Connect with us

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE): Dacă vrem să reducem emisiile de CO2, trebuie să gândim un alt nivel al urbanizării, iar acest lucru presupune schimbarea legislației

Published

on

© European Parliament Multimedia Center

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) atrage atenția că noile tipuri de urbanizare lipsesc din Pachetul Mobilitate și din Pactul Ecologic European, ceea ce este un minus în contextul dezbaterii privind reducerea emisiilor de CO2, deoarece orașele au cea mai mare influență în acest sens, potrivit unei declarații făcute corespondentului caleaeuropeana.ro, la Strasbourg.

Declarația eurodeputatului, membru în Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European, a fost făcută în contextul în care Parlamentul European a adoptat miercuri poziția sa asupra Pactului ecologic european, la o zi distanță după ce Comisia Europeană a prezentat planul de investiţii care are scopul de a mobiliza investiţii publice şi a contribui la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale Uniunii Europene, în special InvestEU. În rezoluția votată, eurodeputații subliniază că este necesar un obiectiv mai ambițios de reducere a emisiilor cu 55% până în 2030.

„Am spus la ședința Comisiei TRAN, unde a participat și doamna comisar Vălean, că în 2050, conform studiilor, peste 70% la sută din populația Europei va trăi în mediul urban. Mai mult de atât, 50% dintre aceștia vor trăi în metropole și nu am văzut nici în Pachetul Mobilitate, nici în Acordul Verde, ce înseamnă noile tipuri de urbanizare. Dacă vrem să realizăm reducerea CO2, trebuie să mergem în orașe și să gândim un alt nivel al urbanizării orașelor, în care spațiul verde să predomine. Trebuie schimbată legislația pentru ca în 30 de ani, urbanizarea să ne ajute la reducerea CO2, pentru că acolo este cea mai mare influență”, atrage atenția Gheorghe Falcă.

 

În ceea ce privește protejarea mediului în România, eurodeputatul a precizat că „pădurile sunt tăiate în principal din cauza lipsei unei legislații la standarde înalte”, adăugând că „suntem în urmă cu legislația pe urbanizare, noi încă construim pe orizontală, deși solul ne permite să o facem pe verticală, doar câteva orașe mari au transport în comun care utilizează tehnologie verde, vorbim despre Oradea, Arad, Timișoara și Cluj-Napoca, însă noi trebuie să avem o politică națională”. 

Astfel, punctează Falcă,  „atunci când ai o politică națională pe mijloace de transport, te poți duce și la economia românească pentru a lansa producția de autobuze, tramvaie nepoluante”. De asemenea, „trebuie să ne gândim la conectivitate verde, la felul în care vom lega acest mix naval-rutier-feroviar pentru a face față cantității duble de mărfuri care vor trebui transportate cu minim de emisii de CO2”, a mai atras atenția eurodeputatul. 

„Sunt un adept al acestui Acord Verde, dar trebuie bine gândite măsurile pentru a avea grijă de economia europeană și de cea românească, implicit, pentru că pe competitivitate în fața noastră sunt americanii, japonezii, chinezii, iar noi, în loc să sprijinim această economie, transmitem niște semnale foarte dureroase”, a asigurat Gheorghe Falcă. 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Gheorghe Falcă

COVID-19: Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă susține scutirea de taxe a companiilor care și-au schimbat linia de producție pentru a furniza echipamente sanitare pentru piața din România

Published

on

© Gheorghe Falca - arhivă personală

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) susține scutirea de taxe a companiilor care au fost nevoite să-și schimbe linia de producție cu costul însemnate pentru a produce echipamente sanitare necesare pentru spitalele din România în situația de criză generată de pandemia de coronavirus. 

Vicepreședintele PNL a declarat pentru Newsweek că „unii antreprenori au investit zeci de mii de euro pentru a schimba urgent linia de producție”, iar în aceste condiții aceștia „trebuie sprijiniți și îndrumați să facă în continuare aceste produse medicale esențiale”. 

Eurodeputatul a amintit că solidaritatea europeană s-a manifestat mai târziu deoarece fiecare stat membru al Uniunii Europene a fost nevoit să-și asigure stocurile pentru situația de criză de la nivel național în condițiile în care producția pentru situații de urgență a fost activată doar în aceste împrejurări.

Astfel, Gheorghe Falcă consideră că scutirea de taxe va crește considerabil competitivitatea pe piețele externe a acestor firme și le va determina pe viitor să producă în continuare necesarul de echipamente medicale și sanitare pentru piața internă din România. 

 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gheorghe Falcă, vot pozitiv pentru noile măsuri europene în lupta cu pandemia: ”Am votat cu gândul că Uniunea Europeană este solidară”

Published

on

© Gheorghe Falcă - arhivă personală

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a votat, în mod execepțional, de la distanță, noile măsuri propuse de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de Covid-19 la nivelul statelor membre. 

”Am votat cu gândul că Uniunea Europeană este solidară”, a declarat Gheorghe Falcă pentru CaleaEuropeană.ro

Reamintim că una dintre măsurile Comisiei vizează alocarea sumei de 37 de miliarde de euro pentru a veni în ajutorul statelor europene care se confruntă cu pandemia, mai ales după ce Europa a devenit epicentrul acesteia.

Potrivit deputatului liberal, o parte din suma de 37 miliarde de euro va veni și în ajutorul României pentru combaterea noului coronavirus.

Totodată, ieri a fost semnat un acord, prin care România a primit o finanțare europeană record, iar Gheorghe Falcă salută această subvenție și subliniază ca acești bani ”vor asigura dotările atât de necesare pentru a putea combate pandemia cauzată de noul coronavirus.”

Citiți și: Eurodeputatul Gheorghe Falcă: România, prin noile fondurile europene va asigura dotările atât de necesare pentru combaterea pandemiei

Astfel, România va beneficia de 682 de milioane de euro, bani aprobați de Comisia Europeană în urma demersurilor de urgentare depuse de Ministerul Fondurilor Europene vor fi direcționați și către măsurile imediate de combatere a răspândirii COVID-19.

Citiți și: Finanțare record de la Comisia Europeană: A fot semnat contractul prin care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi 682 de milioane de euro pentru combaterea răspândirii COVID-19

Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară joi 26 martie, pentru a permite implementarea măsurilor speciale.

Punctele pe ordinea de zi a sesiunii:

Urmăriți sesiunea plenară LIVE a Parlamentului European pe pagina de Facebook Calea Europeana.

 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: România, prin noile fondurile europene va asigura dotările atât de necesare pentru combaterea pandemiei

Published

on

© European Parliament Multimedia Center

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPL) salută finanțarea europeană record pe care a primit-o ISU România de la Uniunea Europeană.

”Fondurile europene vor asigura dotările atât de necesare pentru a putea combate pandemia cauzată de noul coronavirus”, subliniază deputatul european într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

În contextul în care Europa a devinit epicentrul pandemiei de COVID-19, statele membre se luptă pentru stoparea răspândirii virsului și prin unitate și efort comun, reușesc să se aprovizioneze cu echipamentul medical necesar.

Astfel, România va beneficia de 682 de milioane de euro, bani aprobați de Comisia Europeană în urma demersurilor de urgentare depuse de Ministerul Fondurilor Europene vor fi direcționați și către măsurile imediate de combatere a răspândirii COVID-19.

Concret, 44 de unități subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), 7 unități ce țin de Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI (IGAv), precum și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) vor beneficia de echipamente ce cresc capacitatea de răspuns de la 13,50 de minute (2018) la 12,06 minute datorită performanțelor tehnice superioare dar și eficientizării modului de gestionare a intervențiilor, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Citiți și: Finanțare record de la Comisia Europeană: A fot semnat contractul prin care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi 682 de milioane de euro pentru combaterea răspândirii COVID-19

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020
Advertisement
Advertisement

Trending