atât în Parlamentul României, cât și în Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European în vederea ocupării poziției de comisar european pentru Transporturi, se arată într-o postare pe Facebook.

 

,,Felicitări, Adina! Cu unanimitate de voturi, Comisia Juridică a Parlamentului European a decis astăzi că Adina Vălean poate ocupa funcția de comisar european pentru Transporturi. De asemenea, Adina a primit aviz pozitiv și din partea Parlamentului României, în urma audierilor din comisiile reunite pentru Afaceri Europene. Urmează o nouă audiere joi, în Comisia Transporturi a Parlamentului European și sunt convins că avizul va fi tot pozitiv. Rezultatele obținute de colega mea demonstreză încă o dată că #PNL a trimis la Bruxelles profesioniști onești și respectați pentru care vorbesc realizările. Adina Vălean a fost desemnată drept cel mai influent eurodeputat în legislatura 2014 – 2019. A fost vicepreședinte al Parlamentului European și a condus, cu succes, două dintre cele mai importante comisii la nivel european: Comisia de Sănătate (ENVI) și pe cea pentru Industrie și Energie (ITRE).
Mult succes în continuare, Adina! Mandatul tău în Comisia Europeană va aduce, cu sigurață, multe beneficii pentru România”, este mesajul transmis de eurodeputatul PNL.

În acest context, Adina Vălean urmează a fi audiată în Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European, joi, 14 noiembrie, între orele 13:00 – 16:00.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): Voi fi întotdeauna un partener al legumicultorilor, sprijinindu-i spre a deveni competitivi pe piața europeană

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) dezminte zvonurile privind încetarea finanțării programului Tomata de către Guvernul Orban și promite că va depune eforturile necesare pentru a obține finanțare europeană pentru programele de legumicultură prin Programul de Dezvoltare Rurală al UE cu scopul de a asigura șansa dezvoltării acestui sector în România, se arată într-o postare pe Facebook.

Eurodeputatul PNL s-a aflat joi, alături de ministrul agriculturii, Adrian Oros,  în comuna Colibaşi din județul Giurgiu, unde a avut o întâlnire cu o parte dintre legumicultorii giurgiuveni.

 

,,În primul rând am ținut să dezmint avalanşa de ştiri false lansate de PSD în legătură cu programul Tomata. Atât eu cât şi ministrul Adrian Oros i-am asigurat pe legumicultorii giurgiuveni că Guvernul PNL va continua finanțarea acestui program pentru anul viitor, legumicultura fiind o prioritate. Mai mult decât atât, în calitate de europarlamentar, voi depune toate eforturile necesare şi voi încerca să obțin finanțare europeană pentru programele de legumicultură prin Programul de Dezvoltare Rurală al UE ,deoarece asta ne va oferi siguranța că legumicultura se va dezvolta în România”, scrie Dan Motreanu.

Eurodeputatul a mai scris că participanții au adresat întrebări punctuale, pertinente, cărora le-a răspuns împreună cu ministrul Agriculturii.

,,I-am asigurat pe cei prezenți că voi fi întotdeauna un partener al legumicultorilor, sprijinindu-i spre a deveni competitivi pe piața europeană. Am avut plăcuta surpriză de a constata că alături de legumicultorii giurgiuveni au participat şi oameni interesați de a începe activitatea în acest domeniu dar şi florari din comuna Adunații Copăceni”, a încheiat Dan Motreanu.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending