Connect with us

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): Popularii europeni vor fi și în acest ciclu instituțional liderii schimbării pentru protejarea planetei și pentru un viitor mai bun pentru toți europenii

Published

on

© Dan Ștefan Motreanu/Facebook

Popularii europeni vor fi și în acest ciclu instituțional liderii schimbării pentru protejarea planetei și pentru un viitor mai bun pentru toți europenii, este mesajul transmis de eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), cu prilejul prezentării ,,Pactului Ecologic European”, de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unei postari pe Facebook.

,,Pentru Grupul PPE din Parlamentul European, familie politică din care face parte și PNL, această ambiție este mai mult decât un acord. Este o promisiune pentru viitorul copiilor și nepoților noștri. Este o acțiune care transformă acțiunea climatică într-un obiectiv care să aducă tuturor statelor membre, inclusiv României, creștere economică și, implicit, un nivel de trai mai bun și mai sănătos. Noi, popularii europeni, am demonstrat și până acum că avem soluții la toate provocările serioase cu care s-a confruntat UE de-a lungul ultimilor ani și sunt convins că și acum vom fi liderii schimbării pentru protejarea planetei și pentru un viitor mai bun pentru toți europenii. Inițiativele noastre au adus deja mai mulți bani pentru cercetare și inovare și am certitudinea că în Europa se vor dezvolta și agricultura ecologică și industria curată, prietenoasă cu mediul, care vor genera locuri de muncă pentru toată lumea”, a spus eurodeputatul PNL.

Pactul Ecologic European este o inițiativă istorică ce are ca scop transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic, până în 2050.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu: 1.400 de combinezoane de protecție au fost distribuite în județul Giurgiu. Un nou transport cu materiale de protecție va ajunge în zilele ce urmează

Published

on

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) anunță că 1.400 de combinezoane de protecție au fost distribuite duminică în județul Giurgiu la Unitatea de Primiri Urgențe, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Bolintin Vale.

”Un nou transport cu echipamente medicale de protecție pentru județul Giurgiu. 1.400 de combinezoane au fost distribuite astăzi la Unitatea de Primiri Urgențe, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Bolintin Vale”, a scris Motreanu, pe Facebook.

 

Echipamentele au fost achiziționate de Guvernul României, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

”Acest set de echipamente de protecție, extrem de importante pentru siguranța cadrelor medicale, care se află în prima linie în lupta împotriva COVID-19, se adaugă lotului de combinezoane, măști și mănuși sterile care au fost distribuite tot în județul Giurgiu săptămâna trecută. Un nou transport cu materiale de protecție va ajunge la Giurgiu în zilele care urmează. Uniți suntem mai puternici decât virusul!”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu a votat de la distanță procedura de urgență prin care statele membre vor fi ajutate să combată pandemia de COVID-19

Published

on

© Dan Motreanu

În mod excepțional, europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) a votat de la distanță în sesiunea extraordinară a Parlamentului European noile măsuri europene, de urgență, pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Potrivit deputatului, cea mai importantă măsură este alocarea de fonduri în valoare de 37 miliarde euro pentru a sprijini Statele Membre în lupta împotriva pandemiei COVID19.

Totodată, României îi va reveni peste 1 miliard de euro, 483 de milioane de euro prin renunţarea în acest an la obligaţia de a rambursa prefinanţările neutilizate din fondurile structurale și 637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie, mai informează Dan Motreanu.

Citiți și: Parlamentul European a decis să aprobe prin procedură de urgență planul de 37 de miliarde de euro al Comisiei Europene. Votul final are loc joi seară

Membrii Parlamentului European au decis joi, în cadrul unei sesiuni plenare extraordinare și printr-o procedură de vot specială via e-mail, să adopte prin procedură de urgență cele trei propuneri ale Comisiei Europene formulate în scopul limitării răspândirii pandemiei cu noul coronavirus.

Banii vor fi direcționați către sprijinirea sistemelor medicale, achiziția de medicamente și echipamente de protecție medicale, însă și pentru sprijinirea sectoarelor economice vulnerabile cu o concentrare asupra întreprinderilor mici și mijlocii, cu scopul de a evita pierderea locurilor de muncă în această perioada.

Dan Motreanu anunță că la nivelul Grupului PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, s-a hotărât ca din bugetul Uniunii Europene să mai fie mobilizați încă 4,1 miliarde de euro, fonduri noi pentru combaterea COVID-19.

Continue Reading

Dan Motreanu

Ziua Mondială a Apei. Europarlamentarul Dan Motreanu, apel la responsabilitate și solidaritate: O contribuție pe care o putem aduce pentru a încetini răspândirea COVID-19 este să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă și săpun

Published

on

Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) face apel la responsabilitate și solidaritate cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

Astfel, eurodeputatul român îi îndemană pe oameni într-o postare pe pagina sa de Facebook să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun, ”o contribuție importantă pe care o putem aduce pentru a încetini răspândirea noului tip de coronavirus, pentru a ne menține sănătoși pe noi și pe toți dragi”.

”Apa înseamnă viață. Astăzi mai mult decât oricând, în contextul pandemiei COVID – 19, trebuie să folosim apa responsabil”, a mai precizat Dan Motreanu.

Până duminică, 22 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate două decese ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020
Advertisement
Advertisement

Trending