Eurodeputatul Gabriela Zoană (PSD, S&D) la Forumul tinerilor politicieni de la Paris: ”Preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene va pune România în rândul cercurilor de influență europene”

Eurodeputatul Gabriela Zoană (PSD, S&D) a participat, în perioada 18-19 septembrie, la Paris la Forumul tinerilor politicieni 2018, eveniment în cadrul căruia a purtat discuții cu ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, dar și cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică Jose Angel Gurria.

FOTO: www.gabrielazoana.ro

”Am discutat cu acesta (n.r. – ambasadorul Luca Niculescu) despre situația românilor care locuiesc în Franța și problemele acestora, despre candidatura noastră la OECD, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, acolo unde alături de Argentina îndeplinim condițiile de aderare și despre capacitatea noastră de a îmbunătăți imaginea României în ansamblul ei, pe plan internațional, în perspectiva preluării președinției Consiliului Uniunii Europene începând de la 1 Ianuarie 2019”, a transmis Zoană, conform unui articol publicat pe pagina personală.

În ceea ce privesc discuții cu secretarul general al OCDE, Zoană a solicitat sprijin pentru aderarea României, ”întrucât alături de Argentina îndeplinim toate condițiile pentru a adera la această organizație”.

”Un lucru este cert: preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene din ianuarie 2019 va pune România în rândul cercurilor de influență europene. Este datoria noastră, a oamenilor politici, să influențăm pozitiv parcursul european al țării noastre și să ducem la bun sfârșit mandatul care ne va fi acordat”, a conchis eurodeputatul Gabriela Zoană.

La Forumul tinerilor politicieni au luat parte politicieni de renume francezi și europeni, între care fostul președinte al Franței Valery Giscard d’Estaing, eurodeputați și membri ai parlamentelor naționale.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.