Connect with us

Emilian Pavel

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D): Klaus Iohannis ar trebui să-și ceară scuze public pentru acuzele aduse guvernului privind pregătirea dezastruoasă a Președinției Consiliului, după ce România a reușit să închidă 45 de dosare legislative în doar două luni

Published

on

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) vorbește, într-o postare pe site-ul personal, despre rezultatele remarcabile ale Președinției României la Consiliul UE în primele două luni de mandat în ceea ce privește încheierea a 45 dosare legislative, dar și despre criticile și îndoielile exprimate public de către opoziția din România, în special Președintele Klaus Iohannis, care a acuzat guvernul de slaba gestionare a procesului de pregătire pentru preluarea Președinției. 

Emilian Pavel scrie că, în ciuda îndoielilor președintelui Iohannis și ale opoziției, el a fost întotdeauna convins de capacitatea guvernului român de a asigura o președinție eficientă a Consiliului UE, deoarece faptele vorbesc de la sine:

,,Sunt printre cei care au spus și scris, de la bun început, că am încredere în capacitatea guvernului României de a asigura o președinție de succes a Consiliului UE și iată că am avut dreptate. Încrederea mea se baza pe fapte. În primul rând, fapt știut de toți, dar omis și de președintele Iohannis și opoziție: programul propus și negociat de guvernul român cu partenerii din UE a fost unul foarte bun.”

Pe lângă cooperarea foarte bună cu partenerii europeni pentru stabilirea programului de lucru al președinției Consiliului, eurodeputatul amintește și colaborarea fructuoasă cu reprezentanții României la UE, care a fost foarte importantă pentru buna promovare a intereselor cetățenilor români:

,,În al doilea rând, colaborarea pe care ani de zile am avut-o cu experții noștri din cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE, cu care m-am sfătuit pe mai multe dosare aflate în lucru la Parlamentul European pentru a promova cât mai bine interesele românilor și ale României.”

Emilian Pavel consideră că toți criticii din opoziție, care anunțau un mandat dezastruos la cârma Consiliului UE, ar trebui să-și ceară scuze public, după ce România a demonstrat într-un timp foarte scurt că se poate achita onorabil de rolul său ca facilitator de consens în negocierile interinstituționale:

,,Avem o președinție scurtă, datorită faptului că mulți comisari europeni sunt implicați în alegeri și din această cauză, din luna Martie nu vor mai exista dialoguri pe dosare legislative, dar avem deja rezultate apreciabile, care arată cine și mai ales câtă manipulare și minciună le-a oferit românilor înainte să înceapă acestă președinție! Unde sunt cei care prevesteau dezastru, care spuneau că ne vom face de râs, care spuneau că românii nu sunt pregătiți? Unde sunt Iohannis, Orban, Cioloș, USR și alții? Desigur, dacă ar avea o minimă urmă de rușine și respect pentru adevăr, ar cere scuze în public. Ce este însă real și cu adevărat benefic pentru România, sunt cele 45 de acorduri politice obținute de Președinția română. Și nu au fost dosare ușoare!”

În cuprinsul postării, politicianul social-democrat a arătat prin exemple clare progresele înregistrate de Președinția României la Consiliul UE pentru avansarea agendei legislative a UE:

,,Președinția României la Consiliul UE a înregistrat progrese importante în cadrul pilonului Europa Convergenței. Au fost atinse acorduri provizorii cu Parlamentul European pe dosare precum drepturile de autor, relația dintre platformele online și comercianți, sau programul Europa Digitală.

În ceea ce privește avansarea agendei UE privind decarbonizarea și implementarea acordului de la Paris, precum și promovarea sustenabilității și a creșterii durabile, au fost obținute acorduri asupra directivei privind promovarea vehiculelor curate.

În domeniul drepturilor sociale și ocupării forței de muncă, au fost finalizate negocierile interinstituționale privind Directiva care urmărește sporirea transparenței și previzibilității condițiilor de muncă în întreaga UE, Directiva privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată pentru părinți și îngrijitori, reducerea expunerii la factorii cancerigeni la locul de muncă și regulamentul de instituire a unei Autorități europene a muncii (ELA).

Un succes important pentru Piața Unică Europeană este acordul privind așa-numita directivă privind gazele. De asemenea, a fost finalizat dosarul privind noile norme care vor garanta că produsele introduse pe piața unică sunt sigure și conforme cu legislația UE. 

A fost atins un acord cu privire la o serie de norme revizuite care urmăresc reducerea riscurilor în sectorul bancar din UE.

În cadrul pilonului Europa siguranței, Președinția română a obținut un acord privind accesul autorităților de aplicare a legii la informații financiare pentru prevenirea, descoperirea și investigarea anumitor tipuri de infracțiuni și în domeniul interoperabilității între sistemele de informații din UE în domeniul justiției și afacerilor interne.

În ceea ce privește consolidarea rolului Europei ca actor global, reuniunile miniștrilor de externe și ale miniștrilor apărării găzduite la București au pus pe agendă subiecte de interes strategic precum avansarea parcursului european al Balcanilor de Vest, perspectivele Parteneriatului Estic (care va aniversa în curând 10 ani de la lansare), respectiv consolidarea și asigurarea coerenței noilor inițiative din domeniul apărării.

Pe cel de-al patrulea pilon de priorități – Europa valorilor, a fost obținut acordul cu privire la sancționarea încercărilor de manipulare a datelor cu caracter personal în contextul alegerilor europene. De asemenea, Consiliul UE a adoptat Concluzii privind alegeri europene libere și corecte și asigurarea unui răspuns coordonat la amenințările la adresa acestui proces electoral. În aceeași sferă a conștientizării și promovării valorilor europene la nivelul întregii societăți, a fost organizată la Bruxelles, la 7 februarie, o conferință la nivel înalt dedicată promovării politicilor vizând combaterea antisemitismului.”

La finalul postării, eurodeputatul îndeamnă cititorii ,,să judecați singuri aceste prime săptămâni (abia) ale președinției coordonate de guvernul României și să trageți concluzii bazate pe fapte”.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Emilian Pavel

Fostul eurodeputat Emilian Pavel salută decizia Franței de a impozita companiile digitale care nu au sediul în această țară: Mă bucur că munca depusă este pusă în practică

Published

on

Fostul eurodeputat Emilian Pavel a salutat duminică, într-o postare pe Facebook, decizia Franței de a pune în practică recomandările Parlamentului European și ale Comisiei Europene cu privire la impozitarea companiilor din domeniul digital care nu au sediul pe teritoriul Franței.

”In 11 iulie, Franta a pus in practica recomandarile Parlamentului European si ale Comisiei Europene cu privire la impozitarea companiilor care ofera servicii digitale, dar care nu au sediu pe teritoriul Frantei! Ma bucur sa vad ca munca depusa in comisiile PANA si TAX3 este pusa in practica!”, a scris Pavel, pe pagina sa de Facebook.

În 2018, Comisia Europeană a propus o directivă europeană de stabilire a normelor privind impozitarea societăților cu o prezență digitală semnificativă. De asemenea, executivul european a propus și o directivă privind sistemul comun al impozitului pe servicii digitale aplicat asupra veniturilor rezultate din prestarea anumitor servicii digitale.

Astfel, la 11 iulie, în Franța, a fost adoptată o lege care permite autorităților fiscale să perceapă 3% din veniturile marilor companii de internet care fac profit în Franța, cel puțin 750 de milioane de euro în lume și 25 de milioane de euro în Franța.

Membru al PSD, Emilian Pavel a fost eurodeputat în mandatul 2014-2019, perioadă în care a activat în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și a fost membru al Comisiei speciale privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale din Parlamentul European.

 

Continue Reading

Emilian Pavel

INTERVIU Europarlamentarul Emilian Pavel (PSD, S&D): România a dovedit prin președinția la Consiliul Uniunii Europene că avem o preocupare cu privire la dezvoltarea proiectului european

Published

on

România a dovedit cu această președinție la Consiliul Uniunii Europene că avem o preocupare cu privire la dezvoltarea proiectului european, dând dovadă de asumare politică, a declarat europarlamentarul Emilian Pavel (PSD, S&D) într-un interviu pentru CaleaEuropeană.ro.

”Avem un rezultat de 90 de dosare finalizate în 100 de zile calendaristice. Avem un interes de a ne integra mai adânc în UE. Am aderare la UE, dar nu la tot ceea ce înseamnă structuri europene, fie că vorba de Schengen, Zona euro, viitoarea armată euroepană. Am scos dosare din sertare care zăceau”, a precizat eurodeputatul român.

Referindu-se la miza alegerilor europarlamentare, cruciale pentru viitorul Europei, Emilian Pavel a spus că este important să ”arătăm că suntem mai uniși ca aleși ai românilor. Cred că am putea avea români mai hotărâți și constructivi, români care să colaboreze mai mult unii cu alții”.

”O majoritate la nivelul Parlamentului European și o majoritate la nivelul oricărui stat membru, diferă foarte mult. La nivel european astăzi putem facem majoritatea cu popularii, verzii și liberalii și mâine facem o majoritate cu alte grupuri politice, fără populari. Va fi pentru prima dată când PPE și S&D nu vor avea o majoritate necesară pentru a instala Comisia Europeană sau pentru a trece anumite legi, însă nu este necesară o majoritate clasică, așa cum o știm noi. În statele membre, majoritatea parlamentară susține guvernul și trece legile acestuia, respingând, mai mult sau mai puțin, legile opoziției. Dar aici avem o majoritate volatilă, care își schimbă mereu culorile. Părerea mea este că vom avea o majoritate pro-europeană în proporție de 75%, ceea ce este încă un procent bun”, a explicat membrul Parlamentului European, făcând referire la modul în care va arăta viitoarea configurație a puterii după alegerile europene.

Făcând trimitere la obiectivele asumate pentru viitorul mandat în Parlamentul European, eurodeputatul român, membru al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Legislativul european, a menționat că ”un punct foarte important în programul PSD este introducerea unui salariu minim european” pe baza principiului ”muncă egală, plată egală”.

”(…) Oamenii își doresc un viitor mai bun aici, pentru copiii, nepoții lor sau chiar pentru ei înșiși. Pentru asta, trebuie să continuăm acest proces de recuperare a decalajelor la nivel european și nu să le adâncim. Încercăm să eliminăm barierele din Europa, care pot duce la o percepție greșită asupra proiectului euroepan și la un euroscepticism care nu poate fi benefic acestui proiect frumos”, a explicat europarlamentarul român.

În ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen, în viziunea eurodeputatului România ”ar trebui să pună pe agenda JAI aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Dacă nu mă înșel, următorul JAI este în 4-6 iunie. Noi îndeplinim toate criteriile tehnice”, a explicat acesta.

Din punctul de vedere al eurodeputatul român, pentru a menține spiritul pro-european, ”este nevoie de eliminarea dublului standard. ”Ne propunem să introducem laboratoare de testare pe lângă ANPC care, la sesizarea consumatorilor, să facă teste de calitate, iar dacă rezultatul iese nefavorabil, atunci producătorul sau comerciantul produsului respectiv să poată fi sancționat cu până la 4% din cifra de afaceri. Noua lege europeană a dublului standard va proteja consumatorii și se va aplica și în domenii precum cel al automobilelor, unde există dubii că mașinile din Estul UE au probleme de la ieșirea din fabrică, al protecției sociale”, a mai spus Emilian Pavel.

Referitor la percepția pe care o poate genera punerea la colț a partidelor din arcul guvernamental din România de către marile familii politice europene, în speță PES și ALDE, pentru nerespectarea statului de drept, eurodeputatul social-democrat a spus că există un dialog constant și civilizat atât cu formațiunea mamă de la nivel european, cât și cu prim vicepreședintele Comsiei Europene, Frans Timmermans, însă, ,,dialogul civilizat există atunci când se discută detalii tehnice, concrete refritoare la direcția sistemului de justiției din România, dar comunicarea externă este total diferită”.

În opinia lui Emilian Pavel, exprimarea de tipul ,,suntem îngrijorați că, ne temem că” arată, de fapt, reținerea oficialilor Comisiei Europene de a explica în mod public care este adevăratul conținut al discuțiilor cu partea română: ,,Dacă luăm articol cu articol, vom vedea că acele îngrijorări sunt complet nejustificate”.

În acest context, eurodeputatul este de părere că după alegerile europene nu se va mai putea continua pe același ,,ton de război” în cadrul familiilor europene, cu trimitere la suspendarea Fidesz din PPE și la intenția PES și ALDE de a exlude formațiunile politice din coaliția de guvernământ din România din rândurile lor, deoarece acest lucru nu ar face decât să ,,alimenteze extremele din Europa, fie că vorbim despre extrema stângă sau dreapta care doresc distrugerea proiectului european”.

Europarlamentarul Emilian Pavel a estimat, de asemenea, că viitorul președinte al Comisiei Europene ”nu va fi nici Timmermans, nici Weber. Cred că, după modul în care celelalte partide din PE s-au pronunțat” cu privire ca modul de desemnare a președintelui Comisiei Europene – Spitzenkandidat – nu este agreat de toate grupările politice din Parlamentul European. ”Cred că ne vom întoarce la o negociere în Consiliul European. Cred că în acea negociere nu are șanse” niciunul dintre cei doi amintiți mai sus, a spus eurodeputul român, arătându-și speranța că lucrurile nu vor sta așa.

Întrebat dacă acest lucru reprezintă o lovitură dată legăturii dintre cei care aleg și cei care sunt aleși, Pavel a punctat că ”este un pas înapoi. Mi-aș fi dorit pentru următorul mandat, poate reușim pentru celălalt, dar asta implică o modificare de tratat, o mai mare putere pentru Parlamentul European, iar noi am votat aceste aspecte în diferite amendamente la diferite rapoarte, cerând dreptul de inițiativă legislativă”.

Emilian Pavel (PSD, S&D) a primit titlul europarlamentarul anului pentru ”Ocuparea forței de muncă” și a fost nominalizat ca europarlamentarul anului pentru ”Promovarea drepturilor femeilor”. În cei aproape cinci ani de mandat, eurodeputatul Emilian Pavel a depus peste 2.300 de amendamente, a avut peste 50 de luări de cuvânt în plenul Parlamentului European pe diferite teme, a fost raportor pentru peste 20 de dosare.

Este membru în mai multe comisii și delegații din Parlamentul European: Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Delegația pentru relațiile cu Israel, Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana, Grupul de lucru Schengen Scrutiny. Este membru supleant în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Serbia, PANAMA – Comisia de anchetă pentru examinarea fraudei de spălare de bani și evaziune fiscală. ( Mai multe informații despre activitatea acestuia AICI).

Continue Reading

Emilian Pavel

Emilian Pavel, candidat PSD la europarlamentare, mesaj înainte de alegerile din 26 mai: Ne dorim o integrare mai adâncă în Uniunea Europeană, de aceea am propus integrarea României în zona euro până în 2024

Published

on

@theparliamentmagazine.eu

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) candidează din partea PSD pentru un nou mandat în viitoarea legislatură a Parlamentului European, iar în contextul în care în mai puțin de 7 zile românii, împreună cu 500 de milioane de cetățeni europeni ar urma să voteze pentru alegerile eurparlamentare, acesta a transmis un mesaj electoral pe pagina sa oficială de Facebook.

„Să fii patriot în Europa înseamnă să recunoști meritele președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene. România a reușit să finalizeze 90 de dosare în doar 100 de zile și mai avem multe de finalizat până terminăm această președinție. Partidul Social Democrat, atunci când este la guvernare duce România mai departe. A dus în 2004 la finalitatea negocierile celor 33 de capitole pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, în 2003, am reușit să aderăm la NATO, tot prin guvernarea PSD. Atunci când suntem la guvernare ne dorim o integrare mai adâncă în Uniunea Europeană, de aceea am propus o integrare în zona euro până în 2024. Partidul Social Democrat își dorește o Românie puternică în Uniunea Europeană.”

Emilian Pavel este deputat în Parlamentul European și activează, printre altele, ca membru cu drepturi depline al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și al Comisiei speciale privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale din Parlamentul European. La finele lunii februarie eurodeputatul a primit susținerea oficială a conducerii Tineretului Social-Democrat (TSD) în vederea depunerii unei noi candidaturi pentru un loc în Parlamentul European. Mai multe informații despre activitatea acestuia, aici.

Acesta candidează pe lista PSD pentru un nou mandat în Parlamentul European, unde ocupă locul 14.

Citiți și: Partidul Social Democrat și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Rovana Plumb deschide lista social-democraților. Cine se mai află pe listă

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending