Connect with us

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu anunță vizita în România a reprezentanților Comisiei de Transport și Turism: Colegii mei din PE vor vedea ce înseamnă România reală

Published

on

© European Parliament

Reprezentanți ai Comisiei de Transport și Turism (TRAN) din Parlamentul European vor efectua o vizită de lucru în România, în perioada 6-8 aprilie, anunță eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), coordonatorul grupului PPE în cadrul acestei comisii.

 

În declarația video transmisă astăzi, Marian-Jea Marinescu a informat că agenda vizitei cuprinde întâlniri cu Comisia de Transport din Parlamentul României, Ministerul Transporturilor, Compania Națională pentru Autostrăzi și Căile Ferate.

„Eu am propus să avem o întâlnire și cu producătorii de material rulant pentru că vreau să arăt ce se face în România, să promovez industria românească”, a precizat eurodeputatul. 

De asemenea, Marinescu a spus că de la București, eurodeputații se vor deplasa la Constanța „pentru a discuta mai mult despre Canalul Dunăre-Rin și despre dezvoltarea transportului pe căile navigabile interne, iar pentru asta vor fi acolo responsabilii cu Sinergia Mării Negre și cu Strategia UE pentru Regiunea Dunării”. Ulterior, aceștia vor merge la Murghiol, pentru a discuta despre oportunitățile privind dezvoltarea turismului în zonă, și se vor întâlni cu Guvernatorul Deltei Dunării, Ion Munteanu, și cu autoritățile locale. 

Potrivit lui Marinescu, vizita apare într-un moment bun pentru că „anul acesta vom aproba politica de transport pentru următorii șapte ani, plus alte lucruri generate de Pactul Ecologic, iar România își poate spune părerea despre aceste măsuri”.  „Sper că prin această vizită, colegii mei din PE pot să vadă ce înseamnă România reală”, a adăugat eurodeputatul. 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marian-Jean Marinescu

Marian-Jean Marinescu critică grupul Verzilor din PE: Propunerea lor de a elimina finanțarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale este o soluție ”nerealistă”

Published

on

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) critică propunerea grupului Verzilor din Parlamentul European, propunere prin care se cere eliminarea de la finanțarea prin Mecanismul de Conectare a Europei (CEF) a tuturor proiectelor care propun interconectarea rețelelor de gaze naturale.

Prezent la sesiunea plenară a Parlamentului European din Strasbourg, Marian-Jean Marinescu nu a votat această propunere, deoarece ”este o soluție radicală și nerealistă”.

Potrivit deoutatului european, obiectivele de mediu stabilite prin noul ”GreenDeal”, Pact Ecologic European, nu pot fi atinse decât prin acțiuni graduale și printr-o foarte atentă planificare politică de tranziție.

Marian-Jean Marinescu, membru în comisia TRAN a Parlamentului European, atrage atenția că exploatarea gazului natural reprezintă o soluție de tranzit spre o piață energetică verde, acestă situație fiind reflectată în Lista 4 privind proiectele de interes comun în energie (TEN-E): din 151 de proiecte selectate, 68% sunt proiecte pentru energie electrică și doar 21% sunt proiecte pentru gaze naturale (restul de 11% sunt pentru alte resurse), a mai menționat acesta în mesajul său.

Prin urmare, rezoluția a fost votată cu 443 de voturi împotrivă, 169 de voturi pentru și 36 de abțineri.

De asemenea, deputatul liberal subliniază că toate proiectele pentru gaze naturale selectate pentru finanțare vor fi compatibile cu hidrogenul, tocmai pentru a pregăti această tranziție.

”Respingerea în bloc a Listei 4 privind proiectele de interes comun în energie ( TEN-E ) ar fi însemnat blocarea unui număr important de proiecte, nu doar a celor pe gaze naturale, a căror finanțare este crucială pentru crearea unei piețe interne a energiei, stabilă, accesibilă tututor cetățenilor și securizată”, a mai subliniat acesta.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu: Odată cu finalizarea variantelor ocolitoare Slatina și Balș, se vor rezolva 70% dintre problemele din traficul dintre Craiova și Pitești

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, coordonatorul grupului Popularilor Europeni în Comisia de Transporturi a Parlamentului European, susține că după ce se va finaliza construcția variantelor ocolitoare Slatina și Balș, se rezolvă 70% dintre problemele din traficul dintre Craiova și Pitești.

Totodată, deputatul european menționează că execuția acestui drum expres Craiova-Pitești este una dificilă: ”Se vor realiza niște poduri foarte mari, de pe Olteț, Slatina și tronsonul care implică centura ocolitoare Balș și Slatina, dar mai există poduri între Balș și Piatra Olt, unde sunt două văi foarte adânci peste care trebuie să se treacă cu un pod.”

Într-o vizită de lucru, europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a fost plăcut surprins de modul în care se desfășoară lucrările: ”Pentru mine a fost o surpriză, se lucrează acolo și sper ca lucrurile să continue așa și să își respecte data finalizării propusă pentru luna iunie a anului viitor.”

”Au lucrări importante, sper să mențină acest ritm, și măcar la sfârșitul anului 2021 să avem acest tronson terminat”, a mai transmis deputatul liberal.

Continue Reading

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) a fost nominalizat pentru premiile Europarlamentarul Anului 2020, la categoria “Transport și Turism”

Published

on

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE),  coordonator al grupului PPE în Comisia pentru Transport și turism din Parlamentul European, a fost nominalizat pentru premiile Eurodeputatului Anului 2020, la categoria “Transport și Turism”.

Marian-Jean Marinescu a făcut acest anunț miercuri, 12 februarie, într-un mesaj pe Facebook, pe care îl redăm mai jos:

„Tocmai ce am aflat că sunt nominalizat pentru premiile MEP Awards 2020, la categoria “Transport și Turism”. O onoare pe care am mai trăit-o de încă doua ori în cei peste 13 ani de activitate în Parlamentul European. În 2017 și în 2014 am fost ales eurodeputatul anului la categoria ”Cercetare și inovare”. Le mulțumesc celor care m-au propus și care au văzut plus- valoarea activității mele în TRAN, fie ca raportor al viitoarei politici de transport europene (CEF) sau al Cerului Unic European (SES), fie ca inițiator al unor proiecte pilot cum ar fi cel referitor la calitatea serviciilor în turism, fie ca negociator al regulamentului Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), fie ca președinte al Intergrupului Cer și Spatiu”, a transmis eurodeputatul român.

Amintim, totodată, că Marian-Jean Marinescu a fost ales președinte al Intergrupului Cer și Spațiu din Parlamentul European. Alegerea lui Marian-Jean Marinescu în funcția de președinte al Intergrupului Cer și Spațiu vine și în contextul în care europarlamentarul român a fost raportor al Parlamentului European pentru Regulamentul de funcționare a Agenției Europene pentru Siguranță Aeriană, dar și în condițiile în care cel mai ambițios proiect politic la care Marian-Jean Marinescu lucrează de 12 ani în Parlamentul European este inițiativa privind Cerul Unic European. Inițiativa privind cerul unic european vizează creșterea eficienței gestionării traficului aerian și a serviciilor de navigație aeriană prin reducerea fragmentării spațiului aerian european.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending