Connect with us

Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, după vizita în diaspora: Criza forței de muncă din România se poate rezolva prin programe guvernamentale îndrăznețe și investiții

Published

on

© Eugen Tomac/Facebook

Criza forței de muncă din România se poate rezolva prin programe guvernamentale îndrăznețe, prin proiecte de investiții mici și mari prin care statul să stimuleze reîntoarcerea acasă, este mesajul transmis pe Facebook, duminică seara, de eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE) după vizita în diaspora, unde s-a întâlnit cu românii din Roma.

„Majoritatea românilor cu vârsta de peste 40 de ani aflați la munca peste hotare își doresc să revină acasă. Cetățenii cu vârste cuprinse intre 30 și 40 de ani încă nu au o opțiune definită, aceasta și pentru că au copii in sistemul de învățământ italian. Tinerii de până in 30 de ani se integrează, își întemeiază o familie in Italia și cel mai probabil vor rămâne defintiv in această țară.Peste 50% din românii aflați in Europa își doresc sa revină acasa, nu sunt însă deciși când sa o facă și așteaptă schimbări reale, nu guvernări fragile cu agende înguste, fără viziune, așa cum a guvernat PSD timp de 8 ani”, transmite Eugen Tomac. 

În viziunea sa, eurodeputatul PPE consideră că „criza forței de muncă din România se poate rezolva prin programe guvernamentale îndrăznețe, prin proiecte de investiții mici și mari prin care statul să stimuleze reîntoarcerea acasă”. 

De asemenea, precizează Tomac, „trebuie să ne reformăm profund instituțiile prin inovare, dezvoltare și adaptare la nevoile reale ale pieței”. 

„Eu le-am promis că noi, cei din PMP, ne vom bate pentru a face cât mai transparentă și eficientă administrația din România, pentru că doar așa putem reclădi încrederea între stat și cetățenii români, indiferent de unde se află acum”, mai scrie eurodeputatul român. 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Eugen Tomac

79 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă. Eugen Tomac: 3.000 de români au murit din ordinul lui Stalin. Să-i purtăm în inimile noastre mereu

Published

on

© European Parliament

Cei aproape de 3.000 de români care au murit pe 1 aprilie 1941 în masacrul de la Fântâna Albă, din ordinul lui Stalin, sunt martiri, iar ei au murit pentru demnitatea poporului român, a declarat miercuri președintele eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

“Îi comemorăm astăzi pe românii masacrați pe 1 Aprilie 1941 la Fântâna Albă. Bucovina este un ținut greu încercat. În urmă cu 79 de ani, după ce a furat Basarabia și Nordul Bucovinei, Stalin a ordonat să fie omorâți și îngropați, unii chiar de vii, toți românii din actuala regiune Cernăuți care au vrut să se repatrieze în România. Aproape 3000 de suflete au fost împușcate și aruncate într-o groapă comună în pădurea de la Fântâna Albă. Acești români sunt martiri, ei au murit pentru demnitatea poporului român, iar noi trebuie să-i purtăm în inimile noastre mereu. Dumnezeu să-i odihnească pe românii nevinovați omorâți la Fântâna Albă. Dumnezeu să-i păzească pe românii bucovineni din Suceava care în aceste zile trăiesc clipe cumplite în lupta cu noul coronavirus. Trebuie să rămânem uniți și să fim încrezători că vom trece cu bine de toate!”, a scris Tomac, pe Facebook.

Astăzi se împlinesc 79 de ani de la tragicul eveniment de pe 1 aprilie 1941 când 3.000 de români din nordul Bucovinei, locuitori ai satelor de pe valea Siretului, au încercat să se refugieze din Uniunea Sovietică în România, dar au fost secerați de grănicerii sovietici la Fântâna Albă, un episod negru din istoria națională care este numit și „Katyn-ul românesc”.

 

Continue Reading

Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, omagiu pentru oamenii din prima linie care luptă cu pandemia: ”Eroii de astăzi sunt medicii”

Published

on

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP, PPE) face un apel către cetățeni să fie uniți în respectatea dispozțiilor Guvernelui, ”a căror acțiune constă în stoparea răspândirii coronavirsului. 

România nu a rămas neafectată de noul corona virus, până la data de 27 martie au fost înregistrate 1.292 de infectări și 25 de decese, iar numărul este în creștere. 

De asemenea, Eugen Tomac aduce un omagiu oamenilor din prima linie care se luptă cu pandemia: ”Eroii de astăzi sunt medicii aflați în luptă cu virusul COVID-19, ce își ia tribut vieți omenești. Ei sunt cei care își pun, în prima linie, propria viață.”

”Întreaga umanitate mărturisește amploarea coșmarului pandemic. Acum, când scriu aceste rânduri, gândul se îndreaptă către toți cei ce și-au manifestat devotamentul, în lupta pentru viață, până la jertfire”, a mai menționat Eugen Tomac în mesajul său.

Pe 26 martie, Eugen Tomac a votat în sesiunea excepțională a Parlamentului European pachetul de urgență prin care statele membre vor fi ajutate să depășească această criză. Una dintre măsuri va fi punerea la dispozție a unui fond în valoare de 37 de miliarde de euro.

Continue Reading

Eugen Tomac

COVID-19: Eurodeputatul Eugen Tomac salută votul pozitiv al Parlamentului European dat pachetului de urgență pentru depășirea crizei fără precedent

Published

on

© Eugen Tomac/ Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP, PPE), prezent de la distanță în sesiunea extraordinară a Parlamentului European, salută votul pozitiv al Legislativului pentru pachetul de măsuri lust în vederea trecerii crizei provocate de pandemie.

”Am încheiat ședința plenară a Parlamentului European la care am participat de la distanță de această dată”, notează Eugem Tomac în mesajul său.

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac subliniază că aceste măsuri sunt menite să ajute statele membre: ”Am votat pentru o serie de măsuri extrem de importante pe care Uniunea Europeană le-a luat pentru depășirea crizei fără precedent pe care nu doar noi, ci întreaga lume o are de înfruntat.”

Eugen Tomac informează prin înființarea Inițiativei de investiții pentru răspunsul la coronavirus, 37 de miliarde de euro din fondurile structurale europene vor fi puse la dispoziția statelor membre pentru a combate criza. 8 din cele 37 de miliarde provin din prefinanțările neutilizate care nu vor fi rambursate, ci folosite în lupta cu COVID-19, restul de 29 de miliarde reprezentând co-finanțarea europeană.

Citiți și: Parlamentul European a decis să aprobe prin procedură de urgență planul de 37 de miliarde de euro al Comisiei Europene. Votul final are loc joi seară

Important de menționat faptul că Eugen Tomac subliniază că din suma totală, România poate utiliza aproximativ 3,1 miliarde de euro pentru a lupta împotriva COVID-19, valoare ce nu include sumele eliberate de BEI sau contribuțiile statului român prin ajutoare de stat.

Al doilea instrument, Fondul de solidaritate al UE, folosit în cazul catastrofelor naturale majore își extinde de acum sfera de aplicare și pentru crizele de sănătate publică. Până la 800 de milioane de euro sunt disponibili în 2020 din acest fond.

Totodată, Fondul european de ajustare și globalizare are la dispoziție până la 179 de milioane de euro anul acesta pentru a sprijini lucrătorii concediați și angajații independenți.

Prin noile măsuri adoptate de Parlamentul European, sectorul IMM-urilor și cel al transnporturilor va fi subvenționat masiv.

Pentru sprijinul IMM-urilor afectate, 1 miliard de euro va fi direcționat din bugetul UE către Fondul European de Investiții, pentru ca băncile să ofere finanțări/să furnizeze lichidități IMM-urilor și întreprinderilor cu capitalizare medie. Potrivit estimărilor Comisiei Europene, acest instrument poate ajuta cel puțin 100.000 de IMM-uri europene cu finanțări în valoare totală de aproximativ 8 miliarde de euro.

De asemnea, pentru a sprijini branșa aviației, una dintre cele mai lovite de criză, am votat pentru reglementarea situației sloturilor orare, o problemă importantă pentru transportatorii aerieni. De acum, aceștia își vor păstra sloturile orare fără a fi nevoiți să decoleze cu aeronavele goale. Măsura se aplică pentru perioada 1 martie – 24 octombrie 2020.

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Advertisement
Advertisement

Trending