Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D), ambasador al programului Entrepreneurship Education Hub: Sistemul educațional trebuie să le ofere tinerilor un mod de gândire antreprenorial

Sistemul educațional trebuie să le ofere tinerilor un mod de gândire antreprenorial, mai ales că piața muncii se află într-o continuă transformare, iar elevii din prezent vor avea locuri de muncă care ”poate nici nu există”, este de părere europarlamentarul Emilian Pavel (PSD, S&D), ambasador al programului Entrepreneurship Education Hub creat de organizația Junior Achievement.

FOTO: emilianpavel.ro

Conform unui comunicat de presă remis CaleaEuropeana.ro, eurodeputatul român a participat joi la evenimentul Sci-Tech Challenge,  ”un proiect extrem de util și inspirațional, care a rezultat dintr-un parteneriat între Junior Achivement Europa și ExxonMobil, conceput pentru a motiva elevii cu vârste cuprinse între 15-18 ani să urmeze cariere în domenii precum matematică, inginerie, tehnologie și alte știinte exacte”.

”Sunt foarte mulțumit de faptul că în perioada 2017-2018 programul Sci-Tech Challenge s-a desfășurat în 4 țări printre care și România și am fost bucuros să primesc în Parlamentul European echipa din țara noastră care s-a calificat în finală cu un proiect ce include măsuri de eficientizare și ecologizare a transportului”, a declarat Pavel.

”Piața muncii este într-o continuă transformare și elevii de azi vor avea peste 15 ani, joburi care poate nici nu există încă. Pentru a fi pregătiți pentru acest lucru, susțin cu tărie că este nevoie ca sistemul de educație să le ofere printre altele, și un mod de gândire antreprenorial. Nu trebuie să fim toți antreprenori dar este absolut necesar pentru viitor ca tinerii să aibă inițiativă, să vadă în dezvoltarea accelarată a tehnologiei, oportunități pentru rezolvarea problemelor societății noastre”, a mai continuat acesta.

Potrivit lui Pavel, tinerii trebuie încurajați pentru a se apleca ”spre tehnologie și știință, cu atât mai mult cu cât ei au avantajul de a se dezvolta și crește odată cu dezvoltarea acestor domenii  și să folosească aceste aptitudini pentru a crea o lume mai bună”.

”Astfel de proiecte, precum cel derulat de Junior Achievement, sunt absolut necesare! Avem nevoie de cât mai multe parteneriate între sistemul public și cel privat, de o colaborare strânsă între marile companii și sistemul de învățământ, avem nevoie ca toti actorii implicați pe piața muncii să stea la aceeași masă și să sprijine tinerii să se formeze intr-un mod cat mai complex pentru viitor. În calitate de europarlamentar, inginer și tânăr tătic, voi suține în continuare parteneriatul public privat în domeniul educației și voi promova proiecte sau programe prin care tinerii sunt motivați să își dezvolte spiritul anteprenorial și să prindă curaj să acționeze”, a conchis Pavel.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.