Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) face presiuni asupra miniștrilor austrieci pentru a pune pe agenda europeană intrarea României în Schengen și ridicarea MCV-ului

Europaralmentarul Emilian Pavel (PSD, S&D) i-a întrebat astăzi pe miniștrii austrieci ce prezidează întrunirile reuniunii Justiție și Afaceri Interne ale Consiliului UE până la sfârșitul acestui an dacă pe perioada președinției austriece “România și Bulgaria vor fi primite în Schengen și dacă UE va renunța la MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare) aplicat diferențiat doar acestor două state membre”.

Foto: European Parliament

Prezent la o conferință din Parlamentul European, ministrul austriac i-a răspuns eurodeputatului român, precizându-i că acest subiect va fi introdus pe agenda Uniunii Europene.

“Eu doresc să mulțumesc acestor țări pentru eforturile de protecție a granițelor, dar cunoașteți pozițiile din Consiliu așa cum sunt. În octombrie, însă, probabil că vom introduce din nou acest subiect pe ordinea de zi”, a declarat ministrul.

Într-un interviu acordat pentru Calea Europeană în urmă cu câteva săptămâni Emilian Pavel preciza că face numeroase eforturi pentru ca România și Bulgaria să intre în spațiul Schengen, anunțând chiar că o  aderare efectivă la spațiul de liberă circulație s-ar putea produce cel mai rapid în timpul mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene, adică în perioada ianuarie-iunie 2019.

Citiți și EXCLUSIV INTERVIU Când ar putea adera România la Spațiul Schengen? Eurodeputatul Emilian Pavel: Fiecare zi în care România nu este parte din Schengen este o zi în care cetățenii săi sunt discriminați

Europarlamentarul Emilian Pavel (PSD, S&D): Tehnic România este în Schengen, pe când decizia politică?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.