Connect with us

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă critică dezinformarea PSD la nivel european după ce Parlamentul European a respins propunerea organizării unei dezbateri privind situația din România

Published

on

© European Parliament Multimedia Center

Politica dusă de PSD la Bruxelles este una în mod clar împotriva României și a intereselor românilor, a afirmat europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), într-o declarație remisă CaleaEuropeană.ro după ce Parlamentul European a respins propunerea socialiștilor europeni de organizare a unei dezbateri privind situația din România și de adoptare a unei declarații a Comisiei Europene privind modificarea legislației electorale pentru alegeri locale în două tururi.

”După ce nu s-au împotrivit în țară în repetate rânduri schimbării modului de alegere a edililor locali, acum PSD a apelat la manipulări și diversiuni chiar la nivel european. Grupul socialiștilor din cadrul Parlamentului European a venit cu propunerea inițiată de PSD ca situația din România, cea privind alegerea primarilor să fie pusă în dezbatere europeană. Doar că PSD, așa cum ne-a obișnuit în toți acești ani, nu a spus adevărul, ci a dezinformat pentru a-și atinge scopul. Cei din PSD au prezentat schimbările ca fiind schimbări aduse sistemului electoral, când este foarte clar că sistemul electoral din România rămâne la fel, nu suferă modificări. Se schimbă doar modul în care primarii sunt aleși, urmând să fie stabiliți în urma a două tururi de scrutin, nu a unuia singur. Tertipurile celor din PSD nu au funcționat și toate grupurile politice au votat împotriva acestei propuneri”, a transmis eurodeputatul Gheorghe Falcă.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Bruxelles cu prilejul votului pentru acordul de retragere a Marii Britanii din UE, a respins miercuri propunerea grupului Socialiștilor și Democraților pentru organizarea unei dezbateri privind situația din România și adoptarea unei declarații privind modificarea legislației electorale din România.

Grupul social-democraților a solicitat adoptarea unei declarații cu privire la aceste modificări, acuzând că ”se încalcă recomandările Comisiei de la Veneția, pe motiv că modificarea legislației privind alegerea primarilor în două turi are loc cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri ”pe cale extraordinară, fără dezbateri și fără amendamente”.

În replică, vicepreședintele grupului PPE, Esteban Gonzales Pons, a explicat că este vorba de revenirea la alegeri în două tururi, un sistem democratic, și că ”Parlamentul European nu trebuie să fie antiromânesc”.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este parte a programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gheorghe Falcă

Ziua Mondială a Sănătății. Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Acum un an, după 3 operații în decurs de 10 ore am reușit să îmi reiau viața. Mulțumesc oamenilor care luptă pentru viețile noastre

Published

on

© Gheorghe Falca - arhivă personală

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) le-a mulțumit marți medicilor și personalului medical care luptă pentru salvarea vieților omenești.

“Mulțumesc oamenilor care luptă, astăzi, pentru viețile noastre. Un mulțumesc special adresez celor care în urmă cu un an, tot în luna aprilie, atunci când am fost diagnosticat cu o formă de cancer, m-au operat de urgență. După 3 operații în decurs de 10 ore am reușit să îmi reiau viața. Anul acesta, când Ziua Mondială a Sănătății ne găsește în plină pandemie, trebuie să nu uităm de cei care sunt acolo pentru noi și, de cele mai multe ori, prin eforturi supra-omenești ne redau speranța și viața! Mulțumesc!” a scris Falcă, pe Facebook.

 

Ziua mondială a sănătăţii este marcată, în fiecare an, la 7 aprilie, şi are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anul acesta, de Ziua mondială a sănătăţii se sărbătoreşte munca asistentelor medicale şi a moaşelor şi se reaminteşte, cu acest prilej, liderilor mondiali, rolul critic pe care acestea îl au în menţinerea unei lumi sănătoase. În contextul actual, al pandemiei de COVID-19, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri şi tratament de calitate, susţinând dialogul comunitar în abordarea temerilor şi întrebărilor şi atunci când este nevoie de adunarea datelor pentru studiile clinice.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE): Avem cea de a patra alocare din Uniune, fonduri europene pentru combaterea COVID-19

Published

on

© European Parliament Multimedia Center

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a salutat miercuri profesionalismul și implicarea României și a delegației române din Parlamentul European în reprezentarea intereselor naționale în fața Comisiei Europene, în contextul în care România va beneficia de a patra cea mai mare alocare din planul de ajutor economic de 37 de miliarde de euro lansat de executivul european și aprobat de Parlamentul European și țările UE.

România și delegația română au dat dovadă de profesionalism și implicare în ceea ce privește reprezentarea intereselor țării în fața Comisiei Europene. Avem cea de a patra alocare din Uniune, fonduri nerambursabile care vin în țara noastră!“, a scris Falcă, pe pagina sa de Facebook.

 

Din planul de ajutor economic de 37 de miliarde de euro propus de către Comisia Europeană și intitulat Inițiativa de investiții (Coronavirus Response Investment Initiative), cele 3,1 miliarde de euro de care urmează să beneficieze România reprezintă a patra cea mai mare alocare națională pentru un stat membru în lupta împotriva consecințelor socio-economice asociate pandemiei cu noul coronavirus.

Conform unui tabel al Comisiei Europene consultat de CaleaEuropeană.ro, României îi sunt alocate 3,079 de miliarde de euro. Dintre acestea, 491 de milioane de euro reprezintă sume eliberate ca lichidități, iar 2,588 miliarde de euro corespund bugetului Uniunii Europene.

Singurele țări care devansează România în ce privește finanțarea alocată acestei inițiative sunt Polonia (7,435 miliarde de euro), Ungaria (5,6 miliarde de euro) și Spania (4,145 miliarde de euro).

În schimb, România va primi mai mulți bani decât Italia, Franța sau Germania în cadrul acestei inițiative.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

COVID-19: Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă susține scutirea de taxe a companiilor care și-au schimbat linia de producție pentru a furniza echipamente sanitare pentru piața din România

Published

on

© Gheorghe Falca - arhivă personală

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) susține scutirea de taxe a companiilor care au fost nevoite să-și schimbe linia de producție cu costul însemnate pentru a produce echipamente sanitare necesare pentru spitalele din România în situația de criză generată de pandemia de coronavirus. 

Vicepreședintele PNL a declarat pentru Newsweek că „unii antreprenori au investit zeci de mii de euro pentru a schimba urgent linia de producție”, iar în aceste condiții aceștia „trebuie sprijiniți și îndrumați să facă în continuare aceste produse medicale esențiale”. 

Eurodeputatul a amintit că solidaritatea europeană s-a manifestat mai târziu deoarece fiecare stat membru al Uniunii Europene a fost nevoit să-și asigure stocurile pentru situația de criză de la nivel național în condițiile în care producția pentru situații de urgență a fost activată doar în aceste împrejurări.

Astfel, Gheorghe Falcă consideră că scutirea de taxe va crește considerabil competitivitatea pe piețele externe a acestor firme și le va determina pe viitor să producă în continuare necesarul de echipamente medicale și sanitare pentru piața internă din România. 

 

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020

ajutorcoronavirus.ro

Advertisement
Advertisement

Trending