Connect with us

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): Printr-un apel la 116000 poate fi accesată linia telefonică de urgență a UE pentru raportarea dispariției unui copil

Published

on

@ European Commission

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) informează că, la nivelul Uniunii Europene, există o linie telefonică de urgență prin care pot fi raportate cazurile de dispariție a copiilor, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

Linia de urgență 116 000 este în prezent disponibilă în toate cele 28 de țări ale UE, iar apelarea ei este gratuită.

Numărul telefonic poate fi utilizat pentru a semnala dispariția unui copil. De asemenea, operatorii care răspund la acest număr pot oferi îndrumări și sprijin pentru familiile copiilor dispăruți.

În România, operatorul liniei speciale este  Asociaţia Telefonul Copilului.

Dan Motreanu se află la primul mandat de deputat în Parlamentul European, unde activează ca membru plin în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor și ca membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație. De asemenea, eurodeputatul face parte și din trei delegații parlamentare: Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană și Delegația pentru relațiile cu Japonia. Anterior mandatului de europarlamentar, Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) este optimist privind alegerea lui Siegfried Mureșan ca vicepreședinte PPE

Published

on

© Dan Ștefan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) este optimist privind alegerea lui Siegfried Mureșan pentru funcția de vicepreședinte al Partidului Popular European, potrivit unei postări pe Facebook. 

,,Prietenul României, Donald Tusk, a câștigat printr-un vot categoric: 491 de voturi pentru, din 540 valabil exprimate, funcția de președinte al Partidului Popular European, la Congresul PPE care este în desfășurare la Zagreb. Sunt convins că în urma acestui vot Europa de Est și România vor fi mai bine reprezentate în Uniunea Europeană. Donald Tusk este un lider autentic, care s-a opus cu vehemență regimului represiv din Polonia și care a devenit o voce puternică pentru unitate, apărarea libertății și a drepturilor fundamentale”, a scris eurodeputatul PNL. 

În contextul alegerii lui Donald Tusk ca președinte al PPE, Dan Motreanu s-a arătat optimist privind candidatura colegului din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, pentru poziția de vicepreședinte al familiei popularilor europeni. 

,,Am încredere că mâine ne vom bucura și de o victorie PNL la Zagreb. Colegul nostru liberal, Siegfried Mureșan, candidează pentru funcția de vicepreședinte al PPE, iar mâine va avea loc votul pentru confirmarea în funcție!”, a mai scris acesta.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu, despre avizul favorabil primit de Adina Vălean în comisia TRAN: Este ”un succes liberal la Bruxelles”

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) salută avizul favorabil pe care l-a primit candidatul desemnat pentru funcția de comisar european din partea României, în persoana deputatului european, Adina Vălean și consideră acest rezultat ”un succes liberal la Bruxelles”.

Candidatura lui Vălean a trecut cu 36 de voturi pentru, fiind necesară o majoritate de două treimi din membrii Comisiei TRAN.

Potrivit surselor citate, Adina Vălean a fost votată de cinci grupuri politice (PPE, S&D, Renew Europe, ECR și GUE), nu a primit votul extremei drepte, în timp ce Verzii au solicitat o nouă rundă de întrebări suplimentare.

Dan Motreanu a reamintit totodată, prioritățile pe care viitorul comisar european, Adina Vălean și le-a setat pentru noua funcție, precum eliminarea emisiilor de carbon până în 2050, elaborarea unei strategii europene pentru mobilitate durabilă și inteligentă, susținerea și finanțarea cercetării pentru identificarea de noi combustibili durabili, precum și încurajarea cetățenilor europeni în a folosi automobile nepoluante.

Potrivit europarlamentarului Dan Motreanu, deblocarea Dosarului pentru Cerul Unic European este ”esențială pentru micșorarea duratei de zbor între destinațiile din interiorul UE”, acest punct fiind pe agenda viitrului comisar Adina Vălean

”Colega mea a mai promis o strânsă colaborare cu Parlamentul European pentru atingerea tuturor obiectivelor Comisiei și a subliniat că domeniul Transporturilor reprezintă peste 11 milioane de locuri de muncă și 5% din PIB-ul UE”, a mai menționat acesta în mesajul de pe pagina oficială de Facebook.

 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): Rezultatele obținute de Adina Vălean demonstreză încă o dată că PNL a trimis la Bruxelles profesioniști onești și respectați pentru care vorbesc realizările

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) i-a transmis un mesaj de felicitare colegei sale, Adina Vălean, pentru avizul favorabil primit atât în Parlamentul României, cât și în Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European în vederea ocupării poziției de comisar european pentru Transporturi, se arată într-o postare pe Facebook.

 

,,Felicitări, Adina! Cu unanimitate de voturi, Comisia Juridică a Parlamentului European a decis astăzi că Adina Vălean poate ocupa funcția de comisar european pentru Transporturi. De asemenea, Adina a primit aviz pozitiv și din partea Parlamentului României, în urma audierilor din comisiile reunite pentru Afaceri Europene. Urmează o nouă audiere joi, în Comisia Transporturi a Parlamentului European și sunt convins că avizul va fi tot pozitiv. Rezultatele obținute de colega mea demonstreză încă o dată că #PNL a trimis la Bruxelles profesioniști onești și respectați pentru care vorbesc realizările. Adina Vălean a fost desemnată drept cel mai influent eurodeputat în legislatura 2014 – 2019. A fost vicepreședinte al Parlamentului European și a condus, cu succes, două dintre cele mai importante comisii la nivel european: Comisia de Sănătate (ENVI) și pe cea pentru Industrie și Energie (ITRE).
Mult succes în continuare, Adina! Mandatul tău în Comisia Europeană va aduce, cu sigurață, multe beneficii pentru România”, este mesajul transmis de eurodeputatul PNL.

În acest context, Adina Vălean urmează a fi audiată în Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European, joi, 14 noiembrie, între orele 13:00 – 16:00.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending