Connect with us

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE): Legătura eurodeputaților PNL din Comisia de Transport și Turism cu comisarul Adina Vălean va facilita lucrul pe anumite dosare

Published

on

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a declarat că Parlamentul European are speranțe că discuțiile privind găsirea unei abordări comune cu celelalte instituții privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 vor avea o direcție bună în luna decembrie, precizând, pentru corespondentul caleaeuropeana.ro, la Strasbourg, că legătura eurodeputaților PNL din Comisia de Transport și Turism, din care face parte și acesta, cu comisarul european Adina Vălean, va facilita lucrul pe anumite dosare.

Întrebat cum a votat pentru instalarea noii Comisii Europene, Gheorghe Falcă a declarat: ,,Am votat pentru Comisia von der Leyen și putem spune că avem un scor surprinzător, de 461 voturi, ceea ce înseamnă că această Comisie are un sprijin puternic în Parlament. A fost o prezentare puternică a doamnei președinte al Comisiei”, adăugând că membrii PE sunt bucuroși de faptul că s-a discutat despre crearea a cinci milioane de locuri de muncă, ,,dintre care noi, românii, vrem să beneficiem de o parte”.

Evident, a punctat acesta, ,,va fi o schimbare legată de dinamica schimbărilor climatice, iar aici trebuie să avem grijă de agricultura din România, fiind interesați să producem atât pentru interior, cât și pentru UE”. De asemenea, eurodeputatul a vorbit și despre interesul României și al altor state central și est europene ca ,,investițiile și fondurile pentru coeziune și dezvoltare regională să fie menținute pe aceeași direcție”.

,,Vom lucra rapid în decembrie pe bugetul multianual 2021-2027 pentru a ne îndeplini obiectivele. Avem speranțe că vom avea o direcție foarte bună, iar prin legătura noastră cu comisarul pe transporturi (Adina Vălean, n.r.), vom putea menține ritmul pe ceea ce înseamnă infrastructura mare și să creăm o mobilitate pentru zona fluvială și maritimă”, a încheiat eurodeputatul. 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE): Dacă vrem să reducem emisiile de CO2, trebuie să gândim un alt nivel al urbanizării, iar acest lucru presupune schimbarea legislației

Published

on

© European Parliament Multimedia Center

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) atrage atenția că noile tipuri de urbanizare lipsesc din Pachetul Mobilitate și din Pactul Ecologic European, ceea ce este un minus în contextul dezbaterii privind reducerea emisiilor de CO2, deoarece orașele au cea mai mare influență în acest sens, potrivit unei declarații făcute corespondentului caleaeuropeana.ro, la Strasbourg.

Declarația eurodeputatului, membru în Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European, a fost făcută în contextul în care Parlamentul European a adoptat miercuri poziția sa asupra Pactului ecologic european, la o zi distanță după ce Comisia Europeană a prezentat planul de investiţii care are scopul de a mobiliza investiţii publice şi a contribui la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale Uniunii Europene, în special InvestEU. În rezoluția votată, eurodeputații subliniază că este necesar un obiectiv mai ambițios de reducere a emisiilor cu 55% până în 2030.

„Am spus la ședința Comisiei TRAN, unde a participat și doamna comisar Vălean, că în 2050, conform studiilor, peste 70% la sută din populația Europei va trăi în mediul urban. Mai mult de atât, 50% dintre aceștia vor trăi în metropole și nu am văzut nici în Pachetul Mobilitate, nici în Acordul Verde, ce înseamnă noile tipuri de urbanizare. Dacă vrem să realizăm reducerea CO2, trebuie să mergem în orașe și să gândim un alt nivel al urbanizării orașelor, în care spațiul verde să predomine. Trebuie schimbată legislația pentru ca în 30 de ani, urbanizarea să ne ajute la reducerea CO2, pentru că acolo este cea mai mare influență”, atrage atenția Gheorghe Falcă.

 

În ceea ce privește protejarea mediului în România, eurodeputatul a precizat că „pădurile sunt tăiate în principal din cauza lipsei unei legislații la standarde înalte”, adăugând că „suntem în urmă cu legislația pe urbanizare, noi încă construim pe orizontală, deși solul ne permite să o facem pe verticală, doar câteva orașe mari au transport în comun care utilizează tehnologie verde, vorbim despre Oradea, Arad, Timișoara și Cluj-Napoca, însă noi trebuie să avem o politică națională”. 

Astfel, punctează Falcă,  „atunci când ai o politică națională pe mijloace de transport, te poți duce și la economia românească pentru a lansa producția de autobuze, tramvaie nepoluante”. De asemenea, „trebuie să ne gândim la conectivitate verde, la felul în care vom lega acest mix naval-rutier-feroviar pentru a face față cantității duble de mărfuri care vor trebui transportate cu minim de emisii de CO2”, a mai atras atenția eurodeputatul. 

„Sunt un adept al acestui Acord Verde, dar trebuie bine gândite măsurile pentru a avea grijă de economia europeană și de cea românească, implicit, pentru că pe competitivitate în fața noastră sunt americanii, japonezii, chinezii, iar noi, în loc să sprijinim această economie, transmitem niște semnale foarte dureroase”, a asigurat Gheorghe Falcă. 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Aradul va fi un ”partener de succes” al Timișoarei în proiectul Capitală Culturală Europeană 2021

Published

on

©️ Calea Europeană

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), fost primar al municipiului Arad, anunță că orașul unde a fost edil timp de 15 ani va fi ”un partener de succes” al Timișoarei în proiectul Capitală Culturală Europeană 2021.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Falcă anunță reabilitarea Palatului Cultural – Filarmonica din Arad și demararea lucrărilor pentru reabilitatea Teatrului Clasic ”Ioan Slavici”, ambele din fonduri europene.

Am promis în 2016 că voi investi în simbolurile culturii arădene și m-am ținut de cuvânt. Am reabilitat Palatul Cultural – Filarmonica din Arad cu 3 milioane de euro bani europeni și anul acesta va începe reabilitarea Teatrului Clasic “Ioan Slavici” în valoare de 2 milioane de euro tot din fonduri europene atrase în timpul mandatului meu de Primar. Aradul va fi un partener de succes al Timișoarei în proiectul Capitală Culturală Europeană 2021. Vom continua să sprijinim cultura. 3% din impozitul pe venit vor fi direcționați înspre instituțiile de cultură. Inclusiv Filarmonica și Teatrul din Arad vor beneficia de această alocare bugetară”, a scris Gheorghe Falcă, pe Facebook.

Gheorghe Falcă deține primul său mandat de europarlamentar și este membru în Comisia pentru transport și turism (TRAN) și în Comisia pentru petiții (PETI) ale Parlamentului European. De asemenea, este membru și în Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE. Gheorghe Falcă este membru supleant în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (DSEE) și în Delegația pentru relațiile cu Bosnia-Herțegovina și Kosovo. 

Gheorghe Falcă a fost primarul municipiului Arad din anul 2004 până în luna aprilie 2019. Din această calitate, Falcă a fost membru al delegației române la Comitetul European al Regiunilor.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a votat pentru ca România să își continue drumul european

Published

on

© Gheorghe Falcă/Facebook

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a votat pentru ca România să își continue drumul european, potrivit unui mesaj pe Facebook. 

,,Am votat pentru că România trebuie să își continue drumul european, o Românie normală cu un președinte responsabil! Am votat pentru un președinte care s-a impus cu respect în relațiile cu partenerii strategici și care a reprezentat România la cel mai înalt nivel! Am votat pentru continuitate și pentru România mea, o Românie normală!

Peste 18 milioane de români sunt așteptați duminică la urne pentru a alege președintele țării în următorii cinci ani, funcția supremă în stat pentru care cetățenii au de optat între președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL, și fostul prim-ministru Viorica Dăncilă, candidatul PSD.

Ziua votului la turul al doilea al alegerilor prezidențiale pentru românii din țară a început duminică la ora 7:00, în timp ce în străinătate, la fel ca și în primul tur, continuă a treia zi la urne pentru românii din diaspora. Vineri au votat peste 111.000 de cetățeni, în creștere față de primul tur, iar sâmbătă prezența cumulată la vot a ajuns la peste 380.000 de români, cu peste 90.000 de voturi față de același interval de referință din primul tur al alegerilor când au votat peste 292.000 de români.


🔴 LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2019: Prezența la vot în timp real

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending