Eurodeputatul Emilian Pavel, PSD, S&D, despre intervenția lui Emmanuel Macron în Parlamentul European: “Ca român, acest discurs nu mi-a adus nimic liniștitor”

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) apreciază faptul că președintele Macron este un pro-european convins, dar deplânge acțiunile care contrazic tocmai aceste convigeri.

FOTO: CaleaEuropeana

Într-o postare pe blogul său, deputatul european spune că discursul pe care președintele Franței l-a susținut în Parlamentul European “ascunde o mare contradiție între ce spune și ce dorește să obțină”.

Acesta a spus că în calitate de român nu a fost deloc încântat de propuneri. “Ceea ce propune Macron poate duce la o nouă divizare a unei Europe care încă se luptă să își consolideze unitatea. Instituții proprii zonei Euro înseamnă desigur două Uniuni Europene, fapt de neacceptat. Vorbind despre unitate, președintele Franței propune de fapt noi diviziuni, propune construirea unui zid instituțional între Statele Membre, propune mai puțină Europa și mai mult localism. În fapt, Macron își dorește o Uniune extrem de mică, un club financiar al bogaților care exclude din construcție foarte multe State Membre. O idee care trădează esența însăși a Uniunii Europene.”

“Uniunea Europeană are nevoie de 27 de motoare, nu de două, nu de șase!”, a spus acesta.

“Ambiția personală a lui Emmanuel Macron este însă cenzurată de capacitățile sale limitate de acțiune. Asfel încât, dincolo de un discurs reușit stilistic, eu sper că Europa se va dezvolta nu în sensul excluderii a mai mult de jumătate din Statele Membre – căci acesta va fi rezultatul zonei Euro văzute de Macron, ci în sensul consolidării participării egale a tuturor la reformare sa”, a conchis acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.