Connect with us

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), apel către tineri: Dacă nu mergeți la vot, vocea voastră nu este auzită

Published

on

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) a transmis vineri un apel către tineri pentru a se implica în politică și pentru a vota în cadrul alegerilor europene ce vor avea loc în 2019. „Dacă nu mergeți la vot, vocea voastră nu este auzită”, a declarat eurodeputatul român, în cadrul participării sale la „Forumul democrației europene”, un eveniment prilejuit de contextul încheierii celei de-a IV-a ediţii a proiectului „Promotori pentru democraţie european”iniţiat de Biroul Parlamentului European în România, dar şi de campania instituţională de promovare a importanţei participării la alegerile europene din perioada 23 – 26 mai 2019.

Deși în sală, aproape 90% dintre tinerii prezenți au declarat că intenționează să participe la vot, eurodeputatul a susținut că „nu vor veni la fel de mulți la votul” din luna mai a anului viitor. „Este un lucru rău,  pentru că Europa este prezentul, va fi și viitorul, în ciuda unor încercări din diverse motive și interese să se strice”, a transmis vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European.

Eurodeputatul român a punctat faptul că viitorul trebuie conceput de tinerii de astăzi și a argumentat că o prezență la vot de peste 60%, modul în care arată acum delegația României în Parlamentul European ”ar fi schimbat complet”. „Europa va rămâne, e singura modalitate de a face față provocărilor. Voi veți trăi în Europa și veți profita de această Uniune care aduce beneficii celor care trăiesc aici”, a fost apelul reprezentantului României în Parlamentul European.

„Mergeți la vot și spuneți-le și celorlalți să meargă la vot. Până la urmă câștigă cineva și acel cineva e cel care nu vă convine. Dacă nu mergeți la vot, vocea voastră nu este auzită. Zona rurală va veni la vot, va fi îndemnată de primari, primarii vor vrea să se voteze ce partid reprezintă  ei. Deci zona urbană, de tineri, oameni activi nu va fi reprezentată”, a mai argumentat eurodeputatul.

Marinescu a vorbit și despre importanța economiei și prosperității atât a statului, cât și a cetățeanului. „Pentru mine, economia înseamnă totul, este pe primul plan pentru că asigură stabilitatea cetățeanului – are un loc de muncă, are stabilitate, independență, curajul de a întemeia o familie. Economia înseamnă că poți să susții educația, sănătatea, drumurile, apa, tot ce este necesar pentru un om să trăiască”. 

Dacă în trecut, „România nu a reușit să utilizeze banii europeni cum trebuie” și anume să îi orienteze spre economie, eurodeputatul a precizat că șansa cea mai importantă pentru dezvoltare o reprezintă proiectele sectoriale gânditel la nivel național ce trebuie să aibă în în vedere economia țării. Bugetul european pentru perioada următoare prevede în proporție de 95% investiții și doar 5% fonduri pentru administrație, iar România trebuie să profite de această șansă. 

„Un exemplu: procesarea produselor agricole (…) să nu mai vindem materia primă, grâul, porumbul, pe nimic. Să facem fabrici mici în zona rurală, să o ridicăm”, a mai declarat eurodeputatul.

 

.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE): Am votat azi în PE Rezoluția privind dreptul cetățenilor la proteste pașnice. Evenimentele din 10 august trebuie investigate serios

Published

on

Membrii Parlamentului European, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, au adoptat joi o rezoluţie în care condamnă utilizarea ‘disproporţionată’ a forţei de către poliţie în timpul manifestaţiilor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În rezoluţia adoptată cu 438 voturi pentru, 78 voturi contra şi 87 de abţineri, eurodeputaţii au ,,denunţat recurgerea la intervenţii violente şi disproporţionate din partea autorităţilor publice în timpul protestelor şi al manifestaţiilor paşnice”.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu prezent la Strasbourg, a votat azi in Parlamentul European Rezoluția privind dreptul cetățenilor la proteste pașnice și folosirea proporționată a forțelor de ordine și în acest context a semnalat că: ,,Evenimentele din 10 august trebuie investigate serios şi responsabilii traşi la răspundere.”

Europarlamentarul sușține că actualul guvern produce modificări nefaste democrației din România: ,,De când e la putere, guvernul PSDALDE a adus România în plutonul statelor unde democraţia este în pericol, unde cetăţenilor care se opun guvernului le este ameninţată viaţa.”

,,Acestă rezoluţie este şi despre protestul Diasporei din 10 august 2018. Deși numele României nu este scris negru pe alb”, menționează europarlamentarul în postarea pe pagina sa oficială de Facebook.

Parlamentul European a spus azi tuturor cetățenilor români care au participat la mitingul diasporei din 10 august 2018 și care au fost tratați cu o violență nejustificată de către guvern: ,,suntem alături de voi! Vom veghea ca aşa ceva să nu se mai întâmple!”, ne informează Marian-Jean Marinescu.

Solicitată de o coaliţie reunind socialiştii (S&D), Verzii şi Stânga Unită europeană (GUE), dezbaterea desfăşurată luni seara a fost în parte dominată de situaţia manifestaţiilor ”vestelor galbene” din Franţa, chiar dacă s-a făcut referire şi la alte ţări – România, Spania, Ungaria, Grecia.
Rezoluţia PE ”condamnă recurgerea la anumite tipuri de arme cu caracter letal redus”, printre care ”proiectilele cu impact cinetic”

Continue Reading

INTERVIURI

INTERVIU Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Dacă nu va avea loc Brexit, atunci va fi o mare confuzie

Published

on

Săptămâna aceasta are loc cea de-a doua sesiune plenară (11-14 februrie) din anul 2019 la Strabourg, cu aproximativ 100 de zile înainte de alegerile europarlamentare, iar europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a răspuns întrebărilor în interviu lacordat în exclusivitate redacției Calea Europeană, întrebări ce privesc activitățile din cadrul președinției române la Consiliul UE, dar și probleme care trebuiesc rezolvate în acest mandat într-un timp foarte scurt.

Europarlamentarul român a tratat subiecte din zona transportului, Brexit, a abosorbției de fonduri de europene, dar a discutat și despre comunicarea dintre oficialii români și reprezentanții din Bruxelles.

Privind situația Brexit, eurodeputatul consideră că ,,dacă nu se întâmplă Brexit cu acord sau fărp, va fi o mare confuzie, vom intra într-o confuzie polivalentă, atâl la nivel economic, cât și social. Eu știu că serviciile legale din cele trei  instituții, nu stiu cum să rezolve această situație, dacă se amână, Marea Britanie este membru în PE și va participa la alegeri, ar trebui să revotăm o rezoluție, ,,Cum să faci alegeri când știi că peste o lună poți să pleci? O sa fie o mare problemă.”

Amintim faptul că, la data de 2 februarie, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) împreună cu asociaţiile transportatorilor rutieri din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Ungaria au transmis o scrisoare comună, solicitând ca Pachetul Mobilitate 1 să fie lăsat pentru următoarea legislatură parlamentară.

,,Am participat în conferița președinților și am reprezentat grupul PPE și am reușt să se ia o decizie referitoare la pachetul de mobilitate, adică am obținut un vot în martie, asta dacă se asigură o majoritate. Referitor la pachetul de mobilitate, există niște prevederi care creează probleme pentru țările periferice. Acest pachet de mobilitate nu reprezintă concurența dintre Est și Vest, este o decizie a Comisiei Europene pentru a oferi o protecție mai mare companiilor din Europe Centrală. Vreau să avem condiții egale pentru toți transportatorii.”, a declarat Marinescu.

Referitor la Pachetul de Mobilitate, europarlamentarul a criticat atitudinea RO2019EU, ,,Președinția română a Consiliului UE s-a abținut în Consiliu pe textul de mobilitate. România s-a abținut, putea să obțină mai multe benificii, egalitate de tratament pentru toată lumea. Președinția nu poate sa fie un mediator onest, ea reprezintă o țară, trebuie să continuie eforturile de a apăra interesele țării respective, este mai mult decât evident.”

În ceea ce privește relația cu autoritățile române, europarlamentarul român, a subliniat că nu comunică deloc cu acestea ,,pentru că nu m-a contactat nimeni și nici nu îmi doresc, ca să fiu cinstit. Mai ales la răspunsurile pe care le-au oferit  în ianuarie, este evident că nu am ce să discut. Dar, în această perioadă comunic foarte bine cu cei de la Reprezentanța Permanentă pe lângă UE, adică mi se cere spirjinul și îl ofer necondiționat, atât în dosarele în care nu sunt implicat direct, pentru că ține de imaginea României, oricum avem miniștrii care o strică deja.”, a menționat eurodeputatul.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a făcut un apel repetat către autoritățile române pentru utilizarea fondurilor europene disponibile pentru construcția spitatelor regionale, deoarece ,,Situaţia spitalelor regionale de urgenţă este din ce în ce mai neclară.”, Marinescu a adresat o serie de întrebări autorităților române și am aflat răspunsul autorităților române de la eurodeputatul român în timpul interviului: ,,nu putem să facem spitalele, nu avem bani suficienți”

Autoritățile române au fost prezentate de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu drept ,,oameni complet iresponsabili”.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), după Conferința Președinților PE: Votul privind Pachetul de Mobilitate 1, atât de important pentru România și transportatorii români, amânat până în luna martie

Published

on

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) a anunțat astăzi printr-o postare pe pagina sa de Facebook, după ce a participat la Conferința Președinților, că Pachetul de Mobilitate 1, atât de important pentru România și transportatorii români, va fi votat în luna martie ”doar dacă se ajunge până atunci la un acord între grupurile politice”.

”Reamintesc faptul că lucrurile s-au blocat când două dintre cele trei texte legislative (detașare și timp de condus) parte din pachet, care dezavantajau transportatorii de la graniţa UE, au fost respinse de TRAN, graţie sprijinului pe care l-am obţinut de la o parte dintre colegii mei. Au fost presiuni să fie supus la vot în plen in februarie, dar cum acesta nu este în interesul transportatorilor români, am convins PPE să respingă această variantă”, a mai spus eurodeputatul român.

Amintim faptul că, la data de 2 februarie, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) împreună cu asociaţiile transportatorilor rutieri din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Ungaria au transmis o scrisoare comună, solicitând ca Pachetul Mobilitate 1 să fie lăsat pentru următoarea legislatură parlamentară.

Cele șapte asociații au făcut apel la președintele Parlamentului European și la președinții grupurilor parlamentare să acorde atenție cazului transportatorilor rutieri din statele periferice și din alte state membre ale UE, în luarea deciziei în cadrul următoarei Conferințe a Președinților cu privire la Pachetul Mobilitate 1, care ar afecta toți transportatorii rutieri în mod disproporționat negativ.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending