Connect with us

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): Rezultatele obținute de Adina Vălean demonstreză încă o dată că PNL a trimis la Bruxelles profesioniști onești și respectați pentru care vorbesc realizările

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) i-a transmis un mesaj de felicitare colegei sale, Adina Vălean, pentru avizul favorabil primit atât în Parlamentul României, cât și în Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European în vederea ocupării poziției de comisar european pentru Transporturi, se arată într-o postare pe Facebook.

 

,,Felicitări, Adina! Cu unanimitate de voturi, Comisia Juridică a Parlamentului European a decis astăzi că Adina Vălean poate ocupa funcția de comisar european pentru Transporturi. De asemenea, Adina a primit aviz pozitiv și din partea Parlamentului României, în urma audierilor din comisiile reunite pentru Afaceri Europene. Urmează o nouă audiere joi, în Comisia Transporturi a Parlamentului European și sunt convins că avizul va fi tot pozitiv. Rezultatele obținute de colega mea demonstreză încă o dată că #PNL a trimis la Bruxelles profesioniști onești și respectați pentru care vorbesc realizările. Adina Vălean a fost desemnată drept cel mai influent eurodeputat în legislatura 2014 – 2019. A fost vicepreședinte al Parlamentului European și a condus, cu succes, două dintre cele mai importante comisii la nivel european: Comisia de Sănătate (ENVI) și pe cea pentru Industrie și Energie (ITRE).
Mult succes în continuare, Adina! Mandatul tău în Comisia Europeană va aduce, cu sigurață, multe beneficii pentru România”, este mesajul transmis de eurodeputatul PNL.

În acest context, Adina Vălean urmează a fi audiată în Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European, joi, 14 noiembrie, între orele 13:00 – 16:00.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), reacție la rezultatele slabe ale elevilor români la testele PISA: În absența educației adaptate nevoilor prezente nu vom putea construi o Românie productivă, dinamică și competitivă pe piața europeană

Published

on

© Dan Ștefan Motreanu/Facebook

,,În absența educației adaptate nevoilor prezente, fără investiții și o viziune clară pentru viitor, nu vom putea construi o Românie productivă, dinamică și competitivă pe piața europeană”, este mesajul transmis de eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) după publicarea raportului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind rezultatele dezamăgitoare ale elevilor din România la testele PISA 2018, se arată într-o postare pe Facebook. 

,,O zi tristă pentru învățământul românesc. Rezultatele din raportul PISA 2018, care arată performanța din sistemul de învățământ, plasează România la coada clasamentului cu cele mai slabe rezultate din ultimii nouă ani, atât la citire, cât și la matematică și științe. Aceste date statistice reprezintă un serios semnal de alarmă pentru viitorul nostru”, scrie eurodeputatul PNL. 

Evaluarea PISA arată nivelul de pregătire a elevilor de 15 ani la disciplinele matematică, științe și citire. Potrivit documentului, rezultatele înregistrate de România sunt extrem de slabe, țara noastră ocupând locul 47 din 79 de țări analizate, în timp ce clasamentul este condus de China, Estonia și Canada. La polul opus se situează Republica Dominicană, Filipine și Spania. Mai exact, 44%  dintre elevii români nu înțeleg ce citesc, iar 47% nu reușesc să rezolve operații matematice de bază.

,,În absența educației adaptate nevoilor prezente, fără investiții și o viziune clară pentru viitor, nu vom putea construi o Românie productivă, dinamică și competitivă pe piața europeană”, a avertizat Dan Motreanu, care, totodată, și-a exprimat încrederea că programul România Educată, asumat de președintele Klaus Iohannis, împreună cu guvernul liberal ,,vor reuși să răstoarne aceste statistici negative și să reașeze sistemul de educație”. 

 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu, mesaj de Ziua Națională a României: ”Avem datoria să nu dezamăgim și să păstrăm România pe drumul cel bun”

Published

on

© Dan Ștefan Motreanu/Facebook

Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) a transmis duminică, cu prilejul Zilei Naționale a României, un mesaj în care subliniază că România este o voce ascultată și respectată în Europa și un aliat de încredere pentru partenerii nord-atlantici.

”România este astăzi o țară liberă, în plină dezvoltare economică și socială. Suntem o voce ascultată și respectată în Europa și un aliat de încredere pentru partenerii nord – atlantici. Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat însă fără sacrificii, înțelepciune și curaj. Avem datoria să nu dezamăgim și să păstrăm România pe drumul cel bun. Să respectăm valorile europene, să conservăm valorile naționale, să ne punem priceperea și energia pentru modernizarea țării. Generațiilor viitoare suntem datori să le lăsăm moștenire o Românie unită, liberă, prosperă și puternică, așa cum am primit-o, la rândul nostru, în 1918. De 1 decembrie, să ne bucurăm împreună! La mulți ani, România! 🇹🇩La mulți ani, dragi români de pretutindeni!”, a scris Motreanu, pe Facebook.

 

Ziua Națională a României și cei 101 ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918 au fost marcate parada militară de la București și de la Alba Iulia. La București, pe sub Arcul de Triumf au defilat aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 de militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave.

De asemenea, un număr de 21 de detaşamente reprezentând ţări aliate şi partenere vor defila cu această ocazie. Este cel mai mare număr de ţări care participă la parada de Ziua Naţională a României. Detaşamentele de militari străini sunt din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croaţia, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi SUA.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu a votat în Parlamentul European modificarea acordului comercial dintre UE și Ucraina: ”Această decizie îi va proteja mai bine pe producătorii din România”

Published

on

© Dan Ștefan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), aflat la Strasbourg cu ocazia sesiunii plenare, a votat ieri în Parlamentul European modificarea acordului comercial dintre UE și Ucraina în sensul limitării importurilor de carne de pasăre fără plata taxelor vamale. 

Într-o rezoluție adoptată cu 444 voturi pentru, 128 împotrivă și 74 de abțineri, europarlamentarii au cerut Ucrainei să respecte acordul comercial  pentru o bună cooperare între UE și Ucraina. Aceștia au adăugat standardele de sănătate și securitate alimentară pentru toate produsele importate în UE, se arată în comunicatul de presă al Parlamentului European.

”Tot astăzi am decis prin vot ca pieptul de pui dezosat și cel cu os să aibă același tarif pentru a evita supraexportul scutit de taxe”, a informarat deputatul european ieri seară, după a doua zi de sesiune plenară.

De asemenea, potrivit lui Dan Motreanu, românii vor avea parte de beneficii după votarea acestui acord.

”Această decizie îi va proteja mai bine pe producătorii din România, care trebuie susținuți și încurajați, pentru că investesc, se dezvoltă și asigură produse de calitate, dar și pe cei din celelalte state membre UE. ”

”Totodată hotărârile de astăzi vor ajuta la oprirea abuzurilor din partea celor au exploatat portițele din acordul comercial pentru a vinde în țările UE piept de pui fără a plăti taxe. În plus, modificările impun mai clar și respectarea normelor sanitare și fitosanitare de către exportatorii ucraineni”, a mai menționat acesta.

În perioada 2016-2018 importurile de piept de pui cu os din Ucraina au crescut de aproape 15 ori, fiind vândute semnificativ mai ieftin decât produsele similare din UE. În 2016 și 2017 carnea de pasăre importată din Ucraina a reprezentat 1,1 la sută din totalul importurilor de păsări de curte din UE.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending